Három helyen volt időközi polgármester-választás vasárnap

2015. június 1. 7:20
Három helyen tartottak időközi polgármester-választást vasárnap: Nyírkátán, Szúcson és Udvariban. Mindhárom helyen független jelölt lett az új településvezető.

Három helyen tartottak időközi választást vasárnap: Nyírkátán azért, elhunyt a településvezető, Szúcson lemondott tisztségéről a, Udvariban pedig tavaly nem sikerült polgármestert választani, mivel az egyetlen jelölt visszalépett.

 
A Tolna megyei Udvariban Peszt Attila független ügyvivő polgármester nyerte az időközi választást – mondta Tokainé Mézes Mária, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek. A választáson ketten indultak, Peszt Attila 101, Szabó Katalin független jelölt 86 szavazatot kapott. A 333 lakosú településen a 284 választásra jogosult közül 187-en mentek el szavazni, érvénytelen voks nem volt. 
 
Udvariban korábban a február 8-ra kitűzött időközi polgármester-választás jelölt hiányában elmaradt. Peszt Attila 1993-tól 2014-ig független polgármestere, 2014. októbertől ügyvivő polgármestere volt a településnek.
 
A Heves megyei Szúcson Kökény Béla független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást - közölte Benkár József, a település jegyzője az MTI-vel. Benkár elmondta: a választási névjegyzékben szereplő 321 lakos közül 213-an szavaztak, két voks érvénytelen volt. A négy jelölt közül Kökény Béla 125, Tóth Tamás Lászlóné (független) 47, Gombár Józsefné (független) 38, Németh Zsolt (Munkáspárt) egy szavazatot kapott. Azért volt szükség időközi polgármester-választásra Szúcson, mert a korábbi vezető, Egyed Zsigmond (független) lemondott tisztségéről.
    
Független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Nyírkátán - közölte a nyírcsászári közös önkormányzati hivatal jegyzője az MTI-vel. Kerekes Imre elmondta: a győztes, Lakatos Sándor Attila 631 szavazatot kapott, mögötte Oláhné Kocsis Margit (Fidesz-KDNP) végzett 502 vokssal. A harmadik jelöltre, Nyeste Andrásra (Munkáspárt) egy választó szavazott. A választáson az 1495 szavazásra jogosult helyi lakos közül 1153-an járultak az urnákhoz, így a részvétel 77,12 százalékos volt.
 
Az időközi polgármester-választást azért tartották, mert a Nyírbátorhoz közeli település vezetője, Jeney Sándor (Fidesz-KDNP) februárban elhunyt. A tavaly október 12-i önkormányzati választáson Jeney Sándor 603 voksot kapott, a második helyen akkor a mostani győztes, Lakatos Sándor Attila végzett 477 szavazattal.
 

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés