A földpályázatok eredménye miatt tüntettek a gazdák

2014. március 25. 19:01
Tüntettek a hortobágyi gazdák a szerintük elcsalt földpályázatok miatt. Szerintük olyan személyek kapták meg a legelőt, akik nyakkendőt viselnek, és most nincs jószág a legelőn.

Néhány hortobágyi gazda a budapesti Vértanúk terén tüntetett a földpályázatok eredménye ellen. A hvg.hu videójában elmondják, hogy szerintük létrejött a földmaffia a Hortobágyon, és olyanok nyertek, akiknek nincs semmilyen állata, míg olyanok nem, akiknek 500 birkája van. Az egyik gazda elmondta: olyan személyek kapták meg a legelőt, akik nyakkendőt viselnek, és most nincs jószág a legelőn. Azt azonban nem tudja, hogy lesz tovább, ha nem kapja meg a legelőt.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őszintén szólva nagyon meglepett ezzel a demagógiával,cinizmussal, érzéketlenséggel. Ami nyilvánvalóan a magyar valóság ismeretének hiányából fakad.

Sajnos Ön nincs egyedül, a kormány sem képes lehajolni az emberekhez.

Magam sem zárom ki, hogy alhaszonbérlőkről lehet szó, de ennek a rendszernek a léte is a kormány felelőssége. Sajnos nem egyedi, a rádióban is hallottam erről szóló riportokat. De nem történik semmi sem. Nézzen utána, hogy menyi földalapú támogatáshoz jut hozzá Csányi, Simicska, nyerges és Leisztinger.

Persze egy vár lakótól nem várható el, hogy értsen a mezőgazdasághoz, hogy átélje a vidéki emberek életét, problémáit. Magam sem vidéken élek, de ez nem gátol a igazság megismerésében.

Magam jobboldali, de pártfüggetlen ember vagyok, aki élt már több országban, érintkezve az ottani agráriummal is, bár nem ez a szakterületem, de vannak vidéki gyökereim is. S vannak közepes gazdaságban dolgozó ismerősök és több ezer holdas oligarchák is. Viszonylag jól ismerem a belső világukat.

Szabó Rebeka számomra teljesen hiteltelen, s magam is látom, hogy a föld kérdést hogyan használják fel aljas célokra is.

Ezzel együtt sajnálom, de Önnél nyitottabb vagyok, engem az egyes ember problémája is meg tud fogni, igaz, én nem földbirtokos családból származom.

A támogatások rendszerét jól látja, de a jelek szerint Ön számára természetes, hogy az általam említett, s más oligarchák, a politikai paletta minden oldalán lerabolták a magyar vidéket.

Azt meg külön sajnálom, hogy túl az empátia hiányán, még a tények is csak a pártpreferenciája mentén érdeklik. A magam részéről Önnel a jövőben nem kívánok vitatkozni. Az elfogultságot, mások lenézését nehezen viselem.

Az végtelenül aljas Fidesz most, amikor 10 évig a még életben maradt gazdák kibekkelték hogy az elején a francia gazda támogatásának csak az 1/4.-ét kapták, mostanra ez felment 80?%-ra, végre levegőhöz juthatna erre ellopják alóla a földet
Remélem a gazdatársadalom vidéken elsőpri a fidesz-maffiát

Válaszok:
kalotaszeg | 2014. március 25. 22:31
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés