Felelősség

2014. július 3. 16:59

Markó Beáta
Amerikai Népszava
Egyszer szólni kéne már valakinek a baloldal súlyos felelősségéről abban, hogy Magyarország ma úgy néz ki, ahogy, és az az ember tartja a markában, aki, és olyan állapotok uralkodnak benne, amilyenek.

Annak a bizonyos »emútnyócévnek« nem az volt a legnagyobb bűne, hogy rosszul kormányoztak, és nem az volt a legnagyobb bűne, hogy 13. havi nyugdíjat osztogattak, amire nem volt fedezet, és nem az volt a legnagyobb bűne, hogy engedtek egy 300 forintról (kevesebb, mint 1 euróról) szóló kierőszakolt népszavazásnak. Talán még az sem tartozott a legnagyobb bűnük közé, hogy hagyták a Fidesz örökös elnökének – azóta Magyarország örökös miniszterelnökének – a nyolc éven át folytatott kíméletlen, eszközeiben nem válogató aknamunkáját, amelynek eredményeképpen végül rászabadult az országra egy alulról jött, műveletlen, parvenű, vidéki horda, amelyet a hatalmon és a pénzen kívül nem érdekel semmi más.

Nem, a legnagyobb bűn talán az volt – aminek az árát most kell megfizetni –, hogy a balliberális kormányzás nem törődött a saját médiájával, miközben a Fidesz örökös elnöke – barátai anyagi segítségével – sorra indította és nyolc éven át fenntartotta az újabb és újabb, ráfizetéses tévécsatornáit, rádióállomásait, napilapjait és hetilapjait. Az »emútnyócév« kormányzása mintha megfeledkezett volna a baloldali orgánumokról, és miközben az igazságosság jegyében folyamatosan ellátta állami hirdetésekkel a saját ellenfeleit –- a jobboldali lapokat és elektronikus médiát –, még azt sem vette észre, hogyan tolódik át a túlsúly az őket ádáz ellenségnek tartó jobboldalra. S mivel a politikai porondon leghosszabb ideje szereplő embert másfél évtized alatt sem sikerült kiismerniük, abban a tévhitben ringatták magukat, hogy egy esetleges kormányváltás idején a tradíciót folytatni fogják. Természetesen nem folytatták.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az "alulról jött, műveletlen vidéki horda" még sokáig hatalmon lesz, nem kis részben az efféle pökhendi, gőgös és elvakult firkászok miatt, mint
Markó Beáta.

vagy Lázár személyesen

Amerikai Népszava??? Tényleg csak sajnálni lehet szerencsétleneket!

Cenzúra? Kit, hol, mikor?

Talán olyan tartalom kéne, amire kíváncsiak az annyit emlegetett kormányváltó tömegek. De ezek nem szavaznak, nem olvassák a Népszavát, ki tehet erről? Talán azok, akik rájuk hivatkoznak, miközben a választáskor romlott árut akarnak rájuk sózni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés