Vágta

2014. szeptember 21. 17:33

Friss Róbert
Népszava
Nagyon helyes, ha évente egyszer megemlékezünk lovas nemzet mivoltunkról. Vágta közben csak annyit tennénk hozzá: a lovak aligha gondolják így.

„»A lovas hagyományok, a magyar tradíciók és a nemzeti összefogás értékének megélésére szüksége van az embereknek, a Nemzeti Vágta pedig nemcsak az országot, hanem az egész nemzetet is összekovácsolja« – mondták az idei megnyitón.

Bólogattunk hevesen, mert korábban nem gondoltuk volna, hogy a könnyed, kora őszi, felhőtlen ligeti sztori ilyen mélységgel bírhat. És lett: a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzása, a települések versenyzőinek fogadalomtétele, a magyar katonai hagyományok ápolása szempontjából kiemelkedő jelentőségű esemény. Nemzetet kovácsoló szakralitás.

Legyen! Elvégre lovas nemzet vagyunk, vagy mi a szösz!

Amúgy a magyar lovak száma a KSH szerint a 2010-es 68 100-ról 2013-ra csaknem hatezerrel csökkent. Józan ésszel nem állíthatjuk, hogy erről is a Fidesz-kormány tehet. Mindössze annyit mondunk, hogy nagyon helyes, ha évente egyszer megemlékezünk lovas nemzet mivoltunkról. Vágta közben csak annyit tennénk hozzá: a lovak aligha gondolják így.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja. Te pedig egy masszív alkoholista.

Madarat tolláról.....

Nincs és nem is volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés