Levél régi barátaimnak

2013. július 20. 7:33

Vágó Gábor
Vágó Gábor blogja
Most, hogy megszületett a nitrogén kiskoalíció (színtelen szagtalan gáz) érdemes volna átgondolni, hogy mit is kerestek ott.

Ám azt már nem értem, hogy miért kell a neveteket és a munkátok adni egy olyan szövetséghez, ami tagadja a részvétel elvét (diplomás képviselőjelöltek), ami említést sem tesz a paksi beruházás leállításáról (fenntarthatóság), ahol az igazságosság csak a közhelygyűjtemény egy újabb eleme. A legfőbb dolog ami hiányzik az összefogósdiból az újításra való törekvés, a kreativitás, és az állampolgárok iránti alázat. Ami látszik kívülről az az egyéni érdekek cicaharca, a könyöklés és a tartalmi dolgokban status quo-hoz való ragaszkodás. A kognitív disszonancia csodákra képes, de hosszú távon elkorhasztja a lelket.

Ha veletek mentem volna, most elgondolkoznék, hogy valóban Szekeres Imre és Veres János plakátokat akarok-e ragasztgatni úgy, hogy semmi esélyem nem nyílik arra, hogy az elvtársak működésmódját megváltoztassam. Amíg nem kezdődik el a sárdobálási nagyüzem a kampányban még lehet változtatni. Mindenesetre én szívesen várlak titeket vissza, ha úgy gondoljátok még, hogy lehet más.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Ha veletek mentem volna, most elgondolkoznék, hogy valóban Szekeres Imre és Veres János plakátokat akarok-e ragasztgatni úgy, hogy semmi esélyem nem nyílik arra, hogy ..."

...hogy újra képviselő legyek. Ráérek összeborulni velük a választás után, hogy egyűtt üvöltsük a megvezetett választók pofájába: Orbánnak mennie kell.

A "zöld párt" az a Cohn Bendit féle internacionalista hadosztály.

Ez a szegény Vágó kibe szerelmes reménytelenül, mint Tatjána?

Szerinted nekem, jobboldalon álló embernek azért szimpatikus az LMP, mert ez megosztja az ellenzék baloldali részét.
Engedd meg, hogy a saját véleményemet én mondjam el:
1. Hol van az megírva, hogy a magyar liberális értelmiségnek szélsőbaloldalinak kell lennie?
2. Hol van az megírva, hogy a magyar zsidóknak szélsőbaloldaliaknak kell lenniük?
3. Hol van az megírva, hogy a magyar liberálisoknak hazug internacionalistáknak kell lenniük, akiknek a "haza" fogalma a szótárban sincs?

Megmondom: ez a népbiztosoknál, ÁVO-soknál, szdsz-nél, Bajnainál és nálad van megírva, boltocska. BAuer Tamásnál, Konrád Györgynél, Demszkynél, Gyurcsánynál.

Megmondom a rossz hírt is (neked rossz): a magyar polgárság jelentős része, akit túszként tartottatok fogva, most szabadul és találja meg a méltó helyét a hazájában, Magyarországon.

Hát látod, nekem ezért reménytkeltő az LMP, hogy immár elhúztak onnan a rákosi-unokák.

Vágónak is joga van választani.
Árgus szemekkel kell figyelni egyébként, hogy igazat mondanak-e, ez azonban mindenkire vonatkozik.
Az szdsz-eseknek is joguk lett volna jól választani: rosszul döntöttek. Immár ellenzéknek sem kellenek Magyarországon, Szárszó után meg egyszerűen kiröhögte őket a magyar liberális értelmiség.
Jávorék is rösszul döntöttek. Mehetnek szekeres plakátot ragasztani, ez tényleg szellemes.

Kedves olvtárs, én a közvéleménykutatási adatoktól teszem függővé a szavazatomat. Ha úgy látom, hogy a FIDESZ-nek stabil többsége lesz, az LMP számíthat tőlem egy szavazatra, mert azért a FIDESZ-nek tényleg vannak vérlázító dolgai. De ha úgy látom, hogy Bajnai meg Veresjani az LMP-s szakadárok segítségével visszajöhet, tuti leszavazok a FIDESZ-re. Nem hiszem, hogy egyedül vagyok ezzel a hozzáállással. A FIDESZ nem tud annyira hülye lenni, hogy Bajnaiban lássam meg a Megváltót.

A 6-os autópálya megvan? Figyelj, visz ez a banda mindent, ami mozdítható. Mármint a FIDESZ is természetesen. Épp ezért arra az oldalra fogok szavazni, amelyiktől kevesebb állami beruházásra számítok. És az a FIDESZ. Ez az állandó duma az adósságcsökkentésről csak megköti a kezüket valamennyire.

De ahogy írtam, csak akkor a FIDESZ, ha bajnauék megszorongatják. Ha stabil a fölénye, akkor LMP.

Aha, és ilyenkor Bajnaira, meg a csapatára gondolsz: "konszolidáltabb, együttműködésre képes, szociálisan érzékenyebb, közgazdasághoz hozzáértőbb, átláthatóbb, kevésbé korrupt vezetés"? ?? ??? ???? ?????

nitrogen az apadfasza, az semleges. Inkabb szenmonoxid, az is szintelen es szagtalan, de rendkivul mergezo.

Hát, ízlések és pofonok... Nekem biztosan nem lenne könnyű a helyükben tükörbe néznem, de lehet, hogy ezért nem vagyok a helyükben.

Nézd, a Bajnai teljesen színtelen, szagtalan, mondhatni nitrogén-szerű valaki, a Szabó Tímea meg legalább egy csinos nő. Persze, hogy a számarányánál jobban jelen van. Én is jobban figyelek rá, mint a Bajnaira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés