Simicska, az új Horváthandrás

2015. március 10. 12:02

Tutiblog
Tutiblog
„Azért van annak némi diszkrét bája”, mikor az ellenzéknek most hirtelen Simicska Lajos szavai lettek az irányadók, aki nemrég még egy utolsó oligarcha volt.

„Lajos szerint ugye azért kapták meg Putyinék a paksi bizniszt, mert Orbán jelentései (amit persze a hős ellenzéki Lajos barátjáról, az igazemberről írt) fellelhetőek Moszkvában, s ezekkel zsarolják a miniszterelnököt. Meglehetősen ingatag történet, és legkevésbé sem az interjúban felelhető időbeli koherencia-zavarok miatt. Hogy Lajosék leszerelési bulijuk időpontjában akarták beszervezni Viktort, aki korábban már be volt szervezve, hisz jelentett róla. Róla, a 22 éves, hős, ellenálló kiskatonáról…

Az viszont egy érthetetlenül kihagyott ziccer, kihegyezhette volna arra is interjút, hogy tulajdonképpen rá, a Simicskára, még mindig annyira rágnak az oroszok a középiskolásként és kiskatonaként véletlenül nyomot nem hagyott ellenállása miatt, hogy végső soron a Közgép részvételét akarta Putyin megakadályozni a paksi beruházásban, és ezért vették elő Orbán Moszkvába menekített titkos aktáit. Esetleg a Krím-félsziget kétségbeesett annektálásának magyarázata is itt kereshető, Putyin reménykedett benne, hogy a szankciók kiterjednek az atomenergetikai államközi megállapodásokra is, és akkor nem kell az ősellenség Simicska cégével közösen építkezni…

Reméljük, hamarosan láthatjuk Horváth András mellett szónokolni! Az ő fellépése után különös bájt kapna a »menjetek a picsába, a tüntetésnek vége« záróakkord. Pláne, ha visszapattanna még egy gecire a mikrofon elé…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó:-)))))))))))))))

Gondolom, Mateo Renzi is jelenthetett Simicskáról. De ő duplán, neki Moszkvába kellett menni, mert az nem jött hozzá!

Simicska már nem lát tisztán, a sértett düh elhomályosítja érzékeit.
Amellett soha nem kellett visszafognia magát, mindig az történt,amit ő akart, nincs konfliktuskezelési kultúrája.
Magyarán: egy tahó,aki nem tud uralkodni az indulatain, és csapkod mindenfelé.

Nem tudom, ellene SL mit fog kitalálni?

Nem értem a maradék médiáját, hogy tudnak egy ilyen ordenáré stílusú embernek megfelelni?

Ősi elvet használ az ellenzék : az ellenségem ellensége , a barátom...

Oligarchátok? Hirtelen?
Az egyszeri ember által először hallott simicskai mondat így hangzott: Orbán egy geci.

Hát, nyilván mindenki szereti, akinek eddig "különbejáratú" oligarchája volt.

Nyilván pengeélesen tűpontos iróniának szántad, de csak semmitmondás sikeredett. Tapsikolj csak az elftársakkal együtt: róluk szól a cikk.

De butus vagy azért mert 2010-óta Orbán és a kormány olyan erős hecckampány és nyomás alatt állt bel és külföldön, hogy abba biztak, hogy 14-ben leválhatják az Orbán kormányt. Sokkolta őket a 2/3, de mivel jőtt az őnkormi választás újabb reményt csillant fel, hogy a fővárost elhozzák. Na ez Sem jőtt őssze. Ekkor Indult be újfennt az eu-ból USA-ból a támadás sorozat kiélezve az orosz gazdasági kapcsolatra. A félbolond eu odáig ment, hogy még a Déli-Áramlatot is megfurta, hogy ezzel Putyinnak ártson és ezáltal Magyarországnak is. Nem fogták fel, hogy ez nem Magyar ügy. Goodfried ur beinditotta a belfőldi akcióit a kormány ellen, zavargásokat provokálva, majd jőtt a kitiltási ügy amire épitette az ellenzék a kormány és a polgári oldal hiteltelenitését. Mivel ez Sem hozott áttörést itt az ujabb akció.

Nagy tévedés, hogy ez tiszta belpolitikai akció ezt csak a hazai ellenzék gondolja így, mivel itt nemzetközi gazdasági és geopolitikai játszmákról van szó, ahol Magyarország szerepe felértékelödött főleg Orbán politikája ami potenciális akadája az USA-Orosz konfliktus az USA elképzelései szerinti végkifejletnek ahová ráadásúl még az eu-t is berángatta.

A hazai ellenzék nem lát az oránál tovább, hogy kik használják őket mert annyira vissza akarnak kerülni a hatalomba, hogy képesek szervilis szolgaként viselkedni és a saját hazájuk érdekeit is figyelmen kivül hagyni. Orbánt és korményát támadják amelyik nemzeti kormány és ebben a világpolitikai helyzetben egyedül képes védeni az ország érdekeit, mivel elég nagy tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy átláson a zajló folyamatokon és elég edzett ahhoz, hogy kivédje azokat a nyomásokat minden írányból.

Na ezzel az újabb támadással Orbánt gyengitik és általa az egész országot s a nemzetet, valamint a kárpátmedencét és a régiót is.

Orbán nem kispályás játékos, s ráadásúl évtizedek óta nem zsarolható. Őnálló szuverin személyiség. Na erre találták ki Lajosunkat akikről több legenda is elterjedt, s ezek közt Volt az Orbánhoz füzödő kapcsolata.

De ha valaki igazán utánanéz, hogy Simicska mikor is alapozta és nagyságrendekkel gyarapitotta a vagyonát hat az nem az Orbán kormány alatt Volt, hanem pont 2002 után. 2010-re vált már a vállalkozásai és tulajdonos részesedése a cégeknél, hogy nagyberuházásokra alkalmasá vált az állami megrendeléseknél hol egyedül, hol konzorciumokban.

Itt kell megjegyezni amit Orbán is többször kifejtett, hogy a gazdasági szereplöknek nincs szine, csak üzleti érdekei, ami tökéletesen igaz. Egy kormánynak arra kell figyelni, hogy politikusok hozzák meg a döntéseket és írányitság az országot aminek mindig a közjónak kell megfelelni. Orbán mondta azt is, hogy nem az emberek vannak a gazdaságért, hanem a gazdaságnak kell kiszolgálni a társadalmat.

Gondolom, hogy Lajosunk úgy gondolta, hogy neki több jár, mint másnak és már Ő vezényelhet Orbánnak, sőt hogy kivel üzleteljen, kivel nem . Gondolom Orbán szépen közölte, hogy Ő azzal foglalkozon amihez ért és ez nem a kormányzás.

Na Laja berágott, az elözménye meg az lehet, hogy a rossz nyelvek szerint a nagymértékü gyarapodása olyan baráti társaságok is befogadták akik lobbiztak nála, hogy ezt vagy intézen el a kormánynál, mivel ő bejáratos, persze ment az ilyenkor szokásos pia és egyebek. Lajos bekerült a bratyi körbe és a spirál beindúlt. Mivel közben tulajdont szerzett a jobboldali médiákba elkezdte az akcióit a kormány ellen. Na most itt tartunk, mivel a médiabirodalmát is sikerült szétcseszni ezért jőtt következő etáp. Simicskát már nem a józan ész és a realitások mozgatják, hanem valami más amihez személyiségzavar is párosúl. Lajos beteg ember lett psyhésen, s már a vak gyüllölet hajtja ami a valáságot teljesen figyelmen kivül hagyja és képzelt világból táplálkozik.

Sajnálatos, mert szerintem Simicska is áldozata lett egy játszmának, mint Horváth is.

Én???????????????????????
Kérek róla linket, smogger.

1."Barátok" voltak ?...
2.Nem : a korrekt együttműködést a miniszterelnök nem hagyta korrupcióvá zülleszteni , ezért Simicska megharagudott rá...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés