A homofóbia ellen tüntettek vasárnap

2013. augusztus 21. 9:36
„Buzi rendőrök” – szólt egy majdnem-transzparens a homofóbia-ellenes tüntetésen.

Azért rekeszt ki mert Jobbikos vagyok? Azt hittem, hogy ez a szivárvány a tolerancia és a szeretet helyszíne” – mondta egy jobbikos pólót viselő férfi a TETT által szervezett homofóbia-ellenes tüntetésen. A zseniális troll „ellopta a showt” a tüntetőktől – írja a NOL.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Isten megteremtette Ádámot .... majd Bélát!? :)))

"A melegházasság sérti a jogaidat?"
--------------------------------------
Nos, bizony, hogy sérti!!
Mert a házasság, amióta törvény által védve és szabályozva létezik, mindig is az emberi nem reprodukciójának, ill. annak segítése céljából alakult ki.
Na, most ugye ez buzik és leszbikusok esetében nem működik. Márpedig, hogy szebben és nagyobb kényelemben nézzenek egymásra a párok, ezért a társadalom nem hajlandó anyagi áldozatokra.

Szóval, hogy rövid legyek, igen, minden szociális engedmény, minden szociális segítség, amely olyan párkapcsolatot támogat, amelynek a faj reprodukciója szempontjából nincs hozadéka, az jogsértő.
Kíváncsian várom, hogy a homoszexuális házaspárok mikor fognak előállni azzal, hogy nekik is ugyan úgy jár a szociális támogatás, például, az özvegyi nyugdíj, mint a hetero pároknak.
Na, körülbelül erre az időre teszem, hogy a buzikat elkezdik a legközelebbi fára felhúzni.

Lehet, h. azon kell elgondolkodni, mit szeretnénk a gyermekeinknek.
Legyenek többgyermekes szülők, kiegyensúlyozott házasságban, v. éljenek tartós párkapcsolatban, mindennel együtt, amivel ez jár, az egynemű társukkal?
Ha az előző variáció mellett döntünk, mert a saját gyermek a jövő, meg a többség természetes vágya úgyis ez, bármennyire szomorú az ellenérdekelt felek számára, valahogy el kell érni, h. nehogy kíváncsiságból, v. divatból kipróbálják, majd válasszák a második életformát.
Nem igazán hiszek a genetikai determinációban, valamikor gyermekkoromban azt hallottam, h.a hívó szó nagyon különböző hangerővel, de sokakban megszólal, viszont mint oly sok más hívó szónak, ennek sem kell engedelmeskedni, sok kesztyű van, amit nem kell, nem is szabad felvenni. Ennyi. Van szabad választás.
Az utcán egyneműeknek és különneműeknek sem ízléses a túláradó érzelmeknek engedve, az idő hasznosítása céljából is olyasmit tenni, ami másokat félrenézésre kényszerít.

Minden tabunak van, vagy volt valaha értelme.
Azután, a tabuk is koronként más-más megítélést kapnak. Vannak olyanok, amelyek a kialakulásukat szükségessé tevő tényező megszűntével elenyésznek és vannak olyanok, amelyek egy átmeneti álfelvilágosultság lecsengése után újra aktivizálódnak, mert a tiltó tartalmukról kiderül, hogy valós veszélyt tilt.
A probléma ott van, hogy a tabuk kikezdése soha sem drasztikus mértékű. Általában csak egy pici kis repesztéssel indulnak és az idők során, újabb és újabb repesztések által válnak veszélyes tendenciává. Én úgy gondolom, hogy ez a homoszexuális téma pontosan erről szól.
Még nem tartunk a veszélyállapotnál, de sajnos azt a határt már átléptük, ahol még megálljt lehetett volna mondani. Minden radikális eszmének, így a szabadelvű gondolkodásnak is éppen ez a hátulütője, hogy a progresszivitását képtelen leállítani. Így jártunk a kommunisztikus tanokkal és ugyan így járunk a szabadelvű gondolkodással is, mert mint tudjuk, mindig lesz, ki a pápánál pápábbnak mutatkozik, és azt letorkollni, éppen az eszme radikalizmusa és progresszivitása és az elvárt, sőt egy idő után kötelező igazodási kényszer okán, lehetetlen.
A megoldás: hagyni kifutni a tendenciát; eddig még minden esetben felemésztette saját magát minden radikális irányzat. A baj ott van, hogy az utóbbi évszázadunkban már a másodikkal kell küszködnünk és ez bizony a társadalomra nézve bizony degeneratív hatású lehet.

Sajnálom, hogy nem igazán voltam érthető.
A faj reprodukciója természetesen megy házasság nélkül is, mint voltál szíves az állatokkal példálózni. Én csupán arra utaltam, hogy a házasság csupán egy eszköz ahhoz, hogy mindez zavartalanabbul történhessen. Ugyan akkor bizonyos segítséggel is jár.
Nos, erre a segítségre utaltam, hogy felesleges olyan kapcsolatokra pazarolni, amelyek természetüknél fogva, már eleve nem a faj reprodukciójának céljából jöttek létre.

Halálos, ahogy a sírás kerülgeti a tolerancia bajnokait, amikor a saját szövegüket fordítják ellenük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés