Amerikaiakat is mentett Jemenből egy orosz hadihajó

2015. április 12. 15:10

19 ország több mint 300 polgárát mentette ki egy orosz hadihajó a jemeni Ádenből, köztük oroszokat, ukránokat, amerikaiakat és jemenieket. A háborús övezetben rekedt amerikaiakat kétségbe ejti az Egyesült Államok tétlensége – írja az RT.com.

19 ország összesen 308 polgárát, köztük 45 oroszt menekített ki a fegyveres konfliktus által sújtott Jemenből az orosz haditengerészet egyik hadihajója, a Priazovje. A menekülők között van 14 ukrán, 18 amerikai és 159 jemeni is – közölte az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának szóvivője, Igor Konasenkov.

A hajó – amely eredetileg kalózellenes misszióban szolgált a térségben – a dél-jemeni Áden kikötőjébenben ért partot az éjszaka folyamán, majd az evakuálandó személyekkel a fedélzetén a kelet-afrikai Dzsibuti felé indult.

Ez nem az első eset, hogy Moszkva – Kína, Pakisztán és India mellett – külföldi országok polgárait menekíti ki a térségből vízi vagy légi úton, miközben az Egyesült Államok ottrekedt polgárai kétségbeesetten keltek ki Washington tétlensége ellen – írja az RT.com.

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/84174

Ajánljuk még a témában