A célunk nem változott, csak az út módosult

2014. január 9. 8:01

Scheiring Gábor
Facebook
Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk.

Semmilyen változás nem lesz addig, amíg ezt a kormányt el nem küldjük a hatalomból. Talán nem fontosságban, de időben ez az első feladat. A célunk nem változott, csak az út módosult, amin eljutunk hozzá. Amíg nem a maximumot tesszük a kormányváltásért, addig a minimumot sem tettük meg az igazi céljaink megvalósításáért, a politika, a baloldal megújításáért. Azért mentünk bele a közös listába (meg abba, hogy az MSZP jelöljön miniszterelnököt), mert a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz arra, hogy Orbán Viktort leválthassuk. Az ellenzéki összefogás kényszer, amit a Fidesz teremtett nekünk. De az összefogásnak az a módja, amire most törekszünk, egyben lehetőség is. Lehetőség, hogy megbuktassuk a rezsimet és Magyarországot újra normális hellyé tegyük. Ezzel a lépéssel visszahozhatjuk a reményt. Ezzel a lépéssel visszaadhatjuk a hitet azoknak, akik egy normális Magyarországon akarnak élni. Ezzel a lépéssel le tudjuk győzni Orbán Viktort és azt a világot, amelyet képvisel. Mit azért vagyunk, hogy a kormányváltáson keresztül esélyt adjunk a zöld-baloldali politikának, segítséget az Orbán-rendszer kisemmizetteinek, reményt a rendszerváltás veszteseinek, ehhez pedig együttműködés és kormányváltás kell. Az MSZP-vel kötött szakpolitikai megállapodás lehetővé teszi, hogy a következő parlamentben a rendszerváltás történetében először jelen legyen egy progresszív-zöld frakció, amelyik részt vett a rendszerváltás óta eltelt időszak legkártékonyabb és legigazságtalanabb kormányának leváltásában. Orbán rendszerében nem virágozhat a zöld politika, nem erősödhet meg a szociáldemokrácia, nem újulhat meg a baloldal, nem emelhetjük vissza a társadalomba a rendszerváltás veszteseit. Ezért megyünk előretekintve tovább a 2012 októberében megkezdett úton, tovább, az áprilisi kormányváltásig. Mert a kormányváltás hitelesít. Mert kormányváltás nélkül nincs jövő.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ne maszatolj Scheiring.

Valasztanotok kell kit tartotok kisebb rossznak, Orbant, vagy a pszichopata diktatort.
Utobbi mellett tettetek le a voksotokat, amivel feltarult igazi pokolbeli enetek.

"...a teljes ellenzéki összefogáson kívül ma már nincs más eszköz..."

Ezzel lelepleződött a lúzerkompánia gátlástalansága.

Teríthetik a nagy buktát széltében hosszában.

Én úgy érzem (meg amennyire ismerem), Scheirig komolyan mondja ezt a szöveget. Ez sajnos még kiábrándítóbb, hiszen azt jelenti, annyire elvette az eszét a félelem Orbán "évtizedes diktatúrájától", hogy teljesen őszintén elhiszi már saját meséjét. Nincs már meg a realitásérzéke, így bizonyos értelemben nem beszámítható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés