Ennek a koncepciónak a megvalósulása jót tenne Budapestnek

2015. június 25. 17:45

Karácsony Gergely
Facebook
Kedden a Fővárosi Közgyűlésben megszavaztam az olimpiai szándéknyilatkozatról szóló előterjesztést. Hallom a barátaim kritikáját emiatt.

Kedden a Fővárosi Közgyűlésben megszavaztam az olimpiai szándéknyilatkozatról szóló előterjesztést. Hallom a barátaim kritikáját emiatt. Voltak, vannak kétségeim nekem is azzal kapcsolatban, hogy lehet-e egyáltalán olimpiát rendezni korrupció nélkül, hogy kellően figyelembe lehet-e venni a fenntarthatóság szempontjait, nem szállnak-e el a költségek. Ezt is mondtam a szavazás előtt. Felelős városvezetőként azonban igyekszem a politikai előítéletektől elvonatkoztatva mindig a konkrét ügyet nézni. Most is ezt tettem: alaposan végigolvastam a közgyűlés elé került előterjesztést. Ezt javaslom mindenkinek. A részletes vezetői összefoglalóban túlnyomó részt olyan budapesti fejlesztések szerepelnek, amelyekre az olimpia nélkül is szüksége van a fővárosnak.

Ezek túlnyomó többsége fejlesztésre váró barnaövezeten, jellemzően kihasználatlan Duna-parti szakaszokon valósulna meg, előkészítésükre attól függetlenül kell költeni a következő években, hogy ezt az olimpiai pályázat miatt tesszük-e vagy pusztán azért, mert fontosak ezek a fejlesztések. Joggal lehet kritizálni azt a politikát, aminek az eredményeképp annyi stadionunk épült, hogy már csak egy atlétikai centrumot kell felhúzni és elvben akár olimpiát is rendezhetünk. Pártom, a Párbeszéd Magyarországért éppen ennek a politikának az elszánt ellenzőjeként nem is támogatja az olimpiai pályázatot. Az én városvezetői személyes véleményem ettől eltér, mert maga az olimpia pályázat az elmúlt évek stadionépítési őrületétől függetlenül jó koncepció. Azt nem tudom megítélni, hogy egy ilyen »olcsósított« pályázattal el lehet-e nyerni a szervezés jogát. De arról meg vagyok győződve, hogy ennek a koncepciónak a megvalósulása jót tenne Budapestnek és jót tenne az országnak. Ezért szavaztam igennel.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor a hvg szerint gyenge elméjű.

Ez már beteges. Nyugodtan tudomásul lehet venni, hogy ez a kormány nem korrupt. Azt nem mondom, hogy hibátlan, de nem korrupt.
Szerintetek álljon meg az élet, ne legyen semmi fejlesztés, építkezés, fejlődés?
A ballib suttogó propaganda ültette a fejetekbe, hogy ez a kormány korrupt, ti meg benyeltétek.
Lázár a mai sajtótájékoztatón megmondta az egyik újságíró nőnek, ha tud valami ilyesmit, tegyen feljelentést-és ezt mi nden újságíróra értette. csak írogatnak, csak írogatnak, és mivel sajtószabadság van, minden hazugságot le lehet írni bizonyítás nélkül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés