Még több pénz a stadionokra

2013. december 4. 9:38
Újabb vidéki stadionokra szán milliárdokat a kormány, fővárosi klubok pedig állami tulajdonú ingatlanokat kaphatnak vagyonkezelésbe – értesült a Népszabadság.

Huszonhat létesítmény felújítását, illetve kibővítését irányozza elő 2016-ig a kormány legújabb futballstadion-fejlesztési programjának koncepciója, összesen több mint 21 milliárd forint költséggel. A Honvéd stadionjára 5 milliárdot szánnak és készül az FTC, a Debrecen és a Felcsút arénája is, valamint bejelentették már a szombathelyi, a székesfehérvári és miskolci beruházást is. 

Ez a lista most tovább bővülhet: a Népszabadság úgy tudja, egymilliárdot szánnak a pécsi, 800-800 milliót a paksi és a kaposvári létesítmények felújítására, valamint további 120 milliót kapnak a mezőkövesdiek is, akik eddig már összesen 800 milliót kaptak. A másodosztályú klubok közül egymilliárdos támogatásra számíthat a  Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas, a Békéscsaba pedig 800 milliót kasszírozhat.

A lajstromban olyan kis csapatok sporttelepei is megtalálhatók, mint a ceglédi, a kisvárdai vagy a szigetszentmiklósi, sőt a Győr melletti Gyirmót stadionja is 600 milliót kaphat, holott ezekre a meccsekre csak mintegy háromszázan voltak kíváncsiak – írja a Népszabadság.

Orbán Viktor két hete jelentette be, hogy a kormány stratégiai megállapodást köt a kiemelt fővárosi klubokkal, amelyeknek az adósságát is átvállalja. A vonatkozó rendelet szerint az egyletek állami tulajdonban álló ingatlanokat kapnak vagyonkezelésbe. Ezek közé tartozik például az FTC népligeti centruma, a Vasas Fáy utcai otthona, az MTK Hidegkuti Nándorról elnevezett létesítménye és az újpesti Szusza Ferenc stadion. 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát a kórházakra nem is kell pénz, ugye Viktor, hiszen akik ott vannak azok úgysem tudnak focizni.
Nektek meg amúgy is jár a külön kórházi ellátás, hiszen ti nem ereszkedtek le a pórnéphez, így fingotok sincs arról, hogy hogyan működik ma egy átlag kórház.

Szerintem egy jó pszichiáter tudna mesélni arról, hogy kinek mi a fontosabb és ki milyen világban él, teljesen elrugaszkodva a földtől...

Ez engem arra emlékeztet, amikor az előző etapokban helyrehozták a kisvárosok és a falvak főterét, akkor amikor nem egy faluban a víz nem volt bevezetve a házakba, értékteremtő beruházásokra, amelyek valamilyen munkát adtak volna a helyieknek meg nem jutott pénz.

Akárki van kormányon az Olimpia annyira túlnőtte eredeti önmagát és céljait is (gigaesemény lett lsd. Peking), hogy ma már csak kifejezetten nagy (több, mint 50-60 milliós népességü) országok engedhetik meg maguknak. (Az Universiade vagy az úszó VB még reális nekünk...) Magánvéleményem az, hogy egyebek mellett a görögök tönkremeneteléhez is hozzájárult az erőn felül vállalt játékok megrendezése.

inkább erre, mint az önn ás közveszélyes tek-re...

bár ezt már a jobboldal sem támogatja annyira, hogy ennyi épül

stadion, csak és kizárólag foci?

fidesz hozta vissza Gyurcsányt

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés