Békemenet szervezése médiás szemszögből

2014. április 12. 23:00

Széles Gábor
Facebook
Ha felvonuló tömegek látványából ki akarod hozni a maximumot, akkor minimum egy Riefenstahl-szintű tudással kell rendelkezned.

„Békemenet szervezése médiás szemszögből:

1.Ha nagy tömeg rendezvényt akarsz akkor mozgatni kell az embereket./Fizikailag könnyebb több kilométert vonulni mint pl. egy órát egy helyben állni./

2.Ha felvonuló tömegek látványából ki akarod hozni a maximumot akkor minimum egy Riefensthall szintű tudással kell rendelkezned.

3.Ha a felvonulók a menetük útvonalán fordulnak/Andrássy Útról félkőríven ráfordulnak a Hősök Terén a Szépművészeti Múzeum előtti frontrészre/ akkor figyelned kell a tömeg fordulása közben fellépő centrifugális és centripetális erők hatására is./Ezt a problémát annak idején még riefensthallék sem ismerték/”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom már álmodozik is:_

".. Széles alias Obersepp Gábor, Leibstandarte-FideSS Orbán Viktor...."

Széles úr, ébredjen fel!!!

"Ha felvonuló tömegek látványából ki akarod hozni a maximumot..."

Néhány ostoba kommentelő úgy tesz, mintha nem tudná, hogy a Békemenet részvevői nem korzózni indultak, hanem meg akarták mutatni a nemzet egységes kiállását a magyar kormány és a miniszterelnök mellett.

Ezt kényszerítették ki a nemzeti érdekből hozott magyar lépések ellen idegenből és itthonról ránktámadók, gyalázkodók.

Ki kellett fejezni, egyértelműen a taplójukba kellett égetni: a magyar társadalom túlnyomó többsége a kormány mellett van, és fontosnak tartjuk az önszerveződésnek, az önvédelemnek ezt a formáját.

Ezt láttatni kellett. Nagyon jól fogalaz Széles Gábor. A hivatkozott német filmrendező nő pedig az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb és legnagyobb hatású alakja. Az 1936-os Olympia megfilmesítője. A látványművészet filmbéli úttörője.

A hozzászólások zöme magán hordozza; Amikor egy állítást úgy “cáfol” valaki, hogy nem magát az állítást cáfolja, hanem az állítást mondó személyt támadja meg.

Miről ír, mit fogalmaz meg bejegyzésében Széles Gábor?

- Nagy tömegű rendezvény szervezését, irányítását mozgatását.
- A mozgatást, a rendezés fogalomkörében határozza meg.
- Mindezt teszi a média – TV, film – szemszögéből.
- Ehhez hívja segítségül Helene Bertha Amalie Riefenstahl kiválló rendezői, filmezési megoldásait, abból az időből amikor még nem volt olyan fejlett technika, mint amilyen napjainkban létezik. Ez pedig azt jelenti, hogy a filmrendező hölgy kiváló rendezői szakmai tevékenységét méltatja, amelynek semmi köze sincs a politikai nézetéhez, amelyről a háború befejezése után kiderült kacsa az egész. A politikai nézete azonban nem tartozik Széles Gábor által felvetett témához.

nyugalmazott tanár fórumtárssal pedig egyetértek. Helene Bertha Amalie Riefenstahl az 1936-os olimpia felvételénél az elsők között alkalmazta „a futók mellett száguldó kamera, a légi felvétel, a teleobjektív…, egy halom – a filmezésben ma már rutinnak számító – kamerakezelési módot.” a szakemberek és szakkönyvek szerint is.

Tessék a témára koncentrálni, s akkor értékesek lehetnek a hozzászólások.

Na, ja! HVG a hiteles forrás, gavra féle hitelesítéssel.

„After the war, she was imprisoned for a time for her pro-Nazi contributions. In 1948, a German court found that she had not been actively a Nazi. That same year, the International Olympic Committee awarded Leni Riefenstahl a gold medal and diploma for "Olympia."
In 1952, another German court officially cleared her of any collaboration that could be considered war crimes.”
http://womenshistory.about.com..

LOL

"párhuzamot vonni a Nürnbergi Pártnapok és a Békemenet között"

Hol van ilyen Széles Gábor pár soros bejegyzésében? Sehol. Te nem érted miről van szó, csak hablatyolsz. Nagyjából azonos szinten, mint vakhangya1.

:D

Már megint elővetted a nézőkédet, amellyel több száz km távolságból belelátsz az emberek fejébe és kitalálod a gondolataikat.

"Mármint?"

Az "Önszerveződés"-el kapcsolatos megjegyzésed. Egyszer semmi köze a témához. Másodszor semmilyen bizonyítékod nincs, hogy nem önszerveződés.

A kerényi téma behozatala pedig töltelék - ahogy az előbbi is - mert képtelen vagy Széles pár soros bejegyzését a helyén értelmezni.

Ennyi - ezzel be is fejezném - és nem több amire a megjegyzésem vonatkozott.

Nem haragszom. Én semmilyen eszmei párhuzamot sem látok.
Azért válaszolok most, mert kíváncsi voltam másoknak mi a véleménye.
Tőlünk 40-en voltak fenn autóbusszal és 20-an személygépkocsival. E-mailba megkérdeztem tőlük, hogy mi a véleményük Széles állításival kapcsolatban. Egyöntetűen mindenki azt válaszolta, hogy nagyon jól látja Széles Gábor, mert a szervezés, mozgatás is kiváló volt, mint ahogy - utólag felvételről megnézték a közvetítés - a közvetítés is. Egyik sem írt a nácik és a békemenet párhuzamáról.

Ami pedig Riefenstahl illeti elég sokat olvastam róla, láttam több filmjét, képeit. Nem volt tagja a náci pártnak és rajongása szakmai volt és nem eszmei. Szerintem Hitlerhez való kötödésében ez látszik, meglátva benne a különleges szónokot, a hallgatóságot befolyásoló színészi tehetséget. Mindezt természetesen én is csak szakmai szemmel nézve mondom.

Vakhangyák pedig mindig vannak bármit és bárhogyan fejezel ki valamit. A világ nem értük van, ők csak benne vannak.

Szerintem meg mindketten tévedtek, mivel nagyobb 55 %-nál aki nem akart kormányváltást, mert akik nem mentek el szavazni azok sem akarnak kormányváltást. Ha ezt akarnák akkor elmentek volna szavazni és valamelyik pártra szavaznak. Legfeljebb annyit lehet feltételezni, hogy a többség nem elégedett, többet várnak a jelenlegi kormánytól.

"sima fideszbirka"

Akkor te meg kecskeházi vagy?

Elnézést kérek tőled a keményebb megfogalmazásért. Nem akartalak megsérteni. Akinek válaszoltál a bejegyzése bosszantott fel, s ennek tudható be, hogy agresszívabban kapcsolódtam a bejegyzésedhez. Hibáztam. Ezért megkövetlek.

Szerinted maximum mennyi fok lehet egy körív?
90?
160?
180?
360?

Mennyi a maximum fele?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés