Gyerekszáj

Hatodikos svéd gyerekek osztják ki Orbánt migránsügyben

2015. szeptember 30. 15:24
Hatodikos svéd nebulók címeznek Orbán Viktornak írásokat, amikben elmondják, milyen rossz a magyar menekültpolitika. „Másoktól is halljuk, hogy egész kis gyerekek vegzálják az iskolában magyar társaikat, amiért mi ilyen gonoszak vagyunk…” – mondja a Mandinernek Makkay Lilla stockholmi magyar nagykövet.

Százával kapják a köszönőleveleket a stockholmi magyar követségen, amelyekben svédek arról írnak: ők is hasonlóan gondolkodnak a migránsügyről, mint a magyar kormány, csak éppen nem merik kimondani nyilvánosan.

„Persze jönnek bíráló szövegek is” – mondja a Mandiner érdeklődésére Makkay Lilla stockholmi magyar nagykövet. A legérdekesebb, hogy még gyerekek is írnak: hatodikos svéd nebulók érzik például szükségét, hogy Orbán Viktornak címezzék soraikat és elmondják, milyen rossz a magyar menekültpolitika.

Itt van egy gyereklevél magyarra fordítva:

„Helló Orbán Viktor, XY vagyok, 12 éves. Úgy gondolom, helytelenül cselekszel, képzeld el, hogy menekült vagy az 1940-es években, amikor Oroszország megtámadott benneteket. Akkor millióknak kellett más országba menekülniük, és be is engedték őket. De Ti most egy hosszú kerítést építetek, hogy ne lehessen átmenni az országotokon, és ez szerintem nagyon rossz. Szóval képzeld el, hogy menekült vagy most, és senki nem akar befogadni, csak Németország, Franciaország, Szerbia és Dánia. Nagyon sok pénz kell eljutni ezekbe az országokba, és akiknek a saját országukban nincs jó dolguk, azoknak menekülniük kell, és néhányan még a 4 éves gyereküket is magukkal viszik.

Üdvözlettel,XY”

Itt meg egy másik levél:

„Helló O.V., XY vagyok, 6. o.-ba járok a boråsi Byttorp iskolába. Ez a véleményem: úgy gondolom, hogy be kellene engednetek a menekülteket. Úgy gondolom, hogy csak azért, mert olyan országból jönnek, ahol háború van. Nagyon hosszú utat tettek meg, és sokan közülük kicsik, 3-10 évesek. Mi is segítjük őket, hogy legyen lakásuk, pénzük, ételük és ruhájuk és hogy élhessenek.

Üdvözlettel, XY.”

Makkay nagykövet elmondja: „Másoktól is halljuk, hogy egész kis gyerekek vegzálják az iskolában magyar társaikat, amiért mi ilyen gonoszak vagyunk…”. Kérdésünkre, hogy a hatodikos srácoknak válaszol-e, vagy csak továbbküldi a leveleket Budapestre a címzettnek, azt feleli: „Eddig még nem továbbítottuk haza ezeket a leveleket, annyi van, de a tényről és a számok alakulásáról beszámolunk. A gyerekeknek és tanáruknak viszont válaszolunk és elmondjuk, hogy a kép némileg összetettebb”.

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A levelekből a svéd média, oktatás manipuláció látszik kiviláglani.

"De Ti most egy hosszú kerítést építetek, hogy ne lehessen átmenni az országotokon," - írja az egyik gyerek.
Az viszont nem magyarázták el neki, hogy a határállomáson átjöhetnek és a kerítés azért van, hogy ne mászkáljanak széltében-hosszában.

Válaszra sem kell méltatni!
Majd megtudják, mit ér az okosságuk.
Nem ússzák meg, sajnos.
Egyébként is: Egy tetves ember, aki a gyereke mögé bújva próbál meg feltűnősködni. (Nem a gyerekek az értelmi szerzők, az biztos).

Majd azt nézd meg, nálunk milyen mocskolódás lesz hamarosan, amikor beindulnak az őszirózsás öregek és ifjak!

Ülősztrájkok az egyetemeken és gimnazisták kihajtva az utcára.
Azért ne felejtsük: Ahol a "jóbarát " járt, ott mindenhol kitört a polgárháború

Hát, valahogy így néz ki, mikor egy ideológiát túltolnak, és az kitermeli a maga agymosott, megszállott rétegét.
Azt hiszem láttunk már ilyet a történelem során nem is olyan régen a 30-as évek Németországában.

Hatásos a svéd propaganda agymosása: A 12 éves gyerek úgy van informálva, hogy a jóságos Szerbia befogadja a "menekülteket".

Szegény gyereknek halvány fogalma sincsen a valóságról, arról, hogy Szerbia nem befogadja, hanem továbbpasszolja őket Magyarország/Horvátország irányába.

A svéd hülyegyerek azt sem tudja hogy Görögország a déli uniós tagállam
migránsok ezreit (naponta ötezernél is többet) enged
be a schengeni övezetbe.
Ezeket autóbuszokra ülteti és Macedónia határára szállítja.
Macedónia tovább passzolja őket Szerbiába.

Szerbia is lepasszolja őket. Eddig autóbuszokkal szállították őket a magyar határra, amelyet a törvényeket semmibe véve legázoltak. Most Horvátország cselekszik úgy, hogy a magyar határhoz közel szállítja a migránsokat. Legyen ez Magyarország gondja, ne az övéké.

Nem lehet csodálkozni rajtuk, hiszen már az oviban is leszoktatják a fiukat az állva pisilésről, megszüntetendő a nemek közötti különbséget.

Talán nem is az oktatási rendszerben keresendő, hanem az oktatók felkészültségében és a gyermekek családi környezetében.
Egyébként itt van egy 2007-ből származó tanulmány.
http://www.hogu.hu/tanulmanyut..

"Mi a gender-elmelet?"

Tisztázzuk: mi a gender-elmélet?
http://nokert.hu/index.php/gen..

" képzeld el, hogy menekült vagy az 1940-es években, amikor Oroszország megtámadott benneteket"

szerintem inkabb nezd at ujra a tortenelemlecket ocsisajt...

"egész kis gyerekek vegzálják az iskolában magyar társaikat, amiért mi ilyen gonoszak vagyunk"

Gyerekeket vegzalnak politikai alapon es mi vagyunk gonoszak?!

Ennyire melyre azert ok se sullyedtek. Nem emlekszem hogy Hitler vagy Sztalin alatt nemet v orosz kisgyerekek leveleket irtak volna Roosevelt elnoknek hogy szerintuk nem kene Europa ugyeibe avatkoznia.

Ha itthon BÁRKI ilyen szinten bevinné a politikát
az iskolába, olyan visítást csapnának ugyanazok,
akik Svédországban bevitték, hogy New Yorkig
hallani lehetne.

Ez egyébként kb az a szint, mikor mi írtunk
Angela Davis-nek. (Már, aki, én nem.)

Merem remelni hogy nem azt jelenti, hogy "na gyerekek ti nem kislanyok/kisfiuknak szulettetek, hanem majd ha megnottok eldontitek melyik akartok lenni", hanem csak azt, hogy a gyerekeket egyutt foglalkoztatjak, es nemtol fuggetlenul fejlesztik a keszsegeiket, vagyis nem az megy hogy "kislanyok babazni oda, kisfiuk autozni ide".

Válaszok:
Morgen | 2015. szeptember 30. 20:23

A gender baromsághoz:

Majd jönnek a keménytökű migránsok és megtanítják
a harcias szőke bennszülött lányoknak, hogy hol
a pinájuk. Meg azt is, hogy hol a helyük. De szar
dolog ezt felnőttként megtudni!

Sarkitva fogalmazva: attol hogy egy ferfi szeret fozni, meg urambocsa neha takarit is, meg nem lesz buzi...

Nem kell túl komolyan venni a dolgokat, ezek a gyerekek egyszerűen TV-t néztek. A Hiradókban még a legfontosabb dolgokról is csak félperces bejátszások vannak némi alámondással, mert a pörgés miatt kell a hely a következő hírnek. Az elmúlt időszakban több ilyen nézőlekötő, nevezzük "gyorshír" jelent meg rólunk (Keleti pu., migránsok vonulása, kajaosztás, kerítés etc.), ami egy idealista, a körülményeket nem átlátó gyerek fejében ezeket a gondolatokat szüli.

Van erre meg egy frappans ellenerv: ha ez a szerzett tulajdonsag moka igaz, akkor hogy van a noknek meg mindig szuzhartyajuk?

"Beidomították őket liberálfasiszta módszerrel."
Igen. A kamatnáci New York-i bankházaknak messzire ér a kezük.
És a pénzük.

Azért voltak önkéntesek, akik részt vettek a finnek 'Téli Háborújában'.
http://rarehistoricalphotos.co..

Felcsaptál kápónak.
Ez meglepő, de nem túlzottan.

"Hello svéd miniszterelnök! DP vagyok, 12 éves. Hallottam róla, hogy nálatok egyes helyeken no go zónák vannak, ahová a postás bácsi meg a rendőrök sem mernek bemenni, pedig nekik pisztolyuk meg gumibotjuk is van. Nem értem, kitől félnek annyira a rendőrök? És hogyan kapják meg az emberek ott a leveleket?"

Úgy szokott az lenni, hogy azok csalódnak a legnagyobbat, akiknek a legnagyobb illúzióik voltak. Az első muszlim bevándorlók elleni pogromok nem Magyarországon lesznek, hanem Svédországban vagy Németországban, tömeges nemi erőszak, késelések, merényletek nyomán. Ha az emberfolyam nem áll le és eléri a milliós nagyságrendet, s nem tudják biztosítani számukra a családegyesítést, lakást, "jólétet", azaz a kellemes élethez szükséges segélyezést (s hogy tudnák?) - mindez elkerülhetetlen és hamarosan bekövetkezik.

"milyen rossz a magyar menekültpolitika. "

Gyerekek, lenne egy jobb svéd menekültpolitika! Szíriából, Maliból, Afganisztánból, Nigerből, meg még 75 országból légihíd Stockholmba és akkor a magyar politika is jó lenne, nem kéne az egész Balkánt meg Közép-Európát sáskarajként feldúlni.
Ehangzott, hogy 30 millió is befér Svédországba. Télen hideg és sötét van, az erősít.

Én csak ezt küldöm a svéd gyerekeknek.

Egy svéd nőt elraboltak, bevittek egy menekült táborba és 7 órán keresztül erőszakolták meg.

https://www.youtube.com/watch?..

Nógrádi György éppen most számolt be a rádióban arról, hogy megérkezett Berlinből, ahol meghallgathatta a német titkosszolgálat vezetőjének előadását.

A lényege, Oroszország nélkül nincs béke Európában és a válságövezetekben sem. lehet Putyin pincsizni a német szolgálat vezetőjét az idiótáknak.

Továbbá, Afganisztánból egy millió ember készül Európába, ha Európa továbbra is ilyen tehetetlen és nem hoz azonnali döntést a helyzet kezelésére, akkor Európa elveszett.
Nógrádi úgy fogalmazott, hogy Merkel mellényúlt, s csak egy szerencséje van, hogy nincs valódi kihívója. A szocdem pártelnök, s maga a szocdemek nem politikai tényezők.

érdekes, már ott sem. Tóbiás erre milyen magyarázatot ad.

Nógrádi elmesélte berlini kalandját is. Autójával piros lámpát kapott, s egyből megjelent négy migráns ablakot mosni. Németül és angolul mondta, hogy nem kéri, de ezek a vadak erőszakkal ki akarták nyitni az ajtókat. Nógrádi azt mondta, hogy ha ezt egy némettel teszik meg, az elmegy a belügyminiszterig.

Na ezt kell nekünk megakadályoznunk, s ha nincs más, akkor Orbánnal. S el kell kezdenünk a körkörös védelmet, a hadsereg fejlesztését, a sorkatonai szolgálat visszaállítását. Háború van, s lesz.

A svédekre meg ki figyel oda? Egy korcs nép.

Lánchíd Rádió. ballib média lett, de időnként belehallgatok, maradt még ott egy-két magyar.

"...egész kis gyerekek vegzálják az iskolában magyar társaikat, amiért mi ilyen gonoszak vagyunk…”

Akkor a svédek különbek? :)

Azért, legalább hétvégén, béküljél ki - önmagaddal...

Már cím is röhejes. Hatodikos svéd gyerekek osztják ki Orbánt. Milyen tudás alapján? Nyilván azon alapon, amit otthon tanítanak nekik.

Mert a felsőbb rendű svéd társadalomban még a gyerekek is felsőbbrendűek egy magyar miniszterelnökhöz képest. Hiába a liberalizmus előfutárai visszaköszönnek.

Die Presse: Orbán “sajnos ezt jól csinálja”

Európának hosszú idő után újra van vezető személyisége, történelmi küldetéssel rendelkező ideológusa – írja a szerző és hozzáteszi: egy olyan valaki, akit a napi politikán túlmutató magasabb cél vezet, és aki taktikailag átgondolja cselekedeteit annak érdekében, hogy elérje a célját.

Orbán stratégiailag dörzsölt, retorikailag jó, cselekvésben rendíthetetlen és tartalmilag konzekvens
http://24.hu/kulfold/2015/09/3..
http://diepresse.com/home/mein..

Nézd le te a jó édes hozzátartozóidat!
Mit képzelsz magadról?

Azt jelenti, hogy van ugyan ivari, nemi jellegük, de ún. "társadalmi neműekké" kell / kívánatos válniuk.
Én inkább azon gondolkodnék el, minek nevezzem azt szarházit, aki ezt kitalálta?

Elem! Tudom, hogy ki, nem szükséges gugliznod!

"Mas kerdes, hogy a ket premissza valoszinu nem igaz, de hat ezt ki tudja leellenorozni?"
Majd felelllenőrizzük, okoska!
Nem lenne egyszerűbb, hogy a neveltetésükből eredően haszontalan zombivá válnak, ha ez így megy?
Premissza, hogy oda ne rohanjak!
Na, ellenőrizd, tudom-e mit jelent, te felfújt béka agyú!

A liberalizmus agyrém voltát be lehetne bizonyítani egy kis ráfordítással.

Na, már megint okos voltál, szólok a kutyámnak, hátha felemeli a lábát, ha melléd áll!
Anyukádat szoktad provokálni?
Tanácsolnám, te szerencsétlen, félagyú!

"Svedekrol van szo, ahol a vilag egyik legjobb oktatasi rendszere van. Csak mondom."
Amilyen okos vagy, biztosan nem ott tanultál. Esetleg Panamában, te szerencsétlen!

Mondtam, kit provokálj, te szerencsétlen!
Agyő!

Mint ahogy arról is hallgatnak a nagyon toleráns és befogadó svédek, hogy a 70-es évek közepéig érvényes volt a cigányok és az értelmi fogyatékosok kényszersterilizációjára lehetőségét adó törvény.
Még az 50-es évek közepén is sor került ilyesmire.
Egyébként valószínűleg arról sem hallottak a gyerekek, hogy egyes honfitársaik a migránsokat (akikböl napi ezret várnak a svédek) "luxus migránsnak", vagyis megélhetési bevándorlónak neveznek.
Mint a szocializmus, amikor mást mondanak a politikusok és mást az emberek...

A jelek szerint neked fogalmad sincs a svéd oktatási rendszerről...

Teljesen életszerű, hogy 12 éves svéd gyerekek ezzel foglalkoznak és nem azzal, hogy a lányok/fiúk egyre érdekesebbek, hogy milyen izgalmas lett a Göteborg-Malmö meccs vége, hogy anyu megmutatta, hogyan kell sminkelni, apu elvitt vadászni. Az ilyesmi amúgy is olyan ciszheteró dolog.
Ide kellene eljutni a magyar hatodikosoknak is.

Remélem, arról is írnak majd egy levelet, hogy náluk még a nyolcvanas években is rutinszerűen kényszersterilizáltak értelmi fogyatékosokat, meg hogy a svédeknél lakosságra vetítve kétszer annyi szerencsétlent lobotomizáltak, mint az USÁ-ban.

Hello, 12 éves!
Olvastam a leveledet. Sajnos, nagyon tájékozatlan vagy ebben a dologban. Segítek, jó?

Képzeld el,
hogy egyik éjjel néhány idegen bemászik a házatokba, a nyitott konyhaablakon át.

Ti csak néztek, hogy mi van, de az idegenek azt mondják, ők a hetedik faluból menekülnek és rajtatok keresztül akarnak átjutni az egyik szomszédotokhoz, Larssonékhoz.
Megkérdezitek, hogy miért a konyhaablakon másztak be, miért nem az ajtón csöngettek. Azt felelik, hogy azért, mert nincs náluk semmilyen igazolvány.
Aztán házatokban nagy szeméthalmokat hagyva maguk után, átcsörtetnek Larssonékhoz.

Következő éjjeleken egyre többen és többen másznak be a konyhaablakotokon. Mind a Larssonékhoz igyekeznek. Kiderül, hogy ezeket az idegeneket egy másik szomszédotok, a Gustafssonék autóval szállítják a konyhaablakotok alá.

Megelégelitek a dolgot és becsukjátok a konyhaablakot. Erre az idegenek összegyűlnek a konyhaablakotok előtt, nagyon mérgesek lesznek követelik, hogy nyissátok ki. Nem nyitjátok ki, az idegenek betörik és be akarnak mászni. A papád meg a bátyád elébük állnak, erre őket kövekkel dobálják meg. Válaszul néhányukat eltángáljátok.

Ezután már nem próbálkoznak a konyhaablaknál, hanem a másik oldalon, a fürdőszoba ablakán másznak be, még nagyobb számban. Ezeket már a harmadik szomszédotok, az Erikssonék fuvarozzák oda.

A házatokban hiába takarítotok, mert ezek az idegenek csak szemetelnek. Néhányszor össze is verekednek, ti meg lassan már a nappaliba se tudtok bemenni, annyian vannak.

Mit gondolsz, kedves 12 éves,
ha ez a helyzet,
nem kellene becsuknotok a fürdőszoba ablakotokat is?

Sajnos, te most sem látsz az ellenszenvtől.

Annak a 12 éves svéd gyereknek (aki, amint a leveléből olvasható, nagyon nincs képben),
bizony, ilyen hasonlat kell,
hogy felfogja, miről van szó.

Bővíthettem volna a hasonlatot
(azokon túl, amiket criticus fórumtárs írt)
pl.
- az idegen kisgyerekekkel, akikről már a háziaknak kell gondoskodniok,
- vagy az idegeneknek adott élelem és víz eldobálásával
- vagy azzal, hogy a halálból menekülő idegenek Larssonékon is csak átcsörtettek, de mivel Pettersonéknál sem volt jó nekik, onnan Nordlanderékhoz mentek. Velük sem elégedettek azonban, mert ott nem fűtenek eléggé, gyenge a koszt és unalmas az élet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés