Nyílt levél a magyar miniszterelnöknek

2013. május 8. 13:35

Tamás Gáspár Miklós
Magyar Nemzet
Arra kérlek, hogy – ha lehet, vidd magaddal Áder János államelnököt is – menj el Szatmárra, és tegyél egy szál virágot Bara József sírjára.

„Nyilván tudsz róla, hogy Bara József – partiumi magyar ember – az izsáki rendőrőrsön 2013. április 8-án meghalt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint Bara Józsefet »elszámoltató jellegű kihallgatásnak vetették alá, amely során vele szemben... tettlegességre került sor«. (...)

Tudnod kell, hogy nem csak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot – meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben – ha másban nem is – még mindig egyetértünk. Említetted a múltkoriban Gaskó Istvánnak, hogy együtt szagoltatok puskaport annak idején. Magam is emlékszem az illatára. Egy szó mint száz, arra kérlek, hogy – ha lehet, vidd magaddal Áder János államelnököt is – menj el Szatmárra (Szatmárnémetibe, ha így jobban tetszik), és tegyél egy szál virágot Bara József sírjára. Az államnak, amelyet a sors kifürkészhetetlen végzéséből te vezetsz most, felelősséget kell vállalnia mindazokért, akik a területén élnek. Úgy fest, hogy Bara Józsefet agyonverték a magyar rendőrök, mindenesetre gyanús körülmények között pusztult el állami intézmény – az izsáki rendőrörs egyik helyiségében. Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára.”

(részletek a Magyar Nemzet május 8-ai számában megjelent nyílt levélből)

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van valahol egy teljes lista, amiről írnia kell egy újságírónak vagy publicistának, mielőtt kritizálhatja vagy egyáltalán hozzászólhat a kormánypárt embereihez?

Csak a miheztartás végett.

Látom, az téged rohadtul nem zavar, hogy a rendőrök megöltek egy magyar embert. Fogadok, ha cigányok ölik meg, itt habzana a szád egy jó kis akasztásért. Szánalmas szar vagy.

A halál és temetés nem színház. Valahogyan a család, a barátok bucsúja.
Orbán és Áder nem felelősek minden rendőrért. A Pintérért Orbán biztos, de Pintér sem minden közrendőrért.
Orbán és Áder még azért sem felelős, ha az igazságszolgáltatás nem hoz gyorsan példás ítéletet, mert az igazságszolgáltatás független hatalmi ág.
Ez egy tragédia, valahogy a két rendőr szerencsétlen, eltékozolt életét is sajnálom, ezzel együtt remélem, h. az ítélet példás lesz.
A baj az, h. sok ember egészen addig nem tudja, mit lehet és mit nem, mikor már késő.
Valószínüleg mégsem minden család magánügye, h. milyen erkölcsöt tanít a gyermekének, mint ahogy az SZDSZ érvelt az Antall kormány megválasztásakor a bevezetendő hit vagy erkölcstan ellen.

Ostoba náci vagy.

(Nem! Nem is vagyok náci, hiszen azok a német nemzeti szocialisták, én meg se német, se nemzetiszocialista nem vagyok! Meg egyébként is, hogy mersz hozzám szólni, te zsidó?!)

TGM! Arra kérlek, hogy vidd magaddal a liberális pereputtyodat is menj el Olaszliszkára és vigyél virágot a kínok között eltávozott
Szögi Lajos sírjára. Utána keresd fel az özvegyét és a cigányok által megfélemlített gyerekeit. Olaszliszkát ne a Moszkva téren, ne is a Széll Kálmán téren keresd.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés