Nem hecckampány – valóság

2015. július 19. 9:54
Szabó Anna
Magyar Nemzet
A rózsadombi/belvárosi értelmiség egy része továbbra sem akar szembesülni az igazsággal, és megfellebbezhetetlen, bicskanyitogató stílusban mondja meg a magyar rögvalóságban élő lakosságnak, mit kell tennie.

„Szelényi Zsuzsanna balliberális (?) képviselő ráérő idejében magas sarkú cipőjében letipegett a Rózsadomb tetejéről, és reklámlátogatást tett a debreceni menekülttáborban, ahol fél óra leforgása alatt megállapította, hogy minden békés, a menekültekkel nincs gond, csak a kormány folytat hisztériakampányt. (...)

A rózsadombi/belvárosi értelmiség egy része továbbra sem akar szembesülni az igazsággal, és megfellebbezhetetlen, bicskanyitogató stílusban mondja meg a magyar rögvalóságban élő lakosságnak, mit kell tennie. Mindezt abban a hiszemben, hogy joga van hozzá. A menekültkérdésben tett kijelentések egybecsengenek a látványos médiaszereplésekkel: megoldást nem kínálnak, vaktában ötletelnek és teljesen elszakadtak a realitástól. Fel sem merül bennük, hogy az érintett lakosok pontosan tudják, milyen állapotok uralkodnak a menekülttáborok közelében, mivel ők nem csak fél órát töltenek ott, hanem ott van a lakóhelyük. Ha a balliberálisok valóban segíteni szeretnének, akkor PR-mutatványok helyett látogassanak Győrbe, nézzenek körül a köztereken, de Vámosszabadi lakóit is megkérdezhetnék a táborban élő migránsok érdekes viselkedéséről. Legalább húsz éve hallgatjuk a balliberális szájhősködést arról, mennyire idegengyűlölők, rasszisták, kirekesztők vagyunk, lám, most sem lenne itt probléma, ha a kormány nem uszítaná az embereket. Mennyivel egyszerűbb letagadni egy valós problémát, mint megoldást javasolni. (...)

Most vagy annak a több tucat polgármesternek hiszünk, akik rendőri erősítést kértek és tarthatatlannak ítélik a migránshelyzetet, vagy a Szelényi-, Kunhalmi-féle verzió az igaz, miszerint csak hecckampányról, xenofóbiáról és a probléma mesterséges felnagyításáról lenne szó. A valóság megismeréséhez talán ki kellene jönni a rózsadombi/belvárosi kávézókból és megismerkedni a tényekkel. Mégsem ezt teszik. Mert sosem ezt tették. Mindig egyszerűbb volt letagadni egy problémát és megspórolni a valóságból kiinduló, érdemi megoldási javaslatokat. Elég elolvasni a debreceni lakosok Szelényi »békés« helyzetjelentésére adott dühös válaszait, hogy érzékeljük a kontrasztot. A rögvalóságban élők nehezményezték, hogy »könnyű szövegelni a nagyvárosból, betonbiztonságban. Talán nem a menekülteket kellett volna meglátogatni, hanem a helyieket a tábor környékén, és látva, átérezve, hogy hogyan élnek valójában.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 128 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ez. ok. de az a baj, hogy a pasapari egykori ifjúkommunista posztkomcsi vezetésünk sem akar szembesülni a magyar valósággal.

liberalizmus müködik, az eltorzult dolog nem, ahoyg a demokrácia is, kivéve ha dktatorikussá akarjuk tenni

nem, azok az emberek... :D

nézd már a magyarok is ilyenek voltak úgy ezer éve :D

Az olyan primitív emberek, mint Ön, bizonyára nem olvasták a német belügyminiszter, a kerítést jobb megoldás hiányában elfogadó nyilatkozatát.

No de a szerző írása sem az Ön intelligencia szintjének szól. Önnek elég a Népszava, a Népszabadság, a 444, a Cink, a hvg, az Index színvonala.

mit nevezünk kultúrnépnek..

de látod mindenki ilyen volt, akkor min vagy megrökönyödve?

Te most tudod, hogy mit beszélsz? Mert a lényeget kerülöd,csak hörögve szitkozódsz.

Szóval, mi a hitelesebb egy félórás jópofizás a menekülttáborban, vagy a debreceniek, főleg a környéken lakók tapasztalatai?

már nem kell kimenni, online litván vagy lett céget is alapíthatsz és 80 euro az adó és ennyi :D

friss diplomást keresünk 3 éves tapasztalattal :D

Valóban.
Vagyis, hogy egyedül ez a nőszemély jutott el egy menekülttáborba.
Kormánypárti politikus még egyetlen táborba be nem tette a lábát, de nagyon tudják a tutit...

Hú, a Gattaca milyen egy jó film!

A bunkó stílusod mellett még az értelmi képességeiddel is baj van.

A cikk lényege nem az, hogy a balliberális Szelényi Zsuzsanna hol lakik, hanem az, hogy mit mond. De te csak a Rózsadomb említésén tudsz lovagolni. Ennek szellemében kérdezem még egyszer:

Szóval, mi a hitelesebb egy félórás politikailag korrekt jópofizás a menekülttáborban, vagy a debreceniek, főleg a környéken lakók több hónapos, vagy éves tapasztalata a menekültekkel kapcsolatban? Mert ezeket a tapasztalatokat akarja Szelényi innét, Budapestről, és mindegy, hogy annak melyik kerületéből, felülírni.

Szóval, mi a hitelesebb? A menekültekkel való jópofizás, és utána azt mondani, hogy nincs is velük semmi probléma, vagy a környéken lakók napi tapasztalatai?

Sem Szelényi lakóhelye, sem a cikk írójának, Szabó Annának a lakóhelye nem érdekes, a lényeg ebben van:

"Most vagy annak a több tucat polgármesternek hiszünk, akik rendőri erősítést kértek és tarthatatlannak ítélik a migránshelyzetet, vagy a Szelényi-, Kunhalmi-féle verzió az igaz, miszerint csak hecckampányról, xenofóbiáról és a probléma mesterséges felnagyításáról lenne szó."

Ehhez pedig nincs mit hozzátenni, Szelényivel ellentétben Szabó Anna sem mond ítéletet, csak azt, hogy lehet választani.

Óriási szerencse,hogy a rózsadombi és belvárosi fideszes elitnek mégis valahogyan sikerül a magyar rögvalóságban élni. Legalább ők tudják,hogy az micsoda.

Mocskos kis senki vagy, vaktyúk. Igazi ballibsi. Mondom én, aki nem olvas Magyar Nemzetet, de hányingert kap az ilyen férgektől mint te vagy.

Lényeglátásból elégtelen kedves Hm Úr/Elvtárs! Most már vitatkozz egyedül.

Segíts megvilágosodnom!! Miben hazudok?

Miközben úgy nyilatkoznak a migránsokról, hogy csak fényképen láttak menekülttábort.

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2015. július 19. 16:00

A különösen veszélyes menekültek!!
Az ilyenektől aztán különösen félni kell!!


http://www.hir24.hu/belfold/20..

Menekülttábor lakóit haza kell küldeni Szelényi Zsuzsával együtt! Ha itt nem elég kényelmes, keressenek jobb helyet, vagy menjenek haza!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés