Módosítana a gyülekezési törvényen a kormány

2014. december 31. 8:41
A Parlament előtti sátortáborozás visszaélésszerű gyakorlása a gyülekezési jognak – mondta Guyás Gergely a Népszabadságnak adott interjújában. Gulyás szerint a mostani tiltakozások bizonyították, hogy a rendőrség a mostani ,szerinte rossz törvényt is jól tudja alkalmazni, de rendezni kéne a helyzetet.

Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság fideszes elnöke szerint módosítani kellene a gyülekezési törvényt. A Népszabadságnak adott interjújában Gulyás elmondta: a mostani tüntetések bizonyították, hogy a rendőrség a szakmai körökben is sokat kritizált törvényt is tudja jól alkalmazni, de itt az ideje rendezni a kérdést. A fideszes képviselő szerint az azonos helyen és időben tartandó demonstrációk bejelentése estén, illetve a tüntetések időtartamára vonatkozóan kellene változtatni. Gulyás szerint bárkinek alapvető szabadságjoga, hogy a kormány ellen tüntessen, de a Kossuth téri „sátortáborozást” a gyülekezési jog visszaélésszerű gyakorlásának tartja.

Gulyás Gergely szakértője a Kossuth téren tartott tüntetéseknek, hiszen 2006-ban éppen ő volt az, aki Magyar Péterrel együtt próbapert indított, miután a Gergényi Péter vezette rendőrség műveleti területnek nyilvánította a Kossuth teret és nem engedélyezte rajta tüntetések tartását. A bíróság negatív döntésére reagálva Gulyás azt mondta akkor az Indexnek, hogy „a bíró ezen eljárásával azt a látszatot kelti, hogy helyesnek tartja a rendőrség azon törekvését, amely arra irányul, hogy a Magyar Országgyűlés épülete előtt - ahol a demokrácia 17 éves története alatt 2006. október 23. napjáig korlátozás nélkül lehetett koszorúzni, demonstrálni, gyülekezni, éhségsztrájkolni, nézelődni, fényképezkedni, vagy éppen csak gyönyörködni - a gyülekezési jog gyakorlását az érdemi jogorvoslat lehetőségének törvénytelen elvonásával megakadályozzák”.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"STÍLUS, IGÉNYESSÉG, TISZTESSÉG"

Boldog Új Évet neked is!

Csak vigyázz, mert kint hideg van, bent meg repededzik a mennyezeted!

már sztrájkolni sem lehet, ha egy iskolás csapt elindul, az már gyülekezési jog lesz :D

Az viszont nem "konteo", hogy nem engedték oda a székházhoz a tömegoszlatásra kiképzett REBISZ-t.
Így a csőcselékkel szemben csak az erre nem kiképzett és nem felszerelt rendőrök voltak, akik nem tudtak mit kezdeni az egyre agresszívabb tömeggel.
Szerinted mi volt ennek az oka??
Mert ha fel akarták volna oszlatni a tömeget, a REBISZ ezt néhány perc alatt megoldotta volna.

"...2006-ban a Győri megyei század volt felszerelés nélkül odaállítva, míg a Rebiszesek verték az objektumuk kapuját, mert nem engedték ki őket megvédeni a kollégákat. Sokak kimásztak, parancsot tagadtak meg, és mentek a saját testi épségük árán megvédeni a rendőröket..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés