Kabinetiroda

Rogán önálló minisztériumot kap

2015. szeptember 22. 14:33
Nem a Lázár János vezetése alatt álló Miniszterelnökségen belül fog tevékenykedni Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökként. A létrejövő Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló minisztériumként működik majd. Rogán tisztségének pontos neve: az általános politikai koordinációért felelős miniszter.

Önálló minisztériumként jön létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda – az erről szóló törvényjavaslat kedden került a parlament elé. A kabinetiroda elsősorban az általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz, olvasható a tárcák felsorolásáról szóló törvény módosítására tett javaslatban, amelyet Lázár János nyújtott be az Országgyűlésnek.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke az általános politikai koordinációért felelős miniszterként Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz. Lázár János a 2015-ös központi költségvetést is módosítaná, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezettel egészülne ki. A felmerülő források biztosítását a kormány saját hatáskörben rendezi.

A most benyújtott előterjesztés alapján az eddig a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztériumban, azaz a Miniszterelnökségen működő miniszterelnöki kabinet a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodán működik. A miniszterelnöki kabinetet a szervezési kabinetfőnök közvetlenül vezeti, az ő tevékenységét a kormányfő irányítja. A miniszterelnöki kabinet főosztályokra és osztályokra tagozódik.

Rajcsányi Gellért
2015. September 22. 14:59
Vicces véget ért (?) a Lázár-Rogán meccs. A hatalomvágy, a hatalmi féltékenykedés, a rangkórság, a hagyományos orbáni "oszd meg és uralkodj"-elv, a fideszes mameluk-kultúra és persze a mindig csökkenteni vágyott, de mindig csak növekedő bürokrácia ritka szép állatorvosi lova az, hogy a miniszterelnök kabinetje minisztériummá lép elő, az "általános politikai koordinálásért" pedig miniszteri rang jár. Kínzó kérdés, hogy egy Orbán és alatta egy Lázár vajon nem ugyanúgy általános politikai koordinálással foglalkozik-e, hiszen ez azért mégis a miniszterelnök illetve a Miniszterelnökség vezetőjének a feladata. Háromfejű vezetése lesz a kormánynak? És amíg megy a loholás Orbán kegyeiért és a miniszterelnöki előszoba kulcsainak őrzéséért, addig ugye olyan mellékes területek, mint az egészségügy, a kultúra és az oktatás továbbra is államtitkárok szintjén, khm, működnek.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindez az állami bürokrácia csökkentésért.

Lassan már a hülye járásoknak is minisztériuma vagy államtitkársága lesz Orbánisztánban.

Oktatási miniszter nincsen

egészségügyi miniszter nincsen

pénzügyminiszter nincsen

ipari miniszter nincsen

környezetvédelmi miniszter nincsen

általános politikai koordinációért felelős miniszter VAN!

Hülye ország hülye kormánya.

"És amíg megy a loholás Orbán kegyeiért és a miniszterelnöki előszoba kulcsainak őrzéséért, addig ugye olyan mellékes területek, mint az egészségügy, a kultúra és az oktatás továbbra is államtitkárok szintjén, khm, működnek."
Minek ide egészségügy?
Hulljon a férgese! :(

Nem tetszik... Nincsen egészségügyi vagy oktatási etc. minisztériumunk, de lesz koordinációs...Ez azért érdekes, mert a Miniszter automatikusan részt vesz a Kormány Ülésein, így sokkal nagyobb az érdekérvényesítő képessége. (Az Ülésen, akár napirenden kívül is, de felhívhatja a Kormány figyelmét valamilyen a tárcáját érintő, megoldandó problémára.)

Tisztelt Rajcsányi Gellért!

Nem értek Önnel együtt, mert a vélelmezése nem szakmai szempontól íródott.
Most ennyi lenne a rövid véleményem. A részleteset, az érveimmel együtt e-mail formájában az este elküldöm Önnek.

Ingatlanokat oszt az arra érdemeseknek. Valamint figyeli a fideszes jó szomszédokat, hogy megbízáshoz jutassa őket.

Imátkozzunk, hogy Orbán ne legyen távol sokat, mert az internetadó bevezetése körüli herce-hurca tüntetések stb. alatt bebizonyosodott, hogy nélküle összemomlik minden.

A frakcióvezető, Kósa is.

Válaszok:
Laibach | 2015. szeptember 22. 17:25

"..Az első évfolyam KISZ-titkára, Kósa Lajos azzal kezdte: micsoda szemétség, hogy az oroszok miatt nem megyünk a Los Angeles-i olimpiára. Tiltakozzunk! Megtették, aztán letolást kaptak érte..."


http://nol.hu/archivum/archiv-..

Orbán Viktor a legnagyobb híve a kisebb,átláthatóbb,olcsóbb államnak.
Ez a döntés ezt bizonyítja, ugyanis ha akarta volna,Rogánnak egy kormányt,sőt,akár egy országot is adhatott volna,nem csak egy minisztériumot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés