Rogán önálló minisztériumot kap

2015. szeptember 22. 14:33
Nem a Lázár János vezetése alatt álló Miniszterelnökségen belül fog tevékenykedni Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnökként. A létrejövő Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló minisztériumként működik majd. Rogán tisztségének pontos neve: az általános politikai koordinációért felelős miniszter.

Önálló minisztériumként jön létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda – az erről szóló törvényjavaslat kedden került a parlament elé. A kabinetiroda elsősorban az általános politikai koordinációt ellátó minisztérium lesz, olvasható a tárcák felsorolásáról szóló törvény módosítására tett javaslatban, amelyet Lázár János nyújtott be az Országgyűlésnek.

A miniszterelnök politikai kabinetfőnöke az általános politikai koordinációért felelős miniszterként Rogán Antal, a Fidesz eddigi frakcióvezetője lesz. Lázár János a 2015-ös központi költségvetést is módosítaná, amely a Miniszterelnöki Kabinetiroda fejezettel egészülne ki. A felmerülő források biztosítását a kormány saját hatáskörben rendezi.

A most benyújtott előterjesztés alapján az eddig a kormányzati tevékenység összehangolásáért felelős minisztériumban, azaz a Miniszterelnökségen működő miniszterelnöki kabinet a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodán működik. A miniszterelnöki kabinetet a szervezési kabinetfőnök közvetlenül vezeti, az ő tevékenységét a kormányfő irányítja. A miniszterelnöki kabinet főosztályokra és osztályokra tagozódik.

Rajcsányi Gellért
2015. September 22. 14:59
Vicces véget ért (?) a Lázár-Rogán meccs. A hatalomvágy, a hatalmi féltékenykedés, a rangkórság, a hagyományos orbáni "oszd meg és uralkodj"-elv, a fideszes mameluk-kultúra és persze a mindig csökkenteni vágyott, de mindig csak növekedő bürokrácia ritka szép állatorvosi lova az, hogy a miniszterelnök kabinetje minisztériummá lép elő, az "általános politikai koordinálásért" pedig miniszteri rang jár. Kínzó kérdés, hogy egy Orbán és alatta egy Lázár vajon nem ugyanúgy általános politikai koordinálással foglalkozik-e, hiszen ez azért mégis a miniszterelnök illetve a Miniszterelnökség vezetőjének a feladata. Háromfejű vezetése lesz a kormánynak? És amíg megy a loholás Orbán kegyeiért és a miniszterelnöki előszoba kulcsainak őrzéséért, addig ugye olyan mellékes területek, mint az egészségügy, a kultúra és az oktatás továbbra is államtitkárok szintjén, khm, működnek.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lassan már a hülye járásoknak is minisztériuma vagy államtitkársága lesz Orbánisztánban.

"És amíg megy a loholás Orbán kegyeiért és a miniszterelnöki előszoba kulcsainak őrzéséért, addig ugye olyan mellékes területek, mint az egészségügy, a kultúra és az oktatás továbbra is államtitkárok szintjén, khm, működnek."
Minek ide egészségügy?
Hulljon a férgese! :(

Nem tetszik... Nincsen egészségügyi vagy oktatási etc. minisztériumunk, de lesz koordinációs...Ez azért érdekes, mert a Miniszter automatikusan részt vesz a Kormány Ülésein, így sokkal nagyobb az érdekérvényesítő képessége. (Az Ülésen, akár napirenden kívül is, de felhívhatja a Kormány figyelmét valamilyen a tárcáját érintő, megoldandó problémára.)

Tisztelt Rajcsányi Gellért!

Nem értek Önnel együtt, mert a vélelmezése nem szakmai szempontól íródott.
Most ennyi lenne a rövid véleményem. A részleteset, az érveimmel együtt e-mail formájában az este elküldöm Önnek.

Ingatlanokat oszt az arra érdemeseknek. Valamint figyeli a fideszes jó szomszédokat, hogy megbízáshoz jutassa őket.

Imátkozzunk, hogy Orbán ne legyen távol sokat, mert az internetadó bevezetése körüli herce-hurca tüntetések stb. alatt bebizonyosodott, hogy nélküle összemomlik minden.

A frakcióvezető, Kósa is.

"..Az első évfolyam KISZ-titkára, Kósa Lajos azzal kezdte: micsoda szemétség, hogy az oroszok miatt nem megyünk a Los Angeles-i olimpiára. Tiltakozzunk! Megtették, aztán letolást kaptak érte..."


http://nol.hu/archivum/archiv-..

Orbán Viktor a legnagyobb híve a kisebb,átláthatóbb,olcsóbb államnak.
Ez a döntés ezt bizonyítja, ugyanis ha akarta volna,Rogánnak egy kormányt,sőt,akár egy országot is adhatott volna,nem csak egy minisztériumot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés