Kis állambiztonsági dáridó

2015. október 7. 19:30

Seres László
hvg.hu
Megint az van, mint ami mindig volt: nem független civilek kutatnak és elemeznek, hanem az a hatalom, amelynek amúgy sem érdeke a nyilvánosság. Csak a dáridó. És ami mögötte van.

Fontos információval gazdagodtunk: Lagzi Lajcsi is három per hármas ügynök volt. Már az gazdagodott, aki valami rejtélyes oknál fogva nem olvasta 14 évvel ezelőtt a »Dáridó, és ami mögötte van« c. jelentős szakkönyvet, amely megemlítette ezt a mozzanatot G. Lajos előadóművész rendszerváltás előtti életéből.

A fontos információ természetesen nem az, hogy a Blikk most, hogy G. Lajos amúgy is pácban van, mert igyekezett komolyan venni a rezsicsökkentést, felfedezte ezt a 14 évvel ezelőtti kötetet. Közelednénk viszont az ügy lényegéhez, ha megkérdeznénk, vajon a szakkönyv szerzője, B. Molnár László újságíró anno honnan szerezhette ezt az infót, már ha nem maga Lajcsi nyomta a kezébe a Történeti Hivatalból megküldött papírokat. (...)

A teljes iratnyilvánosságnak működő demokráciában nincs, nem lehet alternatívája, a szabad polgárok információs önrendelkezése felül kéne hogy írja a szolgálatok vélt/valós érdekeit, ahogy az történt a teljes régiónkban. Aki azonban mindezt Magyarországon hirdeti, annak nemcsak az eltelt 25 értelmetlen év realitását kell elfogadnia, és persze a korábbi iratmegsemmisítéseket, a dossziék hiányosságait, hanem a legrosszabbat is, ami az üggyel történhetett: a kutatás, információátadás állami monopólium lett.

Márpedig az állami monopolszereplő most azt közölte, hogy lényegében ne számítsunk semmire. Mivel szerintük a mágnesszalagok nem tartalmazzák a teljes ügynöklistát, ezért nem adnak teljes képet, de hogy a kör bezáruljon, »Az állambiztonsági múlt feltárását egy mégoly teljes ügynöklista sem oldaná meg«. Megint az van, mint ami mindig volt: nem független civilek kutatnak és elemeznek, hanem az a hatalom, amelynek amúgy sem érdeke a nyilvánosság. Csak a dáridó. És ami mögötte van.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, anno másokat is pénzeltek ám, csak arról hajlamosak vagyunk megfeledkezni...


"...Deutsch Tamás elmondta, hogy a FIDESZ-nek és az SZDSZ-nek több tagja is részt vesz egy menedzserképző tanfolyamon, mely az oxfordi diplomával egyenértékű menedzserdiplomát ad. A képzés hathónapi magyarországi tanfolyam, továbbá hathónapi oxfordi tanfolyamból áll.”

A szolgálatok kiderítették, hogy a képzés megvalósítására alapítványt hoztak létre, melyben „részt vettek Rockefellerék és Soros György” is. Deutsch a gólyabálon elmondta azt is, hogy a féléves oxfordi képzésen a belső és külső elhárítással kapcsolatos ismeretekre is sort kerítenek..."

http://www.hetek.hu/hatter/201..

Dr. Ilkei Csaba: A hálózat jelenti
Elektronikus formában
Továbbá: Fejezetek a magyar állambiztonság szervezeti és intézménytörténeti rendszeréből (1956-1990), különös tekintettel a politikai rendőrségre
Legújabb letölthető publicisztika Ingyenesen olvasható
http://leleplezo.eu/?modul=old..

"Ja, anno másokat is pénzeltek ám, csak arról hajlamosak vagyunk megfeledkezni... "

Ilkeinek igaza lehet...
Megfontolandó természetesen hogy az orbán muzik band
25 éve abban a félévben tehát Soros-pénzen Oxfordban belső és külső elhárítással kapcsolatos ismeretekre is szert tettek,

de vannak a negyed évszázad során a jelenhez közeledve jól felismerhető éles fordulások szembenállások "Protezsé és Patrónus" (ahogy a belga Poirot mondja egyik történetében) között,

ezt se legyünk hajlamosak elfelejteni!

Természetese nem felejtjük el. Viszont bízni többek között az ilyenek miatt nem tudok bennük. Kishazánkban semmi nem az aminek látszik. Sajnos, sokszor át lettünk és át leszünk b.szva.

Ezek a dolgok meg a sok többi nem volt és szerintem nem is köztudott a tagság előtt sem. Előttem sem volt sokáig. Akkor voltam vak, most már nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés