Weöres Sándor esete a NER-rel

2014. december 5. 9:02

Földes András
Index
Itt egyedül talán a szobrász autonóm személyiség annyiban, hogy a saját szobraira saját maga juttat állami pénzt.

„Az ügy érdekessége, hogy a történet az állami adminisztráció legalsóbb szintjén játszódik. Az államtitkárok, főosztályvezetők, kabinetfőnökök csak távoli telefonokkal jelennek meg, az események poros önkormányzati irodákban bonyolódnak. A korrupció, az egymástól független pozíciók összefonódása a rendszer legalsóbb szintjén is üzemi hőmérsékleten pezseg.

Mostanra az utolsó irodákból is eltűntek azok a szakemberek, akiknél nem számított, hogy fideszes, szocialista, vagy leszarja az egész politikát, és egyszerűen csak tudja, hogy kell helyesen írni Weöres Sándor nevét.

A totálissá vált rendszerben már nincs senki, aki szólna, hogy ezért a pár millióért felesleges belemenni a mutyiba. Hogy már csak az ügy fajsúlya miatt sem érdemes csalni, hivatalos iratokat hamisítani, nyomást gyakorolni.

Ebben a rendszerben minden szívesség fontos lehet később, és minden megeresztett telefon törlesztés valami korábbiért. Ezen logika miatt már ötmilliós bizniszekben is olajozottan működik a rendszer.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye erre gondol, amikor azt írja; "Ezen logika miatt már ötmilliós bizniszekben is olajozottan működik a rendszer.” A logikában azonban a nullákkal is probléma van.

"a NAV konkrétan a három óriásvállalatnál is vizsgálódik a magyarországi adócsalásokkal összefüggésben. Információink szerint az adóhatóság eddig több, mint 3000 kapcsolódó vizsgálatot folytatott le, miközben a három cég valamennyi gazdasági kapcsolatát, beszállítóját és vevőjét is vizsgálat alá vonta. Úgy tudjuk, a Bunge, a Cargill és a Glencore cégek a visszaigényelt ÁFA értéke és a beszállítói láncuk kockázata miatt került a NAV látókörébe."
http://pestisracok.hu/brutalis..

Forintos kérdés.

Vajon Weöres Sándor honnan ismerte a szerzőt és az Indexet, amikor megírta versét?

Pletykázó asszonyok

Juli néni, Kati néni
- Letye - petye - lepetye! -
Üldögélnek a sarokban,
Jár a nyelvük, mint a rokka
- Letye - petye - lepetye! -

Bárki inge, rokolyája
- Letye - petye - lepetye! -
Lyukat vágnak közepébe,
Kitűzik a ház elébe
- Letye - petye - lepetye!

Remélem a Bunge és társai vizsgálata után ugyanekkora lendülettel szállnak rá a CBA liszt/étolaj/cukor beszállítói láncára is.

Egyébként végzett valami illegális a három megnevezett multi vagy csak megy a befeketítés? Az, hogy egy exportáló cég sok áfát igényel vissza, csak annak lehet furcsa, aki nem ért az áfához. Másrészt ők tipikusan azok a cégek, akik felvásárolják a búzát, napraforgót, akármit évente tíz/százmilliárdos értékben, rengeteg cégtől, amik között lehet akár sok kétes cég is. Nem ők az adóhatóság, hogy mindenkit ellenőrizzenek. Szerintem.

Hát, nem. Én nem szeretném (és gondolom, te sem), hogy egy művész rangját az adja meg, hogy melyik párt áll mögötte!
Pláne, ha Anyuci még a döntéshozó bizottság valakije. A szobrász meg egy senki.
A nevét sem hallottam a pécsi balhéig. (Pedig a pécsi képzőművészeket elég jól ismerem.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés