Kisokos: így csökkenti táborát a tudatos feminista

2015. szeptember 12. 19:55

Szilvay Gergely
Mandiner
Tegyél úgy nyugodtan, mintha a veled ellentétes véleményen lévők egyszerű, hülye idióták lennének, akik „vissza akarják küldeni a nőket a konyhába”.

1. Használj olyan nyelvészeti torzszüleményeket, mint a „ciszheteró”, és az öt egyetemi és jogvédő haverodon kívül senki nem fog érteni. Főleg használj ilyeneket, ha amúgy költő vagy.

2. Tegyél úgy nyugodtan, mintha a veled ellentétes véleményen lévők egyszerű, hülye idióták lennének, akik „vissza akarják küldeni a nőket a konyhába”. Főleg akkor, ha az illető, akivel vitatkozol, sikeres nő, te pedig férfi vagy.

3. Tegyél úgy, mintha csak a feministák állnának ki a nőkért.

4. Tegyél úgy, mintha a családon belüli erőszak és a nőverés elleni küzdelem csak a feminizmus égisze alatt valósulhatna meg.

5. Tegyél úgy, mintha veled vitatkozó, antifeminista ellenfeleid nem ismernék el a feminizmus egyes eredményeit, ezzel együtt pedig mintha a nők helyzetének javulása pusztán a feminizmusnak lenne köszönhető.

6. Tégy úgy, mintha tényleg nem volnának semmilyen antropológiai különbségek nők és férfiak között („Természet”), amelyek bizonyos munkák, tevékenységi területek esetében befolyásolják, hogy inkább nők vagy férfiak választják; s mintha nem hallottál volna az erről szóló szakirodalomról, s ezzel tedd magad nevetség tárgyává.

7. Mutass példát abból a szemellenzős, faék egyszerűségű, lenéző hozzáállásból, amivel épp te vádolod a veled egyet nem értőket.

8. Játssz olyat, mint a japán katona a Kincs, ami nincsben: tégy úgy, mintha örökké tartana a nagy háború.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kíváncsi leszek arra, hogy mi lesz a feministák véleménye akkor, ha nem lesznek körülöttük férfiak és olyan erők sem, akik pénzelik az ötleteiket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés