Együtt mozog a Jobbik és az MSZP: mindkét párt Szegeden tartja frakcióülését

2015. szeptember 14. 15:37
A Jobbik és az MSZP frakciója is első kézből szeretne tájékozódni a menekültügyi helyzetről, ezért előbbi szerdán, csütörtökön és pénteken, utóbbi szerdán és csütörtökön Szegeden tartja frakcióülését. A jobbikosok felkeresik majd egyebek mellett Ásotthalmot és Röszkét, a szocialisták pedig Röszke mellet Botka Lászlót és a szegedi Migration Aidet is.

Háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Jobbik Szegeden, a képviselők több települést is felkeresnek, hogy tájékozódjanak az illegális bevándorlásról. Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnöke hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a képviselőcsoport szerdán, csütörtökön és pénteken kezdi meg a felkészülést a parlament őszi ülésszakára, a tanácskozás leghangsúlyosabb témája a bevándorlás lesz.

Mint mondta, több képviselőjük már most a déli határon tájékozódik, de a frakcióülés részeként is felkeresik majd egyebek mellett Ásotthalmot és Röszkét. Céljuk, hogy első kézből szerezzenek tapasztalatokat a helyzetről és a keddtől hatályba lépő jogszabályváltozásokról – tette hozzá.

A sajtófőnök közlése szerint az ülés Vona Gábor előadásával kezdődik, az elnök-frakcióvezető áttekinti az elmúlt időszakot és iránymutatásokat fogalmaz meg, majd ezeket megvitatják a képviselők. A tanácskozáson az európai parlamenti munkáról ad számot Morvai Krisztina és Balczó Zoltán, de téma lesz egyebek mellett a korrupcióellenes harc, a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjlehetősége és az állami földek értékesítésének kérdése.

A szocialisták is megnézik Röszkét

Az MSZP szerdán és csütörtökön Szegeden tartja évadnyitó frakcióülését - közölte az ellenzéki párt szóvivője az MTI-vel. Budai Bernadett elmondta, az országos elnökség tagjaival kibővített frakcióülésen a képviselők felkészülnek az őszi parlamenti ülésszakra és szó lesz a menekültkérdésről.

Hozzátette: a szocialista képviselőcsoport tagjai csütörtökön megbeszélést folytatnak Botka Lászlóval, Szeged MSZP-s polgármesterével és a Migráns Szolidaritás Csoport (Migszol) tagjaival a városházán. Ezt követően a frakciótagok megtekintik a röszkei határátkelőhelyet.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés