Migráció: segítséget ajánlott az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács

2015. szeptember 20. 15:35
Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének a menekülügyi helyzet kezelésében. Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) állásfoglalásban fejezte ki vasárnap szolidaritását a magyar kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel a migrációs hullám kezelése miatt Magyarországot ért bírálatok miatt, és felajánlotta segítségét a helyzet rendezéséhez. Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke az MTI-nek elmondta, a magyar kormánytól várják annak közlését, hogy miben segíthetnének. Hozzátette, az EMNT önkénteseket toborozhatna a migránsokkal kapcsolatos teendők ellátására. Sándor Krisztina a magyar kormány melletti politikai állásfoglalást is a segítség egyik formájának nevezte.

Az EMNT állásfoglalásában leszögezte, a migránsok befogadása csak tüneti kezelés, vándorlásuk okait kell megszüntetni. A tanács szerint a rászorulókon segíteni kell, de mindebből csak annyit kell vállalni, amennyi nem veszélyezteti az európai őshonos lakosságot, a keresztény értékrend alapján kialakult európai civilizációt. „Amennyiben a mértékadó nyugat-európai politikusok megelégszenek pusztán a befogadás intézkedésével, a helyzet rövid távon anarchiába vagy akár polgárháborúba is torkollhat” – vélte az EMNT. A tanács bírálta ugyanakkor Victor Ponta román miniszterelnököt az elmúlt napokban tett kijelentései miatt.

Ponta az egész kontinenst fenyegető válsághelyzet megoldásához való érdemi hozzájárulás helyett a nemzetközi jog előírásai értelmében eljáró magyar miniszterelnököt rágalmazza, ezáltal pedig tovább rombolja a már amúgy is megtépázott miniszterelnöki tekintélyét” – állapította meg az EMNT. Álláspontja szerint Románia miniszterelnöke a magyar kormány elleni támadásával a belpolitikai problémákról és korrupciós ügyéről próbálja elterelni a figyelmet. Az EMNT azonnali lemondásra szólította fel Victor Ponta miniszterelnököt a tanács elnöksége által jegyzett vasárnapi állásfoglalásban.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Ha tisztességes eljárásában valakikre rábizonyítják a magyar határőrizeti szervek az ellenkezőjét, akkor majd lehet azokat migránsoknak nevezni.'

Ezt az _tisztességes eljárást_ úgy kerülik mint a tüzet! Helyette inkább ultimátumokat adnak a határon és csecsemőket hajigálnak át.

'Nincs más testvérem, csak magyar.'

Az utóbbi napok, hetek eseményeit, Magyarország szomszédainak reakcióit és akcióit vizsgálva azt kell mondanom, hogy a költőnek igaza volt.

Néz be a 444-re. Ugyanerre a hírre elképesztő magyar gyalázás folyik ott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés