Kedves Viktor, eltemetted a jövőnket

2013. május 31. 10:43

Seres László
hvg.hu
Nem a véleményváltozásotok a gond, hanem annak teljes elkendőzése, reflexió nélkül hagyása, az egyszer már megvolt tudás elhagyásának magyarázata.

1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén ritka öröm volt végighallgatni a beszédedet, a XX. század egyik legtökéletesebb magyar politikai beszédét. »Valójában akkor, 1956-ban vette el tőlünk – mai fiataloktól – a jövőnket a Magyar Szocialista Munkáspárt. Ezért a hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk is ott fekszik« – közölted egyebek mellett a Hősök terén (ahol akkor még nem láttam a Kerényi-féle festményről elhíresült gigantikus kaméleont, de ma már látom). Ez megrendítő és revelatív mondat volt.

Én viszont most hadd tegyek eléd egy képzeletbeli hetedik koporsót is: ebben ott fekszik a mi és gyermekeink és unokáink következő húsz vagy ki tudja, hány éve. És ez a koporsó már sajna a te műved.

Olyan rendszert hoztál létre, amely autonóm polgárok helyett szervilis kreténeket állít elő; amely államosítja a gyerekeket és a tanárokat; amely középszerű nyilasokat rak a tantervbe és antiszemitákról nevez el utcákat; amely mindent elfojt, ami kicsit is kapitalista; amely Fekete Györgyre és Kerényi Imrére bízza a kultúrát, és ezen senki nem meri elröhögni magát; amely elveszi egész generációk kreativitását, vállalkozói és életkedvét; amely külföldre küld félmillió fiatalt; amely élhetetlenné, gazdaságilag fenntarthatatlanná, félfeudálissá és – igen – gyarmattá változtatja az országot. Az iparkamarás, földbérlő, neotrafikos, békemenetes haverjaid gyarmatává. A nemzeti, »szuverén« kormányod gyarmatává.

De azért – ideiglenesen – mindennek a teteje az, hogy egy baráti konferencián közölted: amit most csináltok, azt nem 2010-ben határoztátok el, »hanem a rendszerváltás óta«.

Tényleg? Te sem ostoba, sem rövid emlékezetű ember nem vagy, úgyhogy ez a hazugság kizárólag a mai fiatal generációk totális dezinformálására szolgál, és mindazokéra, akik veled együtt át akarják írni a történelmet, a saját múltjukat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az Orbán egy zseni!
Irtózatos ellenzéki erők szívós munkája, tisztességes, becsületes országvezetése ellenében, az egész ország közutálatának tárgyaként képes volt felépíteni egy diktatúrát röpke három év alatt.
Legalább a teljesítményt métányoljátok.

Seres mindennapi kenyerét a HVG (külföldi?) tulajdonosától kapja, ezért muszáj a gazda kívánságait figyelembe venni szegénynek.

A gazda fülének viszont a mindennapi nácizás, antiszemitázás, orbánfóbiás elmeroggyantra utaló hamis állítások hangzanak kellemesen.

Aki fizet az rendeli a nótát Seres Lászlótól.

"Orcád verítékével egyed a te kenyeredet",

Így utasította ki az angyal Ádámot és Évát a Paradicsomból!

.....az értelmesebbje elmenekült.

Te mi a fészkes fenét keresel akkor itt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés