Eltüntetné Izraelt a Merkelnek síró palesztin kislány

2015. július 28. 22:39

Meginterjúvolták az Angela Merkel kemény szavai miatt magát elsíró, s ezzel világhírűvé vált palesztin kislányt: szerinte eljön az idő, amikor nem lesz Izrael.

Interjút készített a német Die Welt azzal a családjával Németországban élő, kitoloncolástól félő palesztin kislánnyal, Reem Sahwillel, aki nemrég egy Angela Merkellel folytatott tévés beszélgetésen sírta el magát, miután a német kancellár azt mondta neki: „Megértem a helyzetedet. A politika kemény. De te is tudod, hogy ezrek várnak arra, hogy továbbálljanak Európa felé a libanoni palesztin menekülttáborokból. Ha hirtelen azt mondanánk, hogy mindannyian jöhettek, akár Afrikából is, azt egyszerűen nem bírnánk el”.

A családjával Rostockban élő Reemet felkereste a Die Welt, hogy interjút adjon a lapnak. Kiderült, a palesztin családnak Rostock városa jelenleg féléves időszakokra ad tartózkodási engedélyt, így nem tudnak tartósan, hosszú távra berendezkedni. 

Reem az újság kérdésére elmondta: nem Németországot, hanem Palesztinát tartja az otthonának, és reméli, hogy egyszer ott élhet majd. Szobájában ott lóg egy történelmi Palesztina térkép, s ennek kapcsán az újságíró megjegyezte: ott van Izrael. Erre Reeem azt válaszolta: „Igen, még, de az a reményem, hogy egyszer majd nem lesz többé ott, csak Palesztina. S hogy miként képzeli ezt el? „Az országot nem hívják majd többé Izraelnek, hanem Palesztinának”. A meglepett újságírónak Reem úgy folytatta: „Van véleményszabadság, itt szabad ezt mondanom, és kész vagyok arra, hogy erről vitatkozzak”. Végül hozzátette: „A szülők azt mondják, Izrael elűzött minket Palesztinából. Ez igaz, nem?”

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/88894

Ajánljuk még a témában