Ne szopjuk be a 700 forintos plafont!

2014. október 22. 11:51

Balogh Gábor
Jobbegyenes
Ha nem betárcsázós neted van, szívni fogsz.

Mivel jelenleg a magyar internetezők döntő többsége már réges rég nem hívásalapú szolgáltatást használ, így a nagy fellélegzéssel fogadott plafon rájuk nem vonatkozik. Rövidebben: ha nem betárcsázós neted van, szívni fogsz.

Arról már nem is beszélve, hogy egy európai összehasonlításban méretes digitális lemaradásban levő országban elvi kérdés kellene, hogy legyen: a világhálóhoz való hozzáférést nem szűkíteni, és nehezíteni, hanem lehetőleg minél szélesebb rétegek számára elérhetővé kell tenni. De erről Havas Jon kolléga tegnap már bővebben írt.

A lényeg, hogy egyelőre úgy tűnik: a kormány tényleg komolyan gondolja, hogy szopórollerre ültet mindannyiunkat, és, ha ezen tegnap felhúztuk magunkat, akkor ma sincs rá semmi okunk, hogy lehiggadjunk.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kormány lemaradásban van a történelmi múltban bevezetett adók tekintetében, melyben kiemelkednek az angolok.

1660-tól 1689-ig volt kandallóadó, sokan emiatt befalazták a tűzhelyeiket, aztán 1696-ban jött az ablakadó, ezt úgy kerülték ki az emberek, hogy kevés ablakú házakat építettek. Az 1700-as években téglaadót vezettek be. Ezt 1850-ben, az ablakadót egészségügyi okok miatt 1851-ben vonta vissza a kormány. De ez még semmi: 1712-ben tapétaadó, 1784-ben kalapadó, 1789-ben gyertyaadó, 1795-ben parókaillatosító adó jött. Ezeket is a XIX. században törölték el.

http://www.efile.com/unusual-s..

Ha nem igyekszik Varga Mihály még lemaradásba kerülünk. ;-)

Azon morfondírozok, ha gatyaadót vetnének ki, a volt uniós adótudornak vajon mennyit kellene fizetnie. ;-)

A felsorolás csak idézet a linken lévőről. Olvasd el és látni fogod, hogy mekkora a lehetőségek tárháza.

Elképesztő elbizakodottságra utal, hogy az internetadó bevezetése kormányzati javaslat alapján megtörténhet.

Aki javasolja, nem gondol arra, hogy ez cinizmusra utal, ha arra gondolunk, hogy a Fidesz korábban elvi alapon ellenezte az internetadó bevezetését?

Nagyon ingatag lehet ez az ilyen elvi alap.

Azontúl mérhetetlen hülyeségre utal a Fidesz szempontjából, ha arra is gondolunk, mennyi internetezőt idegenít el a Fidesztől, ha képviselői megszavazzák a parlamentben.

Lehet gyanítani: : "Ez volt Zoltai első egymillió forintos tanácsa Lázárnak."

Részletesen leírtam a véleményem az internetadóval kapcsolatban. Azóta tovább tájékozódtam a világhálón, előkerestem a saját archivált dokumentumaimat, s megerősített, hogy ami írtam Balogh Ákos Gergely posztjánál valósak, igazak, logikusak, racionálisak.
Szerintem megint úgy megyünk szembe az uniós jogszabályokkal, hogy a 2008-as brüsszeli állásfoglalásból tudjuk, ellentétes az uniós adószabályozással. Úgy látszik politikusaink felejtősek - mindkét oldalra vonatkozik - mert Újhelyi is állásfoglalást kér az uniótól, holott egyszer már 2008-ban nyilatkoztak. Szerintem ehhez Zoltainak nincs köze, még ironikusan értelmezve sem. Legfeljebb annyiban, hogy sokszor Zoltai is felejtős.

Értem ám!
Ne adjak tippeket? Pedig annyi jó tippem lenne néhány politikusnak, trollnak és médiamunkásnak. Többek között olyan is amilyent Horn Gábor mondott a demokratának az ominózus népszavazás értékelése során.

A 150 Ft / gigát eleve rémhírnek tartottam, őszintén szólva én még 700 Ft-os emelkedésre sem számítok. A szolgáltatók ügyfélkörében sokan vannak, akik még nem érik el ezt a plafont sem, vagyis ha a lakossági ügyfélkörben kisebb pl. 500 Ft / fő átlagos emelkedéssel számolva a szolgáltató ezt vagy ennek egy részét le tudja nyelni vagy szétosztani úgy, hogy érdemben a felhasználó ebből ne érezzen meg semmit.

Nem egészen rémhír volt, hanem az OGy tárgyalási rendjébe vett törvényjavaslat, melyet az előterjesztő minisztérium - a szabályok szerint legalábbis - alapos tervezés valamint a társtárcákkal való egyeztetés után a kormány nevében nyújtott be.

Nem értem, mire gondolsz. A 150 Ft/giga benne van a törvényjavaslatban. Egy felső korlát nincs benne - ezt mondják most a fideszesek, hogy azzal módosítanák.

De ilyen nincs, hogy a kormány által hivatalosan benyújtott adótörvény-módosítási csomag csak "etetés"! Etetés a kiszivárogtatás - volt már rá néhány példa. Etetés a kormányzati tisztviselők egy-egy interjúja. De nem egy benyújtott törvényjavaslat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés