Záróra

Donald Trump egy darab muszlimot sem engedne be az Egyesült Államokba

2015. december 8. 11:27

Donald Trump amerikai elnökjelölt-aspiráns azt szorgalmazza, hogy teljes mértékben tiltsák meg a muszlimok beutazását az Egyesült Államokba mindaddig, míg „az ország képviselői kitalálják, mi folyik itt”. A republikánus milliárdos egy tanulmányra hivatkozik, amely azt mutatja, a muszlimok jelentős hányada gyűlöli az amerikaiakat.

Teljes mértékben megtiltaná muszlimok belépését az Egyesült Államokba Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt-aspiráns – írja a Breitbart. A milliárdos addig korlátozná a beutazást, míg „az ország képviselői kitalálják, mi folyik itt”. 

Hétfőn kiadott nyilatkozatában Trump kiemelte: a Center for Security Policy felmérése kimutatja a muszlim populáció egy olyan szegmensét, amely gyűlöli az amerikaiakat. A felmérésben megkérdezett muszlimok 25 százaléka értett egyet azzal, hogy az amerikaiak elleni erőszak a nemzetközi dzsihád részeként igazolható és elfogadható, 51 százalék pedig lehetővé tenné, hogy az amerikai muszlimok a saría szerint élhessenek.

Trump szerint akkor lehet muszlimokat beengedni országa területére, ha már sikerült megérteni a radikális iszlám lényegét: azt, hogy honnan származik a gyűlölet. 

Az Amerikai Egyesült Államok 2009 és 2013 között 680 ezer muszlim országból származó bevándorlónak adott zöldkártyát, és további kétmilliót fogadott be. Az USA kormányzata 2030-ig 6,2 millió fővel növelné az ország lakosságszámát.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/95094

Ajánljuk még a témában