Semjén nem fizetett adót 20 milliós jövedelme után

2013. június 7. 9:42
A kormány több tagja is igénybe vett különböző adókedvezményeket: Navracsics Tibor tizenöt, Varga Mihály tíz, Semjén Zsolt pedig nulla százalékos kulccsal adózott.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szja-adatait is közzétették a kormany.hu-n, ebből kiderül, hogy tavaly nem fizetett személyi jövedelemadót, ezáltal 2,3 millió forint jövedelemre tett szert. Ezzel Semjén Zsolt tavaly 19,7 millió forintot keresett – írja a Napi Gazdaság.

A közzétett adatokból nem egyértelmű, hogy a miniszterek és államtitkárok milyen adókedvezményeket vettek igénybe, de annyi bizonyos, hogy a családi adókedvezmény – Semjén három kiskorú gyermeket nevel – önmagában nem lehetett elegendő ahhoz, hogy ne fizessen adót – írja a lap. Az adókedvezmények révén a Semjén-család nettó 191,6 ezer forintos plusz jövedelemhez jutott havonta 2012-ben, ez a KSH által tavalyra mért nettó átlagkereset (144 ezer forint) 133 százaléka.

A Napi Gazdaság cikkéből kiderül, hogy Varga Mihály és Navracsics Tibor is élt különböző adókedvezményekkel: előbbi tíz, utóbbi 15 százalékos kulccsal adózott.

Kép: Index

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit a Fidesz/KDNP közteherviselésről alkotott elképzeléseiről...

A képről nekem ez jutott eszembe:

Zámbó Jimmy-Nézz le rám ó Istenem

http://www.youtube.com/watch?v..

Nem igaz az az állítás, hogy "Minden jövedelem adóköteles.", mert vannak adómentes jövedelmek is, melyeket be sem kell vallani. A legismertebb a nyugdíj, amely jövedelem, adómentes és nem kell bevallani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés