Letöltendő börtönnel sújtaná az állatkínzókat a Jobbik

2014. március 6. 12:32
A párt szerint itt az ideje, hogy Magyarország felzárkózzon az európai kultúrához az állatvédelem területén. Egyed Gábor elmondta: a Jobbik letöltendő börtönnel büntetné az állatkínzókat, fellépne az állatviadalok ellen, országos ivartalanítást indítana és lehetővé tenné, hogy az örökbefogadott állatok körülményeit rendszeresen ellenőrizhessék.

A Jobbik minden esetben letöltendő börtönbüntetéssel sújtaná az állatkínzókat és országos ivartalanítási akciót indítana – jelentette be Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus álláspontja szerint a kormány nem fordít kellő figyelmet az állatvédelemre, a kapcsolódó törvény pedig alkalmatlan a valós problémák kezelésére. Mint mondta, Vona Gábor pártelnökkel folytatott országjárásukon világossá vált, milyen gigászi küzdelmet folytatnak a menhelyek.

Egyed Zsolt ismertette: országos ivartalanítási akciót szeretnének indítani, hogy ne mászkáljanak kóbor kutyák ezrei a városok, falvak utcáin. Megjegyezte: itt az ideje, hogy Magyarország az állatvédelem területén felzárkózzon az európai kultúrához.

A jobbikos képviselő jelezte: pártja letöltendő börtönnel büntetné az állatkínzás eseteit és külön figyelmet fordít az állatviadalok beszüntetésének, mert az például Északkelet-Magyarországon még mindig bevált gyakorlat. Az esetek felszámolásában a párt számít a rendőrségre. Egyed Zsolt kitért arra is: állatok örökbe adásakor nemcsak az ivartalanítást és a csipet szabnák feltételként, hanem azt is, hogy bármikor ellenőrizhető legyen a hazavitt állat és életkörülményei.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés