Migránsok fogolyzendülése miatt indult eljárás

2015. október 26. 12:16
A határzár tiltott átlépésének bűntette miatt elítélt, és kiutasításra váró migránsok pénteken eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson, tönkre tették a zárkák fűtését, és csak estére hagyták abba az erőszakos cselekményeket. Az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Fogolyzendülés minősített esete miatt indult eljárás tíz migráns ellen, az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Szanka Ferenc elmondta, a tiltott határátlépés szabálysértés miatt idegenrendészeti őrizetben lévő vagy a határzár tiltott átlépésének bűntette miatt elítélt, és kiutasításra váró migránsok pénteken eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson. Az egész nap tartó erőszakos cselekmények során a fogvatartottak tönkretették a zárkák fűtését, és csak estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg a helyiségeket.

A zendülés azonosított kezdeményezői - hét iraki, két szír és egy szerb állampolgár - ellen büntetőeljárás indult, a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat – tudatta a csoportvezető ügyész.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

BTK:
"A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a fogolyzendülés különösen súlyos következményre vezet."

hát ezt beszopták

példát kell statutálni csak rajtuk

de rendesen

Remélem a számlát megkapják...

Ezek a zendülők gondolom abból indultak ki mint a sátorgyújtogatók. Ha lakhatatlanná teszik a környezetüket, akkor arra kényszerítik a hatóságokat amire akarják. Csakhogy a kiutasítás mielőbbi végrehajtásával még csatlakozhattak volna a következő horvátokhoz átdobott konvolyhoz, de így?

A sertésfeldolgozóban....:)

Meg kell tőlük szabadulni, mielőtt megszervezik a szabadításukat a társaik!
Kár lenne a börtönőrökért!
(Én szóltam).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés