A csávó legalább hitt valamiben

2014. május 7. 13:58

Puzsér Róbert
Facebook
Az irányba terelném az úgynevezett baloldal kérlelhetetlen lelkiismeretét, hogy Roy fiatalabb korában tette le a bomberdzsekit, mint Horn Gyula a pufajkát.

A haláltusáját vívó baloldal újabb roppant progresszív témát emelt a közélet színpadára. Az MSZP és az LMP együttesen tűzte műsorra a sehová sem vezető szimbólumpolitizálás újabb felvonását, ha már érdemben úgyse gondolnak semmit a világról. Az e heti aktuális hiszti azt a szédítően mély erkölcsi dilemmát feszegette, hogy vajon lehessen-e parlamenti alelnök Roy, az egykori egri skinhead-vezér? Hozzáteszem, hogy Roy már valami két évtizede szögre akasztotta az acélbetétes bakancsot, sőt még a kocsmai bunyókat is nagy ívben elkerüli. Roy jó ideje „tisztes politikus”, aki jól szabott öltönyben jár, az adónkból él, és ezért cserébe önfeledt lelkesedéssel játssza a hazai polgárháborúban ráosztott szerepet. Roy négy éve az országgyűlés szociális bizottságának az elnöke anélkül, hogy a neve vagy a tevékenysége bármilyen nagyobb nyilvánosság előtt szóba került volna. Az én számomra egyetlen árpádsávval sem tűnik se kisebb, se nagyobb fenyegetésnek akár a cigányokra, akár a demokráciára, mint bármelyik jobbikos, maszopos vagy fideszes politikus.

Az irányba terelném az úgynevezett baloldal kérlelhetetlen lelkiismeretét, hogy Roy fiatalabb korában tette le a bomberdzsekit, mint Horn Gyula a pufajkát. Bajcsy-Zsilinszky Endre a húszas évei elején nem csak utcai tömegverekedéseken volt túl, de egy parasztpárti politikus meggyilkolásán is. Demszky Gábor ifjú korában maoista volt, Daniel Cohn-Bendit farkát a hetvenes években ötéves gyerekek simogatták, Kossuth Lajos fiatalon árvák pénzét sikkasztotta el, az egykori XVI. Benedek pápa pedig nem csak a Hitlerjugendnek, de a Wehrmachtnak is a tagja volt. Kurva rosszul veszi ki magát az, amikor az MSZP meg az LMP a hazai szélsőjobb elhordott gúnyáját ölti fel: a politikai rivális fiatalkorával vitatkoznak, nem pedig az országot érintő elképzeléseivel és programjával.

Nyilván kínos, hogy Magyarországon egy egykori skinhead-vezér a parlament alelnöke, de tudjátok mit: a csávó legalább hitt valamiben, és kockáztatott érte. Az én szememben összehasonlíthatatlanul visszataszítóbb Mesterházy Jackson-tánca, meg ahogy Orbán a lánya esküvőjét kiárusította a bulvárnak, vagy akár az, amikor Vona és a kis Vonatellácska kölyökkutyákat simogatva vadásznak lájkokra az interneten. Semmiféle kockázatot nem vállalnak, de cserébe az egész országot akarják. Addig prostituálják magukat, amíg az arculattervező szakemberek azt nem mondják, hogy elég. Ezerszer inkább legyen a parlament alelnöke Roy, a sutyerák skinhead-vezér, mint Roy, a számító politikus, aki hétvégenként a biztonságérzetükben megroppant kelet-magyarországi tömegeket hergeli, aztán feljön Budapestre az ötcsillagos képviselői hotelbe, ahol azon töri a fejét, hogy a Hugo Boss vagy a Versace öltönyét vegye fel a másnapi plenáris ülésre.

A haldokló baloldalnak azonban esze ágában sincs megkérdőjelezni azt a figurát, akivé Roy az elmúlt húsz év során vált. Ők árnyakkal szeretnek boxolni, és ugyanazokat a háborúkat megvívni újra meg újra, amiket már a kilencvenes években megnyertek. Ők ugyanis nem csak kormányzásra alkalmatlanok és nem csak ellenzéknek szánalmasak, de még egy olyan szedett-vedett pogány-iszlámista, keresztény-sámánista katyvasz is feltörli velük a padlót, mint a Jobbik. Az ország ügyei helyett maradnak számukra ezek a kicsinyes és nyomorúságos pótcselekvések, továbbá a tülekedés a bizottsági posztokért, az újabb meg újabb százezrekért, amelyek fejében örömmel eljátsszák ennek a soha sem volt demokráciának, ennek a bölcsőhalált halt parlamentarizmusnak a hitvány mellékszerepeit.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végig olvastam, nincs mit hozzáfűznöm, a zöld mezőre kattintottam.

Sok igazság van benne.
Ezen a területen is lealjasodott a dolog (nem csak itthon, sőt onnan nyugatról importálták a módszert), amikor 20-30-40 éves ügyeket ásnak elő. Nem mondom, hogy nem számít ki mit tett régebben, de ma már hajánál fogva előcibált ügyekkel karaktergyilkolásznak. Ha valaki elég szervilis, megalkuvó vagy számító gazfickó volt már fiatalon is (esetleg ügyes bizonyíték eltüntető) akkor az megúszta. Mert a többi a politika körül sertepertélő alak csupa grállovag, Mi?

"...az egykori XVI. Benedek pápa pedig nem csak a Hitlerjugendnek, de a Wehrmachtnak is a tagja volt."
Pont úgy, mint Derrick:
Horst Tappert:
"A középiskola után Horstot besorozták a hadseregbe, amely a második világháború harcait vívta."
No de, a Puzsér-cikk. Minden a helyén van, nem lehet belekötni, hibát találni. Talán csak az Orbán-szál nem illik a képbe.
Miért? Mert ha nem sajtóképes az a bizonyos esküvő, akkor lett volna még csak bulvártéma az Orbán-lány esküvője. Így viszont egy hétig virított a standokon - spekulációt, sajtómanipulációt kizárva -, azóta csend.

René Descartes szerint: Amit józan értelemnek vagy észnek nevezünk -, természettől fogva egyenlő minden emberben; úgyhogy véleményeink nem azért különböznek, mert egyesek okosabbak másoknál, hanem azért, mert gondolataik különböző utakon járnak s nem ugyanazokat a dolgokat nézzük. Nem elég ugyanis, hogy valakinek jó esze legyen; a fő dolog az, hogy azt jól használja.

Szóval Puzsér Róbertnak sem kell a szomszédba menni, ha Mosó Masa módszerrel a történeteket össze kell mosni, vagy a bulvár hírről politikai felütéssel kell szólni. Ennek előrebocsájtásával és figyelembevételével jónak tartom az a képet, melyet feltár, amely megfelelően illusztrálja a politika, egyes politikusok és médiamunkások kétarcúságát.

Szerinted vannak kivételek? ;-)

(Megjegyzem a józan ész egy általános fogalom, melyhez több szinonim szó kapcsolható, sőt közmondás is. Megértéséhez ismerni kell a munkásságát. Legalább az "Értekezés az ész helyes vezetésének módszeréről című művét.)

Puzsér régóta szidja, kritizálja a rendszert. (Ezt!)
De addig a kutya sem ismerte, amíg valamelyik bulvár tévének el nem adta magát.
Úgyhogy tőlem orbánozhat is egy csöppet, de ez egy ilyen (sz@r) világ!

"van stílusa,..."
---------------------
De milyen?
Mert ez már közelít az anarchista világképhez. Minden szar és mindenki ebből egy rakás.
Mert, mintha ezt állítaná ez a Puzsér.
Jól el vagy látva fika ügyileg, de csak egyszer láttatnád már kiscsávó, hogy szerinted hogyan lenne jó!
Ki nem állom a mindent, bármikor és bárkit kapásból...totálisan és odavissza.
Puzsér időnként beakaszt a társadalomnak, hogy ne érezhesse jól magát senki, de
van ennek egyáltalán értelme, ennek a verbális akrobatikának?
Jó, megtudtuk, hogy Sneidert szeretni kell, de miért kell ehhez feltétlenül utálni mindenki mást?!
Vagy csak megint szófosásos ingered támadt?
Szó se róla, szórakoztató vagy Puzsér, csak ott tévedsz el, amikor komolyra veszed magad. Jelezned kellene, hogy te humorista vagy, kezeljünk úgy.

Nem a politizáláshoz kell a diploma vagy érettségi, hanem az azokat megkövetelő foglalkozásokhoz.

Ausztráliának például volt mostanában olyan miniszterelnöke, akinek két év hiányzott az érettségihez.

Az ország közben úton volt a legélhetőbb társadalmak élcsoportjába.

igen, abból mekkora ricsaj lett volna, ha az ellenzék nem adhat alelnököt..

Nem lehetsz Te igazán "régi", ha ilyen rosszul működik a memóriád! Ha szidni akarod a számodra unszimpatikusokat,tedd azt, de legalább nézz utána a dolgoknak.:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés