KDNP: Tíz éve árulta el Gyurcsány a külhoni magyarokat

2014. december 5. 9:50
Semjén Zsolt és Harrach Péter szerint Gyurcsány Ferenc a nemzetárulás szégyen-napjává tette 2004. december 5-ét.

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint „a nemzetárulás szégyen-napjává” tette Gyurcsány Ferenc 2004. december 5-ét. Semjén Zsolt, a párt elnöke és Harrach Péter frakcióvezető az MTI-hez pénteken eljuttatott állásfoglalásban azt írta, a korábbi szocialista miniszterelnök a külhoniak állampolgársága ellen agitálva akadályozta, hogy a kiírt népszavazás érvényes lehessen, kirekesztve ezáltal a külhoni magyarokat – a közjogi értelemben vett – magyar nemzetből.

A Kárpát-medence és a világ magyarságának közösségei mindezt nem felejtették el - írták a kereszténydemokrata politikusok. Emlékeztettek arra, hogy „a szégyenteljes nemzetárulást orvosolta a Fidesz-KDNP szövetség 2010-ben, amikor az új Országgyűlés egyik első döntésével megteremtette a nemzet közjogi egyesítését és törvénybe iktatta nemzeti összetartozásunkat”. Azóta „Alaptörvényünkbe foglaltuk, hogy felelősséget viselünk a határainkon kívül élő nemzettársakért. Nemzetpolitikánk eredményeként, ma már állampolgárként és választópolgárként is elválaszthatatlanul együvé tartozunk” – zárul Semjén Zsolt és Harrach Péter közleménye.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha most lenne népszavazás, én se szavaznám meg, hogy a hozzád hasonlóknak szavazati joga legyen.

Amúgy is Magyarország az egyetlen, ahol alkotmányois kérdésekben megszavaztatták az ostoba proli bandát. De ha az ingyen sörről kellett volna szavazni, gyanítom nagyobb lett volna az érdeklődés.

Voltam már több állampolgári eskütételen, s tudom: az erdélyi és felvidéki magyaroknak micsoda elégtétel és milyen csodálatos élmény, hogy azok lehetnek (hivatalosan is), akiknek születtek.
A Féleszű ezt fel sem fogja ma sem.

És maga melyik?
A rideg, önző, szerencsétlen érzelmi fogyatékos "magyar".

Az a csaj egy Gyurcsány-fan.

Nem gond, tüzeljük már el a magyar papírjaidat (ha vannak) és kapsz helyettük egy román "buletint". A kenyér nem lesz tőle olcsóbb, de hátha felfogod az ostoba agyaddal, miről van szó.

Mindenkitől függetlenül és személyes tapasztalat alapján gondolom azt, amit írok.
Nem veszek részt a "Ki a nagyobb magyar?" versenyben,senki magyarságát nem vitatom.
Önnel szemben sem az a kifogásom.
Ha magától nem jön rá, nem fárasztom magam.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés