Magyar bevándorlók miatt jelképesen lezárta a határt az FPÖ

2015. április 25. 10:43
Jelképesen lezárta az osztrák-magyar határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este. Az FPÖ helyi szervezetének vezetője, Johann Tschürtz és közel ötvenen a határellenőrzés bevezetése mellett tüntettek. Tschürtz szerint a magyarok csak dolgozni mennek Ausztriába. A pártvezető követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be.

Jelképesen lezárta a határt a burgenlandi Féltorony (Halbturn) községnél a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) pénteken este. A párt burgenlandi szervezete a határellenőrzés visszaállítása mellett tartott tüntetést, alig néhány méterre a magyar határtáblától. A jelképes határzáráson csaknem ötvenen vettek részt. 

Johann Tschürtz, az FPÖ helyi szervezetének vezetője hangsúlyozta: a határellenőrzés bevezetése mellett azt is el akarják érni, hogy kamerás ellenőrzőrendszer és közvetlen, a rendőrséghez bekötött riasztóberendezés legyen a két ország között. A politikus ígérete szerint, ha az FPÖ szerez többséget a május végi tartományi választásokon, akkor életbe léptetik a határellenőrzést. 

Tschürtz hangsúlyozta, csak az FPÖ biztosítaná azt is, hogy a helyi állásokat elsősorban burgenlandiak töltsék be. Úgy fogalmazott: 350 ezer magyar már megmutatta, hogy csak dolgozni jönnek Ausztriába. A pártvezető a tüntetésen azt is követelte, hogy az Ausztriába érkezőkkel szemben létszámkorlátot vezessenek be. 

A Zöldek pártja is a magyar-osztrák határ mellett tartott rendezvényt pénteken. A határ mentén Sportonkeresztúrtól (Deutschkreuz) a páneurópai piknik emlékműve mellett, Szentmargitbánya (St. Margarethen) és Fertőrákos közötti szakaszon tartott jelképes kerékpártúrával arra akarták felhívni a figyelmet, hogy több évtizedig nem lehetett szabadon utazni Európán belül.

Összesen 115 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A zsebszerződők előtt kell lezárni a határt.

A demagóg szöveg mindig népszerű az egyszerű emberek számára, országtól függetlenül...

Mi melyik szomszédos európai uniós ország határát zártuk le?

Válaszok:
emhem | 2015. április 25. 16:23

Hajjaj, vannak bajok, Orbán menekültekről beszélt, és nem papírral, legálisan az országunkba érkező munkaerőről.

Ha netán valamelyik magyar társulat legközelebb Ausztriába megy, ne felejtsenek el felolvasni az előadás végén, egy aggódó levelet az ausztriai "állapotokról", mint ahogy tették azt a budapesti vendégjátékukon a Burgtheater képviselői!!!

Csak úgy halkan megjegyzem, Magyarország és Ausztria esetében két uniós országról van szó, ezt összehasonlítani az Európába érkező menekültekkel.....hááát?

"csendben hozzáteszik, hogy "de rátok sincs szükségünk."
Valójában a nyugatnak akkor sem volt ránk szüksége, amikor felvettek minket az unióba, mert valljuk be gazdaságilag óriási a különbség, de azért jó üzletet láttak bennünk a vámmentesség és a szolgáltatások szabad áramlása stb. Egy percig se gondolja senki, hogy csupa szeretetből vettek fel minket, hiszen elég egyértelmű a hozzá(nk)állásuk!
Na de azért az nem megy, hogy csak az előnyöket szeretnék leszüretelni, de egyébként maradjunk otthon a fenekünkön, és csak legyünk rendes, jó fogyasztók (a nyugati termékek fogyasztói természetesen!) abból a nyomorult kelet-európai bérünkből!

"... a magyarok csak dolgozni mennek Ausztriába."

Érdekes, a tolvajokkal nincs bajotok, csak akik dolgozni mennek. :)

Én is értelek, de az a "csodálatos" a politikában, hogy mindent lehet bármilyen módon magyarázni, ezért aztán meg is teszik akiknek ez a dolguk. :)

Na,és még mondja valaki,hogy csak nálunk vannak idióták,ezzel a "Ki az idegenekkel,oszt zárkózzunk be,milyen jó lesz!" logikával. Köszi,osztrák lelkes-jobb,ezt ismerjük itthonról: nektek is elgurult.

Ahogy a dolgok álltak, már 2010-ben sőt előtte is, az tisztán látszott, hogy finoman szólva is nem szívesen látták miniszterelnöknek. Ezért én azt mondom, ha holnap azzal állna elő Orbán, hogy engedjünk be mindenki, akkor meg azért döngölnék a földbe!
Ez a tipikus esete a nyuszinak, sapka illetve sapka nélkül! )

Ha az igazságot akarjátok, takarodjatok ki Burgenlandból,a régi határon építhettek kerítést!

"hiszen ez (valljuk be) megoldhatatlan probléma."
Erről van szó!
Sajnos már minden késő! A világ gazdagabbik része azt gondolta évszázadokig (sőt,a mai napig!), hogy a végtelenségig lehet kiszipolyozni, a világ szegényebbik felét! Ma ez a bumeráng üt vissza! A megoldást túlhaladta az idő. De akik a világ pénzén csücsülnek még mindig nem értik, hogy egy élhetőbb világot teremteni, nekik is érdekük lett volna! Így aztán lassan, de biztosan jön a káosz! Sajnos.

Úgy legyen! Én is remélem, hogy ebben nem lesz igazam.

Tök jó! Ezek szerint osztrák bérekkel Ausztria az osztrákok nélkül is működik.
Itt az élő példa,hogy az kurvára nem számít,ki micsoda,vagy hogy honnan jött.

itt elvekről van szó. és kettős mércéről.
arról, hogy amikor mi akarjuk távol tartani a bevándorlókat, akkor az támogatandó, amikor velünk csinálják ugyanezt, akkor meg szégyelljék magukat.

"Lépjenek ki, ha nem tetszik."

inkább nézzük magyar szemmel a dolgot:
pl. remélem, örülnek az eu-ellenesek, mert ez vár ránk, ha kilépünk.

az van, hogy orbán próbálja meglovagolni a nyugat-európai bevándorlásellenességet, ezért ilyen retorikát folytat.
a nevetséges a dologban az, hogy nyugat-európában mi ugyanolyan bevándorlók vagyunk, mint azok, akiket orbán annak tart.

a bevándorlókkal amúgy változatos problémái tudnak lenni a nyugati jobbosoknak:
vannak a kulturális konfliktusok
meg van az, hogy "idejönnek és a mi adónkból fizetett segélyen élnek"
meg van egyszerűen csak, hogy "idejönnek és elhappolják előlünk a munkalehetőségeket"

az ingázókra egy osztrák jobbikos nyilván azt mondaná, hogy "viszik ki a pénzt az országból" meg "hazautalják az extraprofitot", stb.

Tévedsz, igazuk van az osztrákoknak. Maguknak hozták létre azt a színvonalat, ami ott van, nem másoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés