Akkor vágjunk bele!

2013. június 26. 16:02

Béndek Péter
1000 leütés
Kezdeményezek egy politikai mozgalmat Ez a Mi Hazánk elnevezéssel az etatista, közjó-ellenes pártokkal szemben, de főképp valami mellett.

„Mivel ez az egész a jelenlegi formájában úgy reménytelen, ahogy van, a politika kínálati gazdasága megfertőzi és tönkreteszi a magyar társadalom immunrendszerének maradékát, nő az apátia és a »kisebbik rossz« választására való pszichés ráhangolódás, kezdeményezek egy politikai mozgalmat Ez a Mi Hazánk elnevezéssel az etatista, közjó-ellenes, egyik oldalon főképp pimasz és gyorsan ölő, a másik oldalon főképp impotens és lassan ölő pártokkal szemben, de főkép valami mellett.

DE! Ez a mozgalom nem az én mozgalmam lesz (mert én magamtól is tudok mozogni, nem kell hozzá nyilvános elhatározás), hanem mindenkié, aki nagyjából egyetért szűken az első bekezdésben, bővebben a korábbi több tucatnyi posztban foglaltakkal. Ez konkrétan azt jelenti, hogy ha MI közösen nem csináljuk meg (jobb híján a kezdeményező – személyem –ajánlotta keretekkel), akkor nem lesz. A mozgalom lényege, hogy bár van avant garde-ja, ezért nem kell mindenkinek 24 órát zsibongania körülötte, mindenkinek bele kell adnia, amit nem túl nagy erőforrással (pénzzel, idővel, odagondolással, ötlettel, szakmai ismerettel, berendezéssel stb.) bele tud adni, és mindenkinek tudnia kell, hogyha végül leszereplünk, az mindenkinek a szégyene lesz, legfőképpen pedig a magyar nép azon nemtörődöm részéé, amelyik nem elkötelezett a jelenlegi pártok mellett, bizonytalan, passzív, vegyesen siránkozik és hallgat, ha nem is tud róla, jobban is érezhetné magát az országban – tehát bár van szabad vegyértéke –, mégis képtelen tenni a közjóért. (...)

Facebook

Népgyűlést hirdetek 2013. szeptember 7-re Budapesten (helyszín még nincs). Mindenféle jellegű támogatásnak örülök/örülünk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés