Útjára indult az internetről szóló konzultáció weblapja

2015. február 3. 17:01
Elindult InternetKon néven a Deutsch Tamás által vezetett internetről szóló nemzet konzultáció weboldala. „Arra kérjük Önöket, hogy az internetkon.hu-n javasoljanak konkrét kérdéseket az internettel kapcsolatban” – írják az oldal címlapján, ahol az első hír azt hirdeti: „Magyarország lesz az európai központ”.

Elindult a Deutsch Tamásra bízott, internetről szóló nemzeti konzultáció weboldala, az InternetKon. A köszöntőben a következőt írja Deutsch: „Az InternetKon első szakaszában, február 3. és március 26. között arra kérjük Önöket, hogy az internetkon.hu-n javasoljanak konkrét kérdéseket az internettel kapcsolatban. ()Hogy milyen lesz a jövő magyar internete, az Önökön is múlik! Kíváncsiak vagyunk, mit gondolnak az állam teendőiről, az internet szerepéről a gazdaságfejlesztésben, vagy éppen az internet szabadságáról és a netsemlegességról. Milyen szerepet szánnak az internetnek Magyarországon?”. Ennek megfelelően a lap alján lehet is kérdéseket javasolni.

Az „Internet szabadsága, net semlegesség” menüpontra kattintva megtudhatjuk, hogy az internet a kezdettől fogva szabad, de itt is védeni kell különböző értékeket, mint „az emberi becsület, a szerzői jogi, előadóművészi teljesítménybe fektetett kreativitás és munka, mások magánélete, a gyermekek egészséges fejlődése, vagy a közbiztonság”. A portál szerint „az állam feladata, hogy egyensúlyt találjon az ilyen értékek és a véleményszabadság joga között. Milyen eszközökkel sikerülhet ezeket az egyensúlyokat megfelelően megtalálni a hazai szabályozásban?

Egy másik, „Szájbarágó” című menüpontban a fontosabb szakszavakat, digitális történelemhez tartózó személyeket magyarázzák el az oldal készítői, olyanokat, mint „applikáció”, „bluetooth”, „Kemepelen Farkas”. vagy „wi-fi”. Az InternetKonnak az egyik népszerű közösségi portálon is található saját lapja. Az InternetKon logója egyébként nagyon hasonlít a korábban Gyurcsány Ferenc által elindított Nagy Párbeszéd logójához.

Deutsch Tamás a sajtótájékoztatón kiemelte, az alapvető kérdés az, „milyen lesz a jövő magyar internetje”, ennek megválaszolása pedig nem csupán a szakemberek, a szektorban érintett cégvezetők vagy a politikai döntéshozók kizárólagos feladata. Jelezte: március 26-ig minden, 14. életévét betöltött magyar állampolgár tehet fel kérdést az oldalon; a felvetéseket bő egy hónap alatt rendszerezik 15-20 pontból álló kérdőívbe, amelyet május eleje és június vége között lehet majd kitölteni.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van itt egy ilyen rész:

"Fontos, hogy Magyarország az interneten is versenyképesnek bizonyuljon az egyre keményebb globális gazdasági versenyben. Ahhoz azonban, hogy az internetes gazdaság hazai szereplői eredményesek lehessenek, számos feltételnek kell teljesülnie:....adórendszerre van szükség"

Mi van? o.O

Na jó, ez szar!

No és az egészségügyről. Mert miközben sok nem igazán fontos dolgon rugózik az ellenzék az egészségügyet épp most fogják meglehetősen markánsan átalakítani.
Hallgatnak az orvosok -és persze a betegek, akik még kevéssé mérik fel mit is jelent az újabb nagy költségmegtakarító átszervezés.

No és az egészségügyről. Mert miközben sok nem igazán fontos dolgon rugózik az ellenzék az egészségügyet épp most fogják meglehetősen markánsan átalakítani.
Hallgatnak az orvosok -és persze a betegek, akik még kevéssé mérik fel mit is jelent az újabb nagy költségmegtakarító átszervezés.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés