Gyurcsány karácsonyi ajándéka Orbánnak

2014. december 22. 15:21

Jámbor András
Kettős Mérce
A DK vezetője bejelentette, tagsága és aktivistái pártjelvényekkel és pártzászlókkal mennek tüntetni a január 2-i tüntetésre. Erről tájékoztatta is a szervezőket. Nem egyeztetett velük: tájékoztatta őket.

Az én Facebook falamon 10 perccel a bejelentés után megjelentek az első »akkor én nem megyek másodikán« jellegű kommentek. Ami hülyeség, hiszen egy DK-s zászlótól, ami 2 méterre van a fejemtől, nem leszek DK-s. Viszont nem hülyeség, ha azt kell majd magyarázni a haveroknak, miért tüntetsz együtt Gyurcsánnyal.

A DK saját haszonszerzésén kívül ennek semmi értelme, sőt, gyengítheti is a tüntetés és az Orbánra gyakorolt nyomás erejét. Teljesen érthető a DK-sok kirekesztettség érzése, de pártzászlót vinni egy tüntetésre, ahol nem várják azt, nem más, mint trollkodás.

Ha a tüntetés szervezői visszautasítják, hogy a DK kérésük ellenére zászlókkal jöjjön a rendezvényre, akkor ezzel a DK-sokat utasítják el; ha pedig belemennek, akkor azokat utasítják el, akik nem szimpatizálnak a DK-val. Nehéz ügy.

Ez az ötlet, amellett, hogy a majdnem lényegtelen pártzászlókkal foglalkozik, még egy dologra jó, hogy éket verjen a tüntetések és a pártok közé. Hogy olyan helyzet álljon elő, hogy valakit meg kelljen sértenie a tüntetésszervezőknek.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feriék kitörnek a Putyilov gyárból?

A Féleszű olyan, mint a kullancs. Nagyon nehéz megszabaduni tőle.
"Kedvesen megkérni"(az eredetiben) pedig olyan, mintha a skorpióüt kérnéd kíméletre (hiába, ilyen a természete).

"Ha a tüntetés szervezői visszautasítják, hogy a DK kérésük ellenére zászlókkal jöjjön a rendezvényre, akkor ezzel a DK-sokat utasítják el"

Ha valakiknek a kormánnyoldallal szembeni (nem véletlenül nem ellenzékit mondok) helyén lennének a tökei, ezt már rég nyíltan vállalta volna. Mint kötelező első lépés.
De nem, megy a PC duma, az összefogósdi, amiből - így - soha nem lesz semmi. Szarból várat, úgymond.

Január 2.-án tüntetni? Nooooooóóóóóóóóóóórmális?

Kifordítom, befordítom, mégis Gyurcsány a Gyurcsány - EU kompatibilis műdal.

"Viszont nem hülyeség, ha azt kell majd magyarázni a haveroknak, miért tüntetsz együtt Gyurcsánnyal."

A válasz egyszerű: Hasonszőrűek vonzzák egymást.

Azért Ferenccel jó lesz vigyázniuk a tüntetőknek, mert a veszprémi kinyilatkozása egészen mást tartalmaz, mint amire most a tüntetők gondolnak.

"Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük"
(Gyurcsány Ferenc Veszprém, 2006. február 25.)
https://www.youtube.com/watch?..

Mi lesz akkor, ha Ferenc a gyakorlatban megvalósítja? Jámbor majd külön kutricát kap?

Tüntetés után André Goodfriendnál beszélget Fletó, amikor csörren a telefon és felveszi Goodfriend.
Gyurcsány csak azt hallja, hogy egy női hang azt mondja; André, ezt elkúrtuk.
Fletó felkiált: Egy nagy lószart mama!

Vajon ki lehetett a vonal másik végén?

ezek valamiért nagyon oda vannak a zászlókért..
A régi gárda meg a százan aláírjukért volt oda.

Ezek a nyúlbélák már nem unicummal fogják benyelni az idiótát hanem nagy rakétàt tekernek. Talán még Ildikó nénit is beapportálja GyuriFeri

Gulyás már kapott igazi baloldali megoldást a pofájába..

Röhej!
Az egészet Gyurcsány találta ki!
A tüntülik majd rájönnek, mennyire is "spontánok" ők!

...ezt mutatja az MTA Politikatudományi Intézetének a december 16-i Nincs hova hátrálnunk! elnevezésű demonstráción készült kutatása. Az eredmények szerint szó sincs arról, hogy a felvonulók meghatározó többsége mindenképpen valamilyen új erőre vágyakozna, s az aktuálisan porondon lévő pártok közül semmiképpen nem tudna választani. Sőt nyolcvannégy százalék a hét végén is biztosan elmenne voksolni. Arról már nem is beszélve, hogy a többség április 9-én is ikszelt: 63 százalék az összefogás pártjaira, 19 százalék pedig az LMP-re voksolt.

eh..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés