Dó, ré, mi, fá, szó, lá

Balog bevezetné a mindennapos énekórát

2015. augusztus 4. 08:02

A kormány tervei között szerepel a mindennapos énekóra bevezetése az iskolákban – ezt Balog Zoltán jelentette be a 19. Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozón Pécsett. A miniszter azt is mondta, ez nem jelentené a tananyag növekedését, azt inkább csökkenteni akarják.

A kormány tervei között szerepel a mindennapos éneklést bevezetése az iskolákban – jelentette be Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a 19. Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozóján Pécsett – írja a hirado.hu

Balog Zoltán azt mondta, ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék. Az énekórák inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs túlságosan jó hangjuk.

Balog Zoltán több alkalommal hallhattuk énekelni, a 2014-es győztes választás után a Kossuth-nóta kollektív éneklésébe szállt be:

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/89131
Balogh Krisztina
2015. augusztus 4. 08:41
Ahogy visszaemlékszem, nálunk a heti egy énekóra is kész kínszenvedés volt, erre most Balog bejelenti, hogy bevezetné a mindennapos énekórát. Az énekóra fontos, és persze a zenei műveltség is az. Tényleg! Minimális szinten! Nem vitatom. Hasznos tud lenni, ha képben vagyunk azzal, ki volt Beethoven, Haydn vagy Mozart, de nehogy már minden nap a Hull a szilva a fáról kezdetű népdalt énekelje a gyerek, ahelyett mondjuk, hogy megtanítanák neki a magyar helyesírás szabályait tisztességesen. Azért az mégis elhanyagolhatóbb, ha valaki nem tud fejből egy szimfóniát felidézni, mint a saját nevét leírni. Balog azt is mondta, hogy az énekóra bevezetése nem jelentené a tananyag növekedését, azt inkább csökkentenék. Remek! Újabb népbutítás. Legyen még hülyébb a következő generáció?
Válaszok:
marko11 | 2015. augusztus 4. 10:33
Negue | 2015. augusztus 4. 14:38