Felfüggesztették Zagyva György Gyula és Balogh József mentelmi jogát

2013. szeptember 16. 20:13
Felfüggesztette Zagyva György Gyula jobbikos képviselő mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn 291 igen szavazattal, egy nem ellenében, két tartózkodás mellett. Állítólag a volt jobbikos Pősze Lajost köpte arcon a képviselő.

A politikust korábbi frakciótársa, a Jobbik képviselőcsoportjából 2010 decemberében kizárt Pősze Lajos jelentette fel, mert állítása szerint a Képviselői Irodaház folyosóján előzetes szóváltás nélkül arcon köpte. Zagyva György Gyula ezt tagadta, de kérte mentelmi jogának felfüggesztését, amit a parlament a magánvádas ügyekben megszokott gyakorlattól eltérően meg is szavazott.

A parlament Balogh József korábban fideszes, jelenleg független képviselő mentelmi jogát is felfüggesztette, amit a legfőbb ügyész azért kért, mert a politikus a megalapozott gyanú szerint áprilisban ittasan bántalmazta élettársát. Az Országgyűlés hétfőn 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött így. A képviselő - aki a történtek után néhány nappal kilépett a Fidesz-frakcióból - már korábban bejelentette, hogy kéri mentelmi jogának felfüggesztését.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oszt' ilyen piti dolgok körül megy a banzáj, hogy leköpött valakit? Egészségére.

Vonják meg a mentelmi jogot MINDENKITŐL. Milyen eljárás már az, hogy a törvények nem vonatkoznak egyformán mindenkire, mert mentelmi jog, meg diplomáciai mentesség, meg lóf*sz?

Azokkal a majmokkal kezdeném, akik Isteni csodának köszönhetik a vagyonosodásukat, nem ilyen piti köpködős ügyek körül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés