Hetvenedik születésnapján köszöntötte Walesát Orbán

2013. szeptember 29. 9:15
Levélben köszöntötte fel Magyarország minden polgára nevében 70. születésnapja alkalmából Lech Walesa volt lengyel államfőt Orbán Viktor miniszterelnök.
A levélben – amelyet Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője bocsátott az MTI rendelkezésére - a magyar kormányfő úgy fogalmaz: „Nem lehet könnyű élő legendaként létezni a világban. Úgy tudom, a közelmúltban még egy mozifilm is készült az Ön életéről, amely azonban nemcsak a lengyel történelem híres szabadságharcosát mutatja be nekünk, hanem az ikonikus kép mögött rejlő valódi embert. Én most ez előtt a valódi ember előtt szeretnék tisztelegni” – írta Orbán Viktor.
 
A miniszterelnök köszönetét fejezi ki Lech Walesának, hogy egész életével példát mutat emberségből, empátiából, szabadságszeretetből. „Ön a kommunista diktatúra utáni demokratikus Európa lelkiismerete, aki soha sehol nem hagyja szó nélkül az igazságtalanságot és a szabadságjogok korlátozását” – írja Orbán Viktor, aki levelének végén „Isten áldásával jó egészséget kíván” a volt lengyel elnöknek és családjának.
 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dedós emlékeid újra előjöttek? Szánalmas.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés