Segédlet a Fidelitasnak orientációs zavarok leküzdéséhez

2015. március 19. 7:31

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Két tökéletesen elkülönülő magyar kisvilág. Kihez szóltok? Tessék választani.

1. Szomorú életű, nagyon ráérő, magukban frusztrálódó, mindenre morgó, világról lemaradó, befelé zárkózó, politikára csavarodó, provokációra harapó, feljelentő és/vagy házmester hajlamú, proletarizálódó harci nyuggerek.

2. Teljes életet élő, keményen dolgozó, nem morgó és nem siránkozó, nyitott gondolkodású, türelemre képes, világot látó, felfelé törekvő, polgári létet építő, politikából kivonuló, fiatal magyar középosztály.

Két tökéletesen elkülönülő magyar kisvilág.

Kihez szóltok?

Tessék választani.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Puskás Gőgös vajon kit szólít meg, kinek és mit üzen?

Az 1.kategória korosztályának átélt szörnyű történelmi élményei miatt nekem sokáig megbocsájthatók maradnak ezek a jelenségek.

A 2. kategória T.Ergé maga a nemzethalál: az 1. kategória szörnyű jelenségei ("provokációra harapó, feljelentő és/vagy házmester hajlamú, proletarizálódó harci nyuggerek") átélt,saját szörnyű élmények nélkül is kifejlődnek bennük.

Te tényleg azt gondolod, hogy csak a baloldalnak van ilyen listája??
Mindkét oldal feltérképezte már a másik oldalt, nagyon régen.
Így "dolgozik" a magyar politika...

Vihar a biliben.
Nyilván lesz még ennek nagyobb füstje is, mert most van miröl elterelni a figyelmet.
A zemberek addig sem a kormánnyal foglakoznak...

"Az 1.kategória korosztályának átélt szörnyű történelmi élményei miatt nekem sokáig megbocsájthatók maradnak ezek a jelenségek."

Akik a világháború végén, 1945-ben születtek, idén már 70 évesek, felnőttkoruk az oldódó Kádár-rendszerben kezdődött - nem tudom, milyen szörnyű történelmi élményeik lehettek.

A 45-ben születettnek a család Ergé,bőven élmény. Hogy mit tett vagy mit nem Apu,Anyu például 56-ban. Esetleg korábban, 44-ben, hogyan mondtak róla bármit,ha mondtak,s hogy arról mit tanulthatott a 45-ben született az iskolában: talán pont az ellentét annak, amit otthon hallott...,élmény az is, mint ahogyan élmény volt az a bizonyos "oldódó Kádár-rendszer" egy 45-ben születettnek mondjuk a hetvenes évekre, amikor felnőttként élt.
A fridzsider - proletárdiktatúra élménye.., jó ha ez Neked "oldódás",akkor legyen, tán kissé túlzó is az álatam használt "szörnyű" fordulat. Ettől függetlenül nem hinném, hogy OMO-tól lenne létező társadalmi jelenség, amiről az 1.kategória együttesével kapcsolatosan megfogalmazol...,és végül is mégis arra jutok, hogy szörnyű, egyéni és közösségi politikai alkatot brutálisan romboló élmény volt az "oldódó Kádár-rendszer". Ezért indokolt a megbocsájtás itt a 45-ös korosztály döntő,elsöprő többségének.

A politikából kivonuló fiatal középnek mindez nem juthat felmentésként.

Kedves Ergé!
Biztos, hogy csak ez a két opció létezik?

Egyébként pedig Ergé, vegyük észre, hogy a kettes kategória a Fidelitas,ahogyan van, ezzel a "jópofa" ötletével.
Ők vonultak ki a politikából, miközben jól öltözöttek, világlátottak, nyelvet beszélők, biztosnak mondható egzisztenciák, valószínűleg a családi háttérrel együtt.

Fáj a fejem!:(((

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés