A homofób törvény ellen demonstráltak az orosz nagykövetségnél

2013. szeptember 3. 21:57
A szexuális kisebbségeket diszkrimináló oroszországi törvények visszavonását követelték mintegy százan – emberjogi és melegjogi aktivisták, illetve szimpatizánsaik – az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége előtt kedden Budapesten.

Az Amnesty International Magyarország és melegjogi civil szervezetek által szervezett demonstráció résztvevői szív alakú transzparenseket emeltek a magasba, olyan magyar, angol és orosz nyelvű feliratokkal, mint „a szerelem emberi jog”, „a szerelem nem bűn” illetve egy Vlagyimir Putyint vastagon kifestett arccal ábrázoló kép is látható volt, amellyel a résztvevők fényképezkedtek.

Hanzli Péter, a Háttér Társaság a Melegekért szervezet ügyvivője hangsúlyozta: a „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását” tiltó törvény egy olyan gumiszabály, ami mindenre ráhúzható. Könyveket tiltanak be miatta és kulturális rendezvények, például filmfesztiválok lehetetlenülnek el. Szerinte a szabályozás által az orosz állam bátorítja az LMBTQI-közösség elleni agresszív homofób támadásokat is.

Jenei Orsolya, az Amnesty International Magyarország irodavezetője úgy vélekedett, hogy az orosz állam gyakorlatilag megszünteti az állampolgári egyenlőséget az LMBTQI-közösség számára, illetve nem fogadja el, hogy a szexuális irányultság az identitás megváltoztathatatlan része. Felszólította az orosz államot a jogszabály visszavonására és a homofób támadások kivizsgálására.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A múltkor itt azt mondta nekem egy nagyokos, hogy csak olyan ügyekkel foglalkoznak ezek a szarkeverők ami Magyarország belügyének számít, a határon túli magyarokkal szembeni visszaélések ezért nem ütik meg még véletlenül sem az ingerküszöbüket...erre most itt fingatnák a Putyint, blah! :D

Az orosz lanyok szepek, aki megis buzul, azt is erdemli. Mellesleg nem a buzulas tilos, hanem a ferdehajlam propagalasa, nepszerusitese. Sot, a gyerekek vedelme erdekeben nem adhato orokbe orosz gyerek olyan orszagba ahol engedelyezett a buzihazassag.

csak szolok, hogy Putyin jobboldali part vezetoje Oroszorszagban, illetve hozzatennem hogy ellentetben a magyaroroszagi baloldallal, ott a baloldal nem nemzetellenes, a hazaszeretetet, az orszag felviragoztatasat osszekotottek a baloldallal, de a jobboldallal is.
Durva hasonlattal mondhatnam, hogy ami nalunk Nagy-Magyarorszag az az atlag orosznak a Szovjetunio iranti nosztalgia, ami fele a nagy tobbseguk bizony pozitivan viszonyul. Aki balos erzelmu az azert, aki jobbos az meg azert.

Az emberjogi aktivistákat ugyan ki irányítja? Semmi kifogásuk az ellen, hogy Erdélyt és Tisza vidékét ciánnal mérgezik, hogy magyarokat vernek észre se veszik, helyénvalónak tartják a Benes törvényeit, és hogy a magyarok ellen folyton intézkedéseket hoznak.Akik megfosztották a magyarokat csehszlovák állampolgárságuktól,most ugyanazt megteszik velük, és még sorolhatnám, de csak a buzikért fáj a szívük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés