Bedöntötték a kaput a migránsok a röszkei határnál

2015. szeptember 16. 15:18
Több próbálkozás után bedöntötték a migránsok a röszkei határátkelőn elhelyezett kaput. A rendőrség korábban könnygázt vetett be ellenük, valamint vízágyúkat telepítettek a helyszínre. A ledöntött kaput jelenleg többsoros rendőrsorfal helyettesíti, a rendőrök kezdik visszaszorítani a migránsokat. Eddig húsz rendőr sérült meg.

A magyar rendfenntartók könnygázt vetettek be szerda kora délután a régi horgos-röszkei, úgynevezett Horgos 2 határátkelőhelynél, amikor a migránsok egy kisebb csoportja megpróbált áttörni az utat eltorlaszoló kapun. A magyar rendfenntartók vízágyúkat helyeztek el a kapu előtt. A migránsok pedig „Kinyitni, kinyitni” felkiáltásokkal igyekeznek őket meggyőzni, hogy nyissák ki a kapukat. A határ felett helikopter köröz.

A migránsok több száz fős csoportja indult el az új horgos-röszkei átkelőről a régi átkelő felé, mert úgy értesültek, hogy ott kinyitották a határt. A rohanás közben hátrahagyták csomagjaikat, sátraikat, élelem- és vízkészleteiket. A délután során a migránsok kisebb-nagyobb csoportja időnként skandálásba, fütyülésbe és a szerb-magyar határon felállított kerítés döngetésébe kezdett szerdán is, ám nagyobb rendbontás nem történt - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az atv.hu dél körül azt közölte, hogy a migránsok egyik hangoskodó csoportja ultimátumot adott a magyar hatóságoknak az M5-ös autópályán fekvő átkelőnél, hogy ha 13 óráig nem nyitják ki a kaput, akkor akcióba lendülnek. Ilyen incidens ott nem történt, a másik átkelőnél viszont továbbra is feszült a helyzet.

FRISSÍTÉS (15:36): Migránsok bedöntötték az átkelőkaput Röszkén

A magyar-szerb államhatár szerb oldalán feltorlódott tömeg bedöntötte a Röszke II. közúti határátkelőt lezáró kaput szerda délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a tömeg fél három körül agresszívvé vált, kövekkel, fadarabokkal, palackokkal dobálta meg a magyar oldalon álló rendőröket, majd kitörte az átkelőt lezáró kaput.

A rendőrség azonnal jelentős erőket sorakoztatott fel a „magából kivetkőzött emberek” megfékezése érdekében, a ledöntött kaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti. Azt írták: a rendőrség a magyar államhatár és az Európai Unió külső határának védelme érdekében jogszerűen és arányosan intézkedik.

FRISSÍTÉS (16:27): Könnygázt és vízágyút vetettek be a rendőrök

Könnygázt és vízágyút is bevetettek a magyar rendőrök a magyar-szerb határnál szerda délután az őket dobáló illegális bevándorlókkal szemben - közölte az M1 aktuális csatorna tudósítója a határ szerb oldaláról, Horgosról. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy több száz migráns „ostrom alá vette” a Röszke 2-es, úgynevezett régi határátkelőt a szerb oldal felől.

Az M1 felvételei szerint a rendőrség jelentős erőket vetett be, köztük pajzsokkal és harci járművekkel a Terrorelhárítási Központ egységeit is odavezényelték a határ védelméhez. A rendőrség és a honvédség helikopterei is ott köröznek a környéken. Az MTI tudósítója elmondta: a migránsok bedöntötték a határátkelőhelyre vezető úton található kerítést, majd minden kezük ügyébe eső tárggyal dobálni kezdték a magyar oldalon szolgálatot teljesítő rendőröket, és megpróbáltak áttörni Magyarországra.

A magyar rendőrök vízágyúk alkalmazásával, illetve könnygáz bevetésével próbálják hátrálásra kényszeríteni a több száz fős tömeget. Ugyanakkor a védőfelszerelésbe öltözött rohamrendőrök pajzsokkal is védekeznek a dobálás ellen. Eközben szerb oldalon a szerb rendőrök, illetve határőrök tétlenül szemlélik az eseményeket. A helyszínre több mentőautó is érkezett.

Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy több ezer migráns torlódott fel a Röszke 2 határátkelő felé vezető úton, ahol tábort vertek. A határ szerb oldalán az utak mentén, illetve Magyarkanizsáról további migránscsoportok tartanak a magyar határ felé. Az M1 tudósítója azt mondta: a migránsok között vannak nők és gyerekek is, de egy nagyjából 300 emberből álló „kemény mag” folyamatosan agresszívan lép fel a magyar rendőrök ellen: vizes palackokkal, égő fáklyákkal dobálják a rendőröket.

FRISSÍTÉS (18.20)

A rendőrök elkezdték visszaszorítani a migránsok mintegy ezerfős tömegét az MTI tudósítója szerint, nem sokkal később azonban egy nagyjából ötven fős csoport ismét kövekkel kezdte dobálni a rendőröket. A rendőrök továbbra is vízágyút és könnygázt vetnek be.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: botokkal, csövekkel felfegyverkezve támadtak a migránsok a rendőrökre szerda délután Röszke 2-nél. A rendőrök órák óta testükkel tartják vissza az erőszakos tömeget – tette hozzá.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte, az összecsapásokban fél hatig húsz rendőr sérült meg. Két migránst, egy fiút és egy lányt a tiltakozók átdobtak a kerítésen magyar területre, a mentők őket is ellátták.

Az Index azt írja, további erősítés érkezik: Szegednél láttak két busznyi rohamrendőrt, akik Röszke felé tartottak. A kerítés másik oldalához szerb rendőrök érkeztek, de csak laza sorfalat alkotnak, el lehet sétálni mellettük.

Orbán Viktor külföldi lapoknak nyilatkozva azt mondta: a horvát határ felé is építünk kerítést. A migrációs nyomás miatt egyébként a horvátok is összehívták a nemzetbiztonsági tanács ülését.

(Fotó: SzegedMa)

Összesen 431 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ultimátumot adtak, hogy ők márpedig illegálisan lépik át a határt... Ultimátum... Megáll az ész.

Zéró tolerancia a bűnözőhordákkal szemben. Egy se jusson át.

"a migránsok egyik hangoskodó csoportja ultimátumot adott a magyar hatóságoknak"

Magyarul: a vendégségbe nem hívott "vendég" szabja meg a szabályokat.

Szlovákiában az ellenzék egyhangúan támogatta Ficót a kvóta elutasításában.

Mi a véleményük erről hazai a balliberálisoknak?

Tessék komolyan venni a határvédelmet!!!! Most kell kitartani és világossátenni, hogy jobban járnak ha felkerekednek és mennek a horvátokhoz.

"Orbán ma gyakorlatilag célponttá tette Magyarországot."
Magyarország már régóta nemcsak, hogy célpont, de egyenesen:
műveleti terület.
Orbán ezeknek a műveletieknek a tevékenységét erőteljesen visszaszorítja.
Tehát helyesen:
"Orbán mióta kormányon van, gyakorlatilag nagymértékben csökkentette a korábban célponttá tett Magyarország sérülékenységét, kitettségét, hogy könnyedén, rendszeresen kirabolják."
Azok, akik ebből - az országok kirablásából, a világ fosztogatásából - élnek.
Lassan megtanulják: a célpont, ha olyan vezetője van, mint Orbán, nem is annyira könnyű célpont.

Pontosan.

Remélem, hogy hamarosan magyar börtönben látjuk azt, akinek a megbízását teljesítik.

"Előre elkészített transzparenseket nyomtak a migránsok kezébe és lázítani kezdték őket. Hangosbeszélőn elkezdték skandálni, hogy "we will fight" (harcolni fogunk)... Annyit sikerült kiderítenem, hogy nemzetközi ballib szervezetek aktivistái voltak a provokálók"

Igen.
És amit a Soros György-ök kipréselnek magukból alul,
azt fröcsögik szanaszét ezek a "ballib szervezetek" alul és felül.

Ezek után miért gondolják, hogy egyet is be akar valaki Európába engedni.

Amúgy tiszta provokáció az egész.

Te most eléggé rosszul nyomtad a hasbarát barátom, úgy is fogalmazhatnánk, hogy lebuktál.

Majd jössz más néven, nem?

Gumilövedékkel biztos, nem érted őket. Ők csak az erőből értenek.

Viszont észnél kell lenni, nehogy a muszlim világot még jobban magukra haragítsuk, ezért érthető az óvatosság.

Gondold el, ha lenne halálos áldozat akkor az agyoniskolázott pakisztáni garázsmecsetek hallgatóságának milyen ideológiai töltést tudnának adni a helyi szarkeverők.

"a rendőrség a magyar államhatár és az Európai Unió külső határának védelme érdekében jogszerűen és arányosan intézkedik."

Nagyon esedékes lenne, ha így lesz.
Persze, vérző fejet kerüljék, mert ha ilyen lenne, a ma esti CNN-híradók a Marson is a barbár, antiszemita magyarokról villódznának...

Válaszok:
Laibach | 2015. szeptember 16. 16:06

Helyes kis álarcos fiatal katonák támadták meg Magyarországot.

Vajon kik ezek és kik irányítják őket?

Fatwát bocsájtanának ki és pénteken a nagymisén Izrael után mi követeznénk a gonoszok felsorolásában.

Válaszok:
Laibach | 2015. szeptember 16. 16:07
OberEnnsinnen | 2015. szeptember 16. 16:22

Ha - a többi csirkefogóval együtt - Lenint New Yorkból szponzorálták, amcsi dollárok millióival, a nagy Che mennyivel különb nála?

Azért elkezdhetik a külképviseleteink megerősítését, biztos ami biztos.

Azt hiszed, hogy sír itt valaki, ha meg kell védeni Magyarországot?

Akár a gazdáid provokációjától?

Tényleg?

Amit én LÁTTAM, az álarcos katonák vízágyúzása.

Szerintem 10-15-öt át fognak engedni, bilincsbe, aztán a börtönbe.

Fogadjunk!

Helyes a kifejezés: iszlám szélsőségesek.
Na most derüljön ki minél hamarabb, hogy melyik az, és lehetőleg a határ túlsó oldalán legyenek.
Az iszlamistákat ismerve, előbb vagy utóbb mindez megtörtént volna idebent is, először segélyt követelnek, majd zavarják őket a keresztény ünnepek, hogy a nők lába és karja nincs eltakarva, hogy az utcán alkoholt fogyasztanak, és végül pont ugyanoda jutnánk, ahol most vagyunk, csak nagyobb léptékben és Budapesten.

bizony.

Ha ügyesek Orbánék, elküldik Gitmora őket.

Két legyet egy csapásra.

A muszlim csőcselék nemcsak a Jeruzsálemben , de már itt is randalírozik. A farizeus Jobbik-ha következetes-a muszlim migránsok pártjára áll. Csak az erőszak nyelvét beszélik, így csak a keményen fellépés tántoríthatja el őket.

Szerintem téged rémhírterjesztésért simán becsuknak.

"Izrael után mi követeznénk a gonoszok felsorolásában."
Mi nem egy kategóriában vagyunk az általad megnevezettekkel.
Úgyhogy, ez a hsz-ed értelmetlen.
Ha csak nem akarsz bennünket eggyé boronálni...
Vagy ezért írtad?
Hogy legyen közös nevezőnk?
Nem kell az ilyen nevező, azzal, akik miatt (is) nehéz helyzetbe kerültünk!
Mi keresztények, magyarok és Európa!

Válaszok:
Laibach | 2015. szeptember 16. 16:30

Merkel is csak a választókat követi, és ott is ébrednek már fel az emberek, a sajtóból rájuk öntött peace, love, happiness agymosás ellenére.

Terroristak a hataron. NATO?

Figyu már, írtam fent is, hogy k.va óvatosan, mert nehogy az legyen, a pénteki nagymisétől kezdve minket utáljon a muszlim világ, benne a fanatikus robbantgatókkal is. Nem ismeritek őket.

Észnél kell lenni nagyon.

Jobb lenne, ha te a gondolkodásoddal, nem vennéd a szádra Istent.
Csak maradj meg a Sátánodnál, míg nem változik meg a gondolkodásod...

Nem lehet a mobiljaikat letiltani? Ugy ertem a 3g-t

Nem lehet a mobiljaikat letiltani? Ugy ertem a 3g-t

Mondjuk meséld majd el ezt, Karacsiban az agyoniskolázott pakiknak.

Ezek nem menekültek!
Ezek menekülteknek álcázott betolakodók.
Ébresztő Európa!
Nem kell beengedni a Trójai Falovat!

Ajánlom figyelembe a Bundesmuttinak a mai felvételeket. Szerintem jobban tenné, ha a saját "menekültjei" táborát kurva gyorsan körülvenné a német katonaság.

Nézd, téged lassan valaki felhúz egy lámpavasra, hülye proli provokátor.

Butuskám, jelenleg kétszáz "menekült" ostromol több száz rendőrt.

Szerinted mi lesz ebből, ha egymillió jön.

Irtó ostoba vagy.

Kár, hogy Vadaiék hazajöttek Szerbiából!
Most Merkel megmenthetné őket.

Nyugalom, emberek!
Most berágtak a főszervezők és a ballibek, mert kakis lett a palacsintájuk. Pedig a Feri is ott volt.

Tehát a szlovákok, csehek nincsenek tisztában az érdekeikkel?

A betolakodók nem hozzánk akarnak jönni, nem az európai értékek vonzzák őket, hanem a jólét és az ingyen élés.

Én pedig a végtelen ostoba hozzászólásodhoz gratulálok.

"ők csak át akarnak menni a határon. "

Milyen jogosítványuk van hozzá?
Máshol - ugye, tudod, hol- ingre-gatyára vetkőztetik azokat, akik belépnek "oda" , pedig papírjuk is van, nem bujkálnak a titkosszolgálatok elől.

Te lehetsz impotens:
"A kvóta elutasítása tökéletesen ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel."
Ha egyszer aláírod a kvótát, akkor nem számokat írsz alá mindenekelőtt, hanem a kvótát.
Amelyben a mennyiség bármikor változtatható.
Onnantól fogva, akár a csillagos égig.
Vagy magas ez neked?

Molotov koktéllal kezdődött. Nem a rendőrök dobálták.
Vajon kitől kapták?
*A szerbektől?
*"Magyarjainktól" ?
*Hozták a hátizsákban?

Pedig nem más, mint egy büdös gyökér.

Mutti és a Gigerli majd odacsap szóban Orbánnak és marad minden a régiben.

Te, a gyerekeket is már megcsinálták, akiket most bedobtak Magyarország területére a kerítésen át.

A Molotov is megsérült, meg a gyerekek is.

Mark Bolt Hozzászóló kiszűrése 2015. szeptember 16. 17:33
1
@Morgen
Nyilvánvalóan a molotovot már Szíriában elkészítették a terrorista barátaik, hogy rádobhassák a magyar rendőrre.

válasz erre

Azt sem tudjuk, kik ezek, csak azt, balhét akarnak.
És akkor itt jönnek Gyurcsányék a képbe, tegnap az ukázt adták ki az aktuális Debileknek és Gyíkoknak.
Már egyszer hazaárulásért is el kellene ítélni pár embert.
Hogy a többiek tanuljanak belőle.
"A baloldal, ahányszor csak teheti, a nemzetre tör."
Az oroszokból már kiábrándultak, behívták a szíreket!
Szégyen.

Nehéz rajtad kiigazodni. Mintha több Mark Bolt lenne.

Igen, néztem. Már a 444 cikk címéért is rendes országban börtön járna:

"TEK-es páncélautóval, könnygázzal és vízágyúval oszlatják a menekülteket Röszkénél"

Vagyis mintha ártatlan menekültekkel szemben lépnének fel a rendőrök.

Tekintettel arra, hogy Magyarországot megtámadták, ez a cikk cím simán hazaárulás.

Zsarolják a hatóságokat.

Vidd arrébb a táskádat!
Igen, megsérültek azok a gyerekek, akiket a gondos szülők átdobtak a határon.
Szerinted a tiéddel mit tennének, vagy éppen veled, ha nem engedelmeskedsz nekik?

És mit csinál ilyenkor a Frontex? Mit csinál Juncker? Mit csinál Merkel?
Ülnek az európai értékeken?

Szerintem a Mark Bolt nem félreértette, hanem hazudott egy vastagot.

Meg többet is. Mondhatnám folyamatosan.

Feltétlenül. Például ha egy valaki megver valamely népcsoporthoz tartozó hébert, abban az esetben az illetőt börtönbe csukják.

De ha ez tömeges szokássá válik, akkor az kerül dutyiba, aki nem veri őket.

Szerintem te nem csak hülye vagy, hanem valami végtelenül gonosz ember.

Zokni Hozzászóló kiszűrése 2015. szeptember 16. 18:11
@Morgen
"...Milyen jogosítványuk van hozzá?... " - írja.
Tudja, az úgy van, hogy ha valaki a nyílt utcán hálja el a friss házasságát, azt letartóztatják közszemérem sértésért.
De ha ez tömeges szokássá válik, akkor az kerül dutyiba, aki otthon, titokban, a sötét hálószobában teszi ezt.

Ne hazudj, paraszt! Ez nem zsidózás. Hanem te úgy adnál jogot, hogyha sokan csinálják, akkor szabad.

De ha ez a zsidók kárára van, vonyítasz.

Kurva anyádat hazudozol, nézd meg, mit írtál!

Provókám, te azt állítottad, hogy mivel sok határsértő tör át a határon, a számukkal erre jogot szereztek.

Én pedig azt állítottam, hogyha sokan vernek zsidót, akkor sincs joguk ezt tenni.

Ezt zsidózásnak beállítani egy utolsó, hazug, moslék aljasság.

Utolsó érved, hogy báncsák szegény zsidókat, amikor marhaságot mondasz és ezt az orrod alá dörgölik.

Tapló paraszt vagy!

Ja, valamit még dolgoznom kell, biztos ez idegesít. A Zoknin kívül.

:-)

És a tudósítások is ezt mondják?

lepattanni rólam, igyál inkább

Most reklamál a szerb miniszter, hogy a vízágyúnak a vize szerb területre ért és ezt nem lett volna szabad. Ezen az elven a szerb rendőrségnek meg kellett volna akadályoznia, hogy magyar területre dobáljanak köveket.

Most olvasom, hogy Horvátország felé is kerítést akarunk építeni. Erre szerintem semmi szükség, hiszen a migránsok Szlovénia felé fognak menni, emberi számítás szerint. Röszke után nem fognak felénk fordulni...

Elég a vízágyú meg a könnygáz. Igazából, kb. olyan lelkiállapotban vannak (extra adrenalin), mint a focihuligánok egy jó kis balhénál, azoknak sem kell éles lőszer, a vízágyú hatásosabb. ( Húsz év körüli fiatalokról van szó, alig láttam idősebbet közöttük.)

Néhány forrófejű migráns pasit gumilövedékkel tökön kénre lőni , ha nem elég a könnygáz és vízágyú .

:-) az függőlegesen esik:-))))

Bezzeg a délszláv háborúban Magyarországra is hullottak eltévedt bombák, akkor nem basztattuk a szerbeket.

Szerinted mi volt előbb? A kődobálás, vagy a könnygáz?
Ennek eldöntése nagyon fontos. Az is érdekes, hogy autópályára hogyan kerültek akkora kövek, ki vitte oda?

Milyen kár, hogy Németország nem Szíria mellett van!

Igazából fogalmam sincs, hogy mi volt a terv. Azt gondolták, hogy áttörik a kaput és sétálnak vagy 300 km-t Hegyeshalomig, a TEK meg csak nézi őket? Nem jutnának el 1 km-nél messzebbre. Vagy a TEK, vagy a tökös magyar legények kapták volna el őket.

Az lenne a jó, ha a dolgok úgy működnének, ahogyan normálisan gondolkodó ember képzeli, mint te.
De: nem úgy működnek. Nagyon nem.
Egy törpe kisebbség észjárásához kénytelen igazodni a világ atlanti térsége.
Ami már eléggé elnyomorította eddig is.
De a java, úgy tűnik, ezután következik, mert ahogy a nóta mondja:
"Jegenyefák, jegenyefák nem nőnek az égig".
Kérdés: amikor ledőlnek ezek a fák, ez a robaj mennyit temet majd maga alá.
Mert a föld esztelen legyalázása, kizsákmányolása a "szent" profithajhászás "oltárán" nem mehet a végtelenségig.
Ezt egyszer s mindenkorra meg fogják tanulni a "pénzcsinálásban sziporkázóan brilliáns elmék" is.
Akik ebben tetszelegnek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés