Vágta

2014. szeptember 21. 17:33

Nagyon helyes, ha évente egyszer megemlékezünk lovas nemzet mivoltunkról. Vágta közben csak annyit tennénk hozzá: a lovak aligha gondolják így.

2014. szeptember 21. 17:33
Friss Róbert
Népszava

„»A lovas hagyományok, a magyar tradíciók és a nemzeti összefogás értékének megélésére szüksége van az embereknek, a Nemzeti Vágta pedig nemcsak az országot, hanem az egész nemzetet is összekovácsolja« – mondták az idei megnyitón.

Bólogattunk hevesen, mert korábban nem gondoltuk volna, hogy a könnyed, kora őszi, felhőtlen ligeti sztori ilyen mélységgel bírhat. És lett: a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzása, a települések versenyzőinek fogadalomtétele, a magyar katonai hagyományok ápolása szempontjából kiemelkedő jelentőségű esemény. Nemzetet kovácsoló szakralitás.

Legyen! Elvégre lovas nemzet vagyunk, vagy mi a szösz!

Amúgy a magyar lovak száma a KSH szerint a 2010-es 68 100-ról 2013-ra csaknem hatezerrel csökkent. Józan ésszel nem állíthatjuk, hogy erről is a Fidesz-kormány tehet. Mindössze annyit mondunk, hogy nagyon helyes, ha évente egyszer megemlékezünk lovas nemzet mivoltunkról. Vágta közben csak annyit tennénk hozzá: a lovak aligha gondolják így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. szeptember 22. 09:17
Friss!Mi jut eszedbe a lóról?- Orbán Az égről? - diktatúra A virágról? - fasizmus A hegyekről? - elnyomás A mezőkről? - sajtószabadság vége A tavakról? - antiszemita Egy német juhászról? - nácik Egy magyar vizsláról? - nyilasok Magyarország fővárosáról? - Moszkva..ööö..Brüsszel A szabadságról? - melegek A besúgásról? - kitüntetés Az internacionáléról? - haza Gyurcsányról? - A nép A megoldásról? - hitel A rettegésről? - fizetésemelés Leülhetsz.
atila68
2014. szeptember 22. 06:40
Róbert! Fordulj Gesztihez, ezt az egészet ő találta ki. Semmi köze bármihez is ami nemzeti, egyszerű üzlet. Aztán mikor felfutott akkor zsíros haszonnal eladta a mostani jogtulajdonos rendezőknek. Megint a felköpött és aláállt minősített esete kedves Róbert. Milyen érzés ahogy lecsurog az arcodon?
Zsolt75
2014. szeptember 21. 22:56
Még szerencse, hogy egyéb emléknapokkal- és évekkel kapcsolatban nem merült fel a számszaki elemzés effajta problematikája.
wartog
2014. szeptember 21. 22:13
milyen emelkedett pillanat, ha a sok gyűlölködés közepette közel kerülnek lelkek egymáshoz, ha csak kicsi dőre is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik