Casting, ami nem casting és a budapesti együttműködés

2014. augusztus 5. 10:35

Böcskei Balázs
IDEA
Falus tulajdonképpen már csupán azért is az eddigi legjobb megoldás, mert nincs nála jobb, és mindenki támogatja – ha támogatja.

„Az, hogy a többi (ön)jelöltön túl a sajtóban jelenleg olvasható Haza és Haladás Egyesület alapító Falus Ferenc minderre mennyire az alkalmas jelölt, ma még kérdéses. A válasz attól is függ, hogy mi a baloldal célja: Tarlós megszorítása vagy legyőzése. Bármelyik is, Falus tulajdonképpen már csupán azért is az eddigi legjobb megoldás, mert nincs nála jobb, és mindenki támogatja – ha támogatja. Ma Tarlóst a baloldalról legyőzni képes politikust ugyanis nem látni. Ha lenne ilyen, tudnánk róla.

Ha Falus lesz a befutó (pontosabban az, aki immáron vállalja is), akkor személyében az Együtt-PM adná a főpolgármester-jelöltet, de egyúttal egy kevésbé ismert, ugyanakkor így kevésbé támadható jelöltet találnának – bár a Magyar Nemzet már résen van. Egy ilyen, viszonylag ismeretlen és kevésbé »problémás« jelölt esetén a potenciálisan ellene irányuló negatív kampány nem árnyékolja be a lokális megmérettetéseket. Jó okkal feltételezhetjük, hogy például egy Horváth Csaba vezette főpolgármesteri kampány kevésbé aktivizálná akár az Együtt–PM egyébként is »laza« kötődésű, általában is kevésbé elkötelezett szavazóit (és aktivistáit).

A baloldalon túl csak még kevésbé versenyképes jelölteket látunk. A jobbikos Staudt Gábor a főpolgármesteri címért labdába nem rúg, a legtöbb, ami elmondható majd róla, hogy (ismét) elindult. Az LMP Csárdi Antal személyében egy teljesen ismeretlen jelöltet indít el, aki belépésének első napjaiban a már ismert LMP-s paneleken túl még nem mondottbudapesti gondolatokat (a »vissza kell adni a budapestieknek Budapestet« mondat nem vall alapos kommunikációs előkészítő munkára). A hírek szerint a 4K!-val szövetségre lépő LMP-nek – amely együttműködés kevésbé stratégiai, sokkal inkább a szervezeti és jelölti hiányosságok jele – erős, ügyorientációs kampányra lenne szüksége, hogy jelöltje egyelőre »kézzelfogható« politikai és retorikai gyengeségeit képes legyen eltakarni. A »se nem régi baloldal, se nem Fidesz« üzenete egy heterogénebb baloldal esetében már kevésbé lehet sikeres, különösen úgy, hogy ennek LMP-s szívóereje április 6-a és május 25-e tükrében a mandátumsikerek ellenére is hosszú távon kétségesnek mondható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Abban ezért nem vagyok biztos, hogy "Falus tulajdonképpen már csupán azért is az eddigi legjobb megoldás, mert nincs nála jobb,"
Ez pedig már most is elég kétséges; mindenki támogatja – ha támogatja." Igaz a színlelt támogatás is támogatás.

Ezen túl van még néhány bibi. Többek között ilyen;

"Az ATV-ben fulladt káoszba a baloldali egyeztetés
A baloldali ellenzék egyeztetése kapcsán először Horváth Csaba, az MSZP hivatalos budapesti főpolgármester-jelöltje, majd Karácsony Gergely, az Együtt-PM képviselője volt az ATV Start vendége. Egymásnak teljesen ellentmondó állításokat fogalmaztak meg."
http://www.atv.hu/belfold/2014..

Hogy nevetséges ,az már semmit nem mond erről a baloldali kutyakomédiáról.
Falus pedig talán a legkisebb rossz,de esélye annyi,mint nekem római pápává válni.

A Heller-Konrád tandem május óta lapít,mint végtermék a fűben.
Zokon vették,hogy rájuk húzták a totális buktákat.

Na ja! Nézőpont kérdése. - mondá egy hazánk nagy politikus az ATV-ben. Nevéhez fűződik a balos számítási metodika is. Azóta örök álomra szenderült. Nyugodjon békében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés