Karácsony szerint nem is lehetett DK-s alpolgármester

2015. január 27. 13:30
A DK szerint Karácsonynak fideszes alpolgármester helyett DK-sat kellett volna jelöltetnie Zuglóban. Karácsony szerint erre viszont nem volt lehetőség, mivel DK-s politikus nem is került be a képviselő-testületbe.

Mivel a tavalyi önkormányzati választáson a Demokratikus Koalíció egyetlen jelöltje sem került be a XIV. kerületi képviselő-testületbe, nem volt lehetőség DK-s alpolgármester megválasztására – közölte Karácsony Gergely polgármester (PM) az MTI-vel a DK szóvivőjének keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A DK szerint a zuglói polgármester magyarázattal tartozik, miután egy fideszes politikust javasolt alpolgármesternek ahelyett, hogy a választás előtt kötött megállapodás értelmében a baloldali pártnak ajánlott volna fel egy alpolgármesteri posztot.

A városrész vezetője azt írta: az önkormányzati választás előtt a zuglói MSZP, DK, Együtt, PM és az Összefogás Zuglóért Egyesület választási megállapodást kötött, amely szerint – egyebek mellett - győzelem esetén az egyik alpolgármestert a DK javasolhatja. Sajnos azonban a „demokratikus ellenzéki pártok” nem szereztek többséget a képviselőtestületben, amelybe a DK-nak egyetlen jelöltje sem került be – folytatta a polgármester, hozzátéve: ennek megfelelően DK-s alpolgármester megválasztására nem volt lehetőség.

Közölte: ezt a DK helyi szervezete tudomásul is vette, és a választást követően soha nem jelezte az erre vonatkozó szándékát. Karácsony Gergely közleményében azt kérte az ellenzéki párt országos vezetésétől, hogy „nyilvánvalóan megalapozatlan kijelentésekkel” ne rontsa azt a jó viszonyt, ami közte és a DK helyi szervezete között kialakult.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A DK, mint azt a nevük is mutatja," DinKák.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés