Eltüntetné Izraelt a Merkelnek síró palesztin kislány

2015. július 28. 22:39
Meginterjúvolták az Angela Merkel kemény szavai miatt magát elsíró, s ezzel világhírűvé vált palesztin kislányt: szerinte eljön az idő, amikor nem lesz Izrael.

Interjút készített a német Die Welt azzal a családjával Németországban élő, kitoloncolástól félő palesztin kislánnyal, Reem Sahwillel, aki nemrég egy Angela Merkellel folytatott tévés beszélgetésen sírta el magát, miután a német kancellár azt mondta neki: „Megértem a helyzetedet. A politika kemény. De te is tudod, hogy ezrek várnak arra, hogy továbbálljanak Európa felé a libanoni palesztin menekülttáborokból. Ha hirtelen azt mondanánk, hogy mindannyian jöhettek, akár Afrikából is, azt egyszerűen nem bírnánk el”.

A családjával Rostockban élő Reemet felkereste a Die Welt, hogy interjút adjon a lapnak. Kiderült, a palesztin családnak Rostock városa jelenleg féléves időszakokra ad tartózkodási engedélyt, így nem tudnak tartósan, hosszú távra berendezkedni. 

Reem az újság kérdésére elmondta: nem Németországot, hanem Palesztinát tartja az otthonának, és reméli, hogy egyszer ott élhet majd. Szobájában ott lóg egy történelmi Palesztina térkép, s ennek kapcsán az újságíró megjegyezte: ott van Izrael. Erre Reeem azt válaszolta: „Igen, még, de az a reményem, hogy egyszer majd nem lesz többé ott, csak Palesztina. S hogy miként képzeli ezt el? „Az országot nem hívják majd többé Izraelnek, hanem Palesztinának”. A meglepett újságírónak Reem úgy folytatta: „Van véleményszabadság, itt szabad ezt mondanom, és kész vagyok arra, hogy erről vitatkozzak”. Végül hozzátette: „A szülők azt mondják, Izrael elűzött minket Palesztinából. Ez igaz, nem?”

 

Összesen 281 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hiszem, hogy a Die Welt kurvára tisztességtelen volt, ebben az ügyben is.

Mindenesetre:

Je sui Reem Sahwill,akit legalább annyira megillet a véleményszabadság, mint a Charlie Hebdós férgeket.

Ebből iszonyú nagy cirkusz lesz.

Válaszok:
packó | 2015. július 28. 23:10

Fenyegetsz, tetű?

Nem kéne!

Hahahahaha!!!:DDD

Persze nyilván nem tisztességtelen volt az újság, az első képsoroktól kezdve nagyon provokáció íze van a dolognak.

Szépen felépítgetik most a cirkuszt.

Ezt jól alátámasztja, hogy itt is azonnal megjelentek a hasbara-trollok.

Hűha! Ezek bálványimádók lennének?

Lyully, hogy egy klasszikust idézzek!

És Mammon volna a bálványuk? :-) Vagy a bornyú?

Napi hír az Észak-Balkánról:

"..655,6 millió forintot kap a hódmezővásárhelyi Vívó- és Ökölvívócentrum a kormánytól egy kedden megjelent kormányhatározat szerint.

Az összeget a költségvetés önkormányzati fejezetéből a belügyminiszter pályáztatás és kérelem benyújtása nélkül adja oda Lázár János városának előfinanszírozás keretében.

A városban Lázár eléggé megnyomja a sportéletet, még márciusban ígérte be Hódmezővásárhelynek, hogy 500 millióból építenek majd a városban új vívó- és boxcentrumot, valamint 1300 millióból felhúznak egy új uszodát is..."

Válaszok:
Laibach | 2015. július 29. 0:02

Felcsútnak lassan riválisa is lesz. :)

'Mindegyik bálványimádó kultúra!'

Kevered a vallást és a kultúrát, pedig a kettő nem azonos.

A sárliékat kifigurázó 16 éves kamaszt is letartóztatták. Van az a súlyos vétség amikor már nem 'fiatal' a fiatal.

Ez esetben e szépséges kishölgy jobban teszi,ha nem Németországban lesz orvos, hanem Gázában fegyveres harcos.

"Van véleményszabadság, itt szabad ezt mondanom"

Szegeny gyermeki naivitas..

Egy izraeli katona a National Geographic cikkírójának mondta: "a palesztinok legerősebb fegyvere asszonyaik méhe". Reem Sahwil kilép a sorból?

Szegény kislány ismét sírni fog, ha megtudja, hány atomfegyvere nincs Izraelnek.

'Ha Izrael nincs, nincsenek gyökereink.'


Meglepő milyen jól elvolt Európa Izrael/gyökerek nélkül cirka kétezer évig!

Ezekre a gyökerekre gondolsz?
"Ultraortodox zsidókat vádol az izraeli rendőrség egy Genezáret-tó partján álló keresztény templom felgyújtásával. Izraelben az utóbbi években jobboldali zsidó szélsőségesek számos helyen gyújtogattak templomokban és mecsetekban, „Ez az ára” felirattal kísért gyűlölet-akcióikban. "

Ebben az az érdekes, hogy amikor a neveddel találkoztam, és elkezdtünk beszélgetni, arra gondoltam, hogy már megnézem, hogy ki ez az ember?
És honnan is miből is tudhattam volna meg, mint a versből, aminek a címszereplője nevét kölcsönözted.

Vannak akik csak a Bolond névre koncentrálnak.
Talán nem is jártak iskolába? Vagy éppen hiányoztak?

Izé... Nem ugyanaz a személy. Amikor pl. Jézus Krisztus a Mi Atyánk imádságában megszólítja az Atyát, ugye nem önmagához szól?

Három személy egyetlen lénygben...

Helyettesítési teológia: talán olvasd el az Acs 2,37b-42-t:
"Így szóltak Péterhez és a többi apostolhoz: »Mit tegyünk, férfiak, testvérek?« Péter azt felelte nekik: »Tartsatok bűnbánatot, és mindegyiktek keresztelkedjék meg Jézus Krisztus nevében bűneitek bocsánatára; akkor megkapjátok ajándékul a Szentlelket. Mert az ígéret nektek szól, valamint a ti fiaitoknak, és mindazoknak, akik távol vannak, de akik közül mindenkit meghív magához a mi Urunk Istenünk.« (Iz 57,19) Számos egyéb szóval is bátorította és buzdította őket: »Mentsétek meg magatokat ettől a gonosz nemzedéktől!« Azok tehát megfogadták szavát és megkeresztelkedtek; körülbelül háromezer lélek csatlakozott aznap hozzájuk."

Világos beszéd: aki nem akarja, hogy "vére rajta legyen és utódain", hanem továbbra is a választott nép küldetését akarja hordozni, annak a továbbiakban meg kell keresztelkednie, és Krisztust kell hirdetnie.

A Krisztust elvető Izrael, mint a kinyilatkoztatást hordozó közösség Krisztus megfeszítésével elvetésre került.

Súlyos ostobaság persze azt gondolni, hogy egy mai zsidót jobban fenyeget a kárhozat, mint egy mai vallásilag közönyös pogány rokonunkat, de nem is kevésbé.

Sokat segítene, ha átgondolnád a szóhasználatodat. Mit értesz a "zsidóság végleges elvetésén"? És mit értesz azon, hogy "nincsenek végleg elvetve"?

Be kell vallanom, egyik esetben sem értem, hogy Te mire gondolsz.

Ami engem illet, így látom ezeket a dolgokat:

1. A zsidóság Isten papi népe volt, azzal a küldetéssel, hogy Isten üdvösségét képviselje az emberiség előtt, és az emberiséget képviselje Isten előtt. Ez a papi közvetítő szerep Jézus Krisztus elvetésével kompromittálódott, végképp átszállt a Jézus Krisztust megvalló új Izraelre, amelyben ledőlt a válaszfal zsidók és pogányok között. Most a Jézus Krisztust megvalló új Izrael Isten papi népe, amely Jézus Krisztust hirdeti pogánynak és zsidónak, és imádságban Isten elé visz zsidót és pogányt egyaránt.

Ha ezt tagadnád, azt kellene állítanod, hogy nem kell a zsidóknak Jézus Krisztust prédikálni. De ezzel megtagadnád Szent Pétert ugyanúgy, mint Szent Pált.

2. A zsidók ennek ellenére nem lettek pogányok. Az Ószövetségben továbbra is, mindmáig hiteles, Istentől eredő kinyilatkoztatást hordoznak, igaz, mintegy fátyollal a szemükön. Ennek ellenére a hiteles kinyilatkoztatás hordozása különleges lehetőséget teremt számukra a keresztény megtérésre. Jó példa erre a II. világháború római főrabbija, Emmanuelle Zolli esete, aki a Szenvedő szolgáról szóló izaiási kijelentéseken töprengett évekig, és nem tudott másra jutni, mint hogy ez bizony a keresztények Jézus Krisztusa. Ezt a belátást következetesen végiggondolva megkeresztelkedett (és a zsidómentő pápa, XII. Pius iránti tiszteletből az "Eugenio" nevet vette föl, mivel a pápa eredeti neve Eugenio Pacelli volt...).
A pogányok, akik számára nem adottak eleve az Írások, más okokból szoktak megkeresztelkedni.

3. Ostobaság és eretnekség volna azt gondolni, hogy Isten meggyűlölte volna a zsidóságot, és nem akarná őket befogadni az üdvösségre. Ilyen értelmű "végleges elvetésről" beszélni, az távol legyen bárkitől, aki kicsit is ismeri az Újszövetséget. De a zsidóknak sem adatott más név az ég alatt, mint Jézus Krisztusé, ha üdvözülni akarnak. Jézus Krisztus mármost az egész emberiség Megváltója, pl. azoké is, akik Őelőtte éltek. Ha őket Isten titokzatos útjain meg tudta hívni az üdvösségre, amikor a Hitvallásunk szerint alászállt a poklokra, akkor ugyanezt meg tudja tenni azokkal a vallásos zsidókkal és pogányokkal is, akik életükben soha nem ismerték el Jézus Krisztust Megváltójukul.

Nézd, kevéssé hiszek abban, hogy konkrét történelmi alakzatokat, pl. Izrael államot 1:1 alapon meg lehetne feleltetni szentírási szövegeknek. Azt végképp nem fogadom el, hogy ezek a megfeleltetések olyan kötelező hittartalmak lehetnének, amelyek alapján érdemi hitvitát lehetne nyitni. Ha ezen vitatkoznánk, csak szóharcot folytatnánk.

A Szentírás azt írja le, hogyan szokott Isten cselekedni. Pl. új életet szokott adni. A múltban, a jelenben és a jövőben.

Konkrétan Izraelt már csak azért is nehéz isteni ígéretek beteljesülésének látnom, mert az állam megalakulása óta legnagyobbat pont a keresztények szívják a Szentföldön. Ők kerültek a muszlim üllő és a zsidó kalapács közé. Ettől függetlenül örülnék Jeruzsálem békéjének, örülnék annak, ha az ott élők megtalálnának valamiféle modus vivendit.

Egy szempont viszont, amiről föntebb nem írtam: "Izrael nem elvetése" pl. azt is jelenti, hogy most, aktuálisan, keresztény megtérés nélkül is kedves Isten előtt pl. annak a zsidónak az imája, aki a "Halld Izrael..." szövegével megvallja, hogy Istent minden erejével szeretni kívánja. Isten ma is mond olyanokat a szeretetparancsok fontosságát elismerő zsidóknak, hogy "nem jártok messze Isten országától", és ezek alapján fontos, hogy Isten ma is kész levenni a leplet olyan zsidók szeméről, akik komolyan elgondolkodnak azon, kiről is prófétált Izaiás a Szenvedő Szolga énekeiben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés