Több Deákot és kevesebb Kossuthot!

2015. június 5. 15:56

Rezsőházy Rudolf
Mos Maiorum
Miniszterelnökünket temperamentuma inkább Kossuth, mint Deák felé vezeti. De elérte azt az életkort, amikor már a megfontolás és a meggondolás erényei a bölcsesség felé terelnek.

„Amikor hazánkban egy politikai szereplő kiemelkedik a mezőnyből és kulcsfigurává válik, szinte ösztönösen két ellenkező példaképhez hasonlítjuk. Azt keressük, hogy mi benne a Kossuth és mi benne a Deák? (...)

Miniszterelnökünk az elmúlt öt évet értékelő beszédében azt hangsúlyozta, hogy eddig az erő volt a kormányzás kulcsszava. Mostantól a kormányzás kulcsa a figyelem lesz. Ezt húztam alá, amikor azt állítottam, hogy több Deákra és kevesebb Kossuthra van szükségünk. Miniszterelnökünket temperamentuma inkább Kossuth, mint Deák felé vezeti. De elérte azt az életkort, amikor már a megfontolás és a meggondolás erényei a bölcsesség felé terelnek. Önmaga írta elő saját magának az alázatosság erényét.

Polgári kötelességünk, hogy szaván fogjuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Talán hagyjuk meg a mai huszonéveseknek,annak a genererációnak,hogy közülük kerekedhet valaki,akit Kossuth vagy Deák erkölcsi gigászához mérjünk...,majd,egyszer valamikor,amikor a Fidesz/Mszp-féle posztkommunizmust magunk mögött hagytuk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés