Ez így nem fog menni!

2015. január 19. 15:45

Fricz Tamás
Fricz Tamás blog
Kedves Ferge Zsuzsa, Lovas Zoltán, Iványi Gábor, Horváth András, ez így nem fog menni!

„A fent nevezett hölgy és urak sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy kis hazánk nagy bajban van, tragédia, forradalom, éhséglázadás várható, s ezért a két politikai tábort összekötő társadalmi minimum kidolgozására, reformokra van szükség. Egyetlen feltételük van »csupán«: Orbán Viktornak március 15-éig távoznia kell. No, ezért komolytalan ez az egész.

Nem kétséges, Magyarországnak éppen az egyik legnagyobb baja, hogy nem egységes, hanem megosztott, sőt vészesen megosztott ország, s éppen e belső küzdelmekben rengeteg energiát veszít el. Holott a nemzeti egységre éppen most lenne igazán szükség, egyfelől a párizsi merénylet utáni nemzetközi káoszban, másfelől, mert még ezekben az időkben sem képes megszűnni a Magyarországgal szembeni támadássorozat, hazánk szuverenitásának megkérdőjelezése.

Ebből fakadóan azok a törekvések, amelyek egy társadalmi és nemzeti minimumra épülnek, elvileg nem elvetendők, nem eleve ördögtől valók. Jómagam például nemrég a Magyar Nemzet hasábjain arról elmélkedtem, hogy jó lenne, ha a két tábor közötti világos különbségek megtartása mellett lennének olyan »népi urbánus« és »urbánus népi« alkatok, közéleti személyiségek, akik képesek lennének a két politika oldal közötti közvetítésre, a másik fél szempontjainak megértésére, és nem el-, de legalábbis befogadására és »bekalkulálására«. (Elismerem: lehet, ez nem több, mint »wishful thinking«, azaz vágyálom.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez tényleg nem fog menni, főként úgy, hogy nem hallom feldübögni az ifjú seregeket a gerontokrácia kreációja mellett.

Ismét lesz min szórakozni.... És nem unják.

Kedves Fritz Tamás, ez vágyálom.
Ők nem kompromisszumra törekszenek, hanem vétóznak és diktálnak.
"Vedd tudomásul, hogy van itt egy értelmiségi kör, akik nélkül Magyarországon nem lehet politikát csinálni. Alkalmazkodsz vagy tönkre teszünk !"

Bennünk mindig felmerül a nemzeti minimum megállapodás szükségessége, de csak diktátumokat kapnuk. Gyanítom, ha egyszer sikerülne az az ország végső tönkretételét jelentené.

"Már mitől lenne Horváth András értelmiségi? Attól, hogy egy dossziét hord a hóna alatt?"

No, no! Nem akármilyen dossziéja van. A zöld dossziéba bármit lehet látni, csak jó fantáziára van szükség.

Viszont a "rajongói klubjuk" csak magát hallja, mint a nép szavát. Megvolt, ugorgyunk.
Az ügyben egyetlen dolog zavar: mi a tökömért biztosítunk nekik publicitást?

Ej, kend birkózószart reggelizett?
Félreért, vagy inkább félremagyaráz: mondják csak a magukét nyugodtan, virágozzék ezer virág, terjessze mindenki szabadon a tévhiteit.
De józan ember minek terjeszti más tévhitét? Nem igazán produktív, célszerűbbnek érezném a "mi" (igen, erre is haraphatsz) értékrendünk szerint kezelni őket: szóra sem érdemesek.
Mert "mifelénk" nem tartozik a nemzeti minimumba sem a megszállottakkal történő vitázás, sem a bérencek elé mikrofon tolása.

Ezt értem. És megértem. Meg jól is esik néha begurulni (inkább itt :)).

Azt nem értem, hogy u.n. konzi oldalon miért nem hallgatják agyon ezeket az álszakértőket? Fricz, MNO publit írni egy kis mínuszos helyett? Annyit sem érnek, és soha nem is értek.

... neked is, Sándor:)

Egy újabb gittegylet.

Ez a néhai (vagy tetszhalott?!) szdsz-hez köthető értelmiségi kör a legtöbbet ártott az országnak.
Ha valódi értelmiségiek, művészek lennének, akkor nekik kellett volna leghangosabban tiltakozni az új rendszer hazugságai ellen.
De ők lapítottak vagy lelkesen támogatták a hazug politikát.

Ma már persze csak nevetségesek. Akik olyat le tudnak írni, hogy OV-nak márc. 15.-ig távozni kel vagy ellenkező esetben...röhögő görcsöt kap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés