Déli Áramlat: Szanyi szerint Orbán irgalmatlan pofont kapott

2014. december 2. 12:56
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő szerint a magyar miniszterelnök „keleti politikájának ez a kitűzött projektje gyakorlatilag elbukott”. Szanyi szerint Orbán „teljes mértékig Putyin elnök korábbi szándékai mögé állt, mondhatni Putyin autokráciájának utolsó európai szövetségeseként”.

Orbán Viktor „irgalmatlan pofont kapott” azzal, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, felhagynak a Déli Áramlat nevű gázvezeték tervével – mondta kedden újságíróknak Brüsszelben Szanyi Tibor. Az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője szerint a bejelentés azt jelenti, hogy a magyar miniszterelnök „keleti politikájának ez a kitűzött projektje gyakorlatilag elbukott”.

A kormányfő „teljes mértékig Putyin elnök korábbi szándékai mögé állt, mondhatni Putyin autokráciájának utolsó európai szövetségeseként” – mondta Szanyi. Megfogalmazása szerint annak, amire az Orbán-kormány az elmúlt hetekben nagy lendülettel szervezkedett, azaz a Déli Áramlat magyarországi szakasza megvalósításának, most „egy pillanat alatt, egy csettintéssel vége szakadt”.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az alkohol öl, butít, és a nyomorba dönt" ezért megoldás "A tej élet, erő, egészség", amely azt jelenti csak Mesterházy kecsfarm tejet igyon.

Ami pedig az orosz gázvezetéket illeti:

"A Die Welt emlékeztetett arra, hogy a volt kancellár, Gerhard Schröder hivatali idejének végén kötelezte el magát az Oroszországot Németországgal összekötő Balti-tengeri földgázvezeték megépítésére. Merkel pedig ehhez való ragaszkodásával azt a vezetéket - azaz a Nabuccót - igyekszik megakadályozni, amely egyedüliként biztosíthatná a Moszkvától való nagyobb függetlenséget - írta a lap, utalva arra: Németország a legfőbb szószólója volt annak, hogy a Nabucco vezetéket vegyék ki az unió által tervezett konjunktúraélénkítő csomagból.

Az újság rövidlátónak nevezte ezt a politikát, hangsúlyozva, hogy az nem szolgálja Németország hosszú távú stratégiai érdekeit sem. Igaz, hogy a Balti-tengeri vezeték építéséről kötött szerződés nem mondható fel könnyen, annak ellenére sem, hogy jelentősen növelné az Oroszországtól való német energiafüggőséget. Ennek ellenére mindez nem jelentheti azt, hogy az egyszer elkövetett hibához ragaszkodni kell - vélekedett a lap.

Álláspontját védelmezve Berlin azzal igyekszik érvelni, hogy a Nabucco megépítése aligha jelenthet gyors hozzájárulást a konjunktúra élénkítéséhez - írta a Die Welt, elismerve, hogy ez igaz lehet. Hangsúlyozza ugyanakkor, hogy olyan projektről van szó, amely erősíti Európa biztonságát. Ezért mindenképp megéri, hogy pénzt költsenek rá - fogalmazott az újság."
http://hvg.hu/gazdasag/2009032..

Továbbá, nézzen csak utána az EU irattárában, hogy az unió eljárást indított a Déli-Áramlattal kapcsolatban, melynek következtében a kiviteli tervekhez Bulgária nem adta meg az engedélyt.

Nos Tibor, amikor jobb állapotban lesz, szíveskedjen megköszönni Merkel kancellár asszonynak, a Nabuccó megépítésének elmaradását és az EU vezetőiinek, bürokratáinak a Déli-Áramlat felfüggesztését. Amikor pedig mindez megtörtén, tűzze a mellére a 90 fokban görbülő uborkát.

A Kapitány urat a gáz nem érdekli, mert ő csinálja a gázt. Szerinte alkohollal is lehet fűteni és kecsketejjel hűteni. Így gázrezsó nélkül is beindul.

Most már megnyugodhatunk.
A Szanyi nevűtől megtudhattuk, legyen akármekkora a tél, süvítsen szél, mínusz 15-20 fok, az nekünk bakfitty.
Kibírjuk. Sőt, örömünkben a "Künn a fákon újra szól a víg kakukk madár" című dalocskát énekeljük majd decembertől márciusig, aminek a vége így szól:
"Nyár van, nyár, kakukkmadár a fákon, Kakukk de szép a nyár".

Ha Szanyi Tibor ügyes lesz Merkelnél és az EU-ban elintézi, hogy az Északi-Áramlatot is lezárják és akkor lesz nagy pofon valakiknek.

Lehet, hogy Szanyi a smogger?

Szanyi! Gyújts lámpát a fejedben, hátha világosabb lesz!

"Gyújts lámpát a fejedben,"
A nyílt lángtól felrobban a gáz.
Igaz, nagy veszteség nem érne bennünket.

Szanyi Ur-Elvtárs!

Nem Orbán kapta a pofont, hanem középkelet Europa akik állitólag az eu tagjai és egész Europa érdeke az energiabiztonság.

Ausztria nagyobb pofont kapott és ezáltal délnyugat Europa is akik szintén a Déli Áram adott volna nagyobb biztonságot.

Megjegyzem, hogy a NABUKOT és most a Déli Áramot is az EU Bizottság furta meg- Graturálok a Kommiszároknak aki az EU Kormánya állitólag.

2009-es német lap a Die Welt elemezte a NABUKOT és az Északi-Áramot és összefüggést látott Angela Merkel a NABUKO projekt leállitására tett erőfeszitéseit és az Északi-Áramlat minél gyorsabb megépitését mely még Schröder-Gazprom szerződése által jőtt léttre. A terv elkerülte Ukrajnát és agy meglepetésre a Lengyeleket is kihagyták nem is egyeztettek a Balti tengeri csövezeték fektetéséről.

Nem tudni, hogy Merkel tulajdonképpen kinek az érdekeiben tevékenykedik, mert, hogy nem az eu érdeke lebeg szeme előtt az biztos. Ráadásúl különösen hátrányos a középkelet europai államainak akik már megszenvedték a Birodalmi törekvéseket a XX.században.

Most új szakaszba ért a hidegháború, melynek főszereplője az USA és bológató kollaboránsa az eu befolyásos centrál hatalom élükön Merkellel, miközben a háttérben sütögeti a pecsenyéjét az oroszokkal.

Szerintem meg végre valaki irdatlan nagy pofont leverhetne már a Szanyinak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés