Schiffer: Magyarország is felelős lesz, ha széthullik Schengen

2015. november 17. 8:53
Egyelőre konkrét 1300 migráns befogadásáról van szó, ezért Schiffer András szerint ráérünk akkor az Európai Bíróságra menni, ha az EU általánossá akarná tenni a rendszert.

Ha az elmúlt hónapokban Magyarország részéről lettek volna alternatívák és kezdeményezések, akkor most nem egy ilyen diplomáciai helyzetben lennénk – fejtette ki Schiffer András a parlamentben a menekültkvóta Európai Bíróság előtti megtámadásával kapcsolatos vitában.

Szerinte felesleges riogatni, mert ha odáig megy a történet, hogy mégis 1300-nál több migránst kellene befogadnunk, akkor még mindig lesz lehetőség jogorvoslattal élni. Most viszont még egyrészt még azt sem tudjuk, hogy a visszatoloncolás intézményével élnek-e más országok, másrészt pedig „jelenleg az forog kockán, hogy az egész schengeni rendszer szét fog hullani. Ebben van felelőssége Magyarországnak” – mondta az LMP társelnöke.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap nézett nagy szemekkel, mikor Orbán a viszont válaszában rákérdezett, hogy mondja már meg honnan ered benne ez az őngyüllőlet magyarországra kivetitve.

Orbán kikérte magának azt, hogy magyarország és a kormány nem tett semmit, mivel a kezdetek kezdete óta javaslatokkal látta el Brüszelt, fígyelmeztetett és mikor magára maradt az evidenciák kapcsán akkor cselekedett mégpedik elvégezte azt a feladatot ami egy kormány kötelesége. Az első saját polgárainak védeélme , majd az unio szerződéséből adódó Schengen védelme, s ha ezután van lehetősége akkor segitséget nyújtani másoknak.

Angliában egy érvényben levő törvény tiltja a focizást, de valahogy annak sem szereznek érvényt. De attól tartok, Brüsszelben sokkal fafejűbb döntéshozók vannak, mint a néha józan paraszti ésszel megáldott angolok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés