Van egy ötletem

2015. március 26. 7:40

D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet
A kamara felügyeletét ellátó minisztériumtól fontolgatás helyett – szó szerint – megnyugtató válaszok és gyors intézkedések szükségesek.

Épp az ilyen és ehhez hasonló botrányos ügyek s a végrehajtói kamarát ért sorozatos panaszáradat miatt döntött úgy az Igazságügyi Minisztérium, hogy átveszi az ellenőrzést a köztestület felett. A tárca miniszteri biztost nevezett ki a kamara mellé, aki hathatós intézkedéseket és a testület teljes átvilágítását ígérte. Mára azonban kiderült, hogy a minisztérium sincs felkészülve az effajta gátlástalan intézkedések megfékezésére. Balogh Ágnes ügyében így arra a kérdésre, hogy indítanak-e vizsgálatot, megbüntetik-e az ügyben eljáró végrehajtót, meglepő válaszokat kaptunk. Azt, hogy a végrehajtást elszenvedő adós bírósághoz fordulhat, illetve panaszt tehet, továbbá hogy a minisztérium folyamatosan vizsgálja, szükséges-e a jogszabály módosítására javaslatot tennie.

Akkor most segíteni szeretnénk. Szükséges és azonnal szükséges, ha az Igazságügyi Minisztérium nem szeretné, hogy az emberekben fokozódó feszültség elsöpörje a végrehajtókat. Szögezzük le, hogy a társadalom számára ez az intézmény elengedhetetlenül fontos. Ám ha a lakosság az adósságot behajtó végrehajtókról a lelkiismeretesség és pedáns szerénység helyett leginkább azt tapasztalja, hogy méregdrága autókkal keresik fel őket, azt olvassa, hogy a szakmaiság számonkérésére létrehozott kamarájuk pénzéből luxusüdülőkben pihennek, hogy ugyanebből fedezik fel a világ egzotikus sarkait, illetve hogy vezetőik több mint százmillió forintot vehettek fel a köztestülettől vélhetően szabálytalanul, akkor ebből előbb-utóbb baj lesz. Márpedig úgy tűnik, hogy az emberek türelme fogy. A kamara felügyeletét ellátó minisztériumtól fontolgatás helyett – szó szerint – megnyugtató válaszok és gyors intézkedések szükségesek.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igazad van. D Horváthnak volt már másik ötlete is, az mno-val kapcsolatban, az sem jött be neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában