Orbán utasította Pintért: akadályozza meg az anticionista rendezvényt

2013. május 3. 16:08
Orbán Viktor miniszterelnök pénteken arra utasította Pintér Sándor belügyminisztert, hogy minden törvényes eszközt használjon fel a szombatra, Budapestre tervezett, alkotmányellenes anticionista rendezvény megakadályozására.

A Kormányzati Információs Központ Miniszterelnöki Sajtóiroda MTI-nek küldött közleményében közölte azt is, Orbán Viktor arra kéri „a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak”.

A kormányfő szerint „az ilyen rendezvények engedélyezése sem a magyar emberek értékrendjével, sem az alkotmány betűjével, sem annak szellemével nem fér össze”.

Közölték, Orbán Viktor elfogadhatatlannak tartja a bíróság pénteki döntését, amellyel engedélyezte a szombati anticionista tüntetés megtartását. Mint írták, a miniszterelnök álláspontja egyértelmű: „bármely köntösbe is bújtatott, nyilvánvalóan antiszemita szándékú rendezvénynek, a jogállam kijátszásának Magyarországon nincs helye”.

A kormányfő közleménye előtt nem sokkal Fővárosi Törvényszék a honlapján azt írta, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság pénteki végzésével hatályon kívül helyezte a budapesti rendőrfőkapitány azon döntését, amellyel megtiltotta a szombati budapesti rendezvényt.

 

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon nem vagy képben Orbán, a Legfelsőbb Bíróságot két éve megszüntetted. Szegény Baka András mit csináljon most?

Viktor!

Téged egyre jobban zavarnak a demokratikus alapelvek...

Az pedig igazán érdekes, hogy az Alkotmányt átkereszteltétek Alaptörvénynek, aztán mégis Alkotmányt emlegetsz...

Nem szűnt meg, csak más lett a neve.

Nincs igazad, a névváltás nem indokolta volna Baka András elmozdítását.

Megszüntették a LB-t, majd létrehoztak egy hasonló hatáskörrel rendelkező hivatalt egy olyan vezetővel, akinek kevésbé szívügye például a bíróságok függetlensége.

Nekem a következőKből van elegem:
Reggel a klubrádiót hallgatva, kizárólag, ismétlem kizárólag olyan riportok, jegyzetek, összefoglalók hangzottak el, hogy ki mit csináljon, ki mit ne csináljon, ki kiket szeressen, ki kiket ne szeressen, ki mit gondoljon.
TELE VAN A TÖKÖM AZ EGÉSSZEL!

Most lehet látni, hogy miért kellett megváltoztatni az Alaptörvény szólásszabadságra vonatkozó részét, s az egyszerű mondatot, hogy mindenkinek joga van dumálni, kiegészíteni azzal, hogy csak a méltóságát meg ne sértsük más fajú vagy más vallású közösségnek. Az pedig, hogy mások méltóságát mi és hogyan sérti, igen tág határok között értelmezhető. Viszont azt gondolom, hogy mások érdekeinek megsértését nem feltétlenül a saját hazájukban élő magyarok félrerúgásával és a szájának erőszakos befogásával kéne meggátolni. Nekünk is vannak jogaink, a méltóságunkról nem is beszélve.

Szerintem meg te tévedsz.

IV/02309/2012.02.07. AB határozat

[36] A Legfelsőbb Bíróság elnevezése Kúriára változott. Az Alaptörvény és a Bszi. gyökeresen átalakította a bírósági rendszer központi igazgatását. Az Alaptörvény átmeneti rendelkezéseinek (a továbbiakban: Aár.) 11. cikke szervezetileg és személyileg elválasztotta egymástól az ítélkezési tevékenység szakmai és a bírósági szervezet szervi igazgatását. Kimondja, hogy a Legfelsőbb Bíróság, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és elnöke jogutódja az ítélkezési tevékenység tekintetében a Kúria, a bíróságok igazgatása tekintetében – sarkalatos törvényben meghatározott kivétellel – az Országos Bírósági Hivatal elnöke. Az igazságszolgáltatási szervezet központi igazgatásának erre az átalakítására tekintettel mondja ki az Aár. 11. cikkének (2) bekezdése, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke és tagjai megbízatása az Alaptörvény hatálybalépésével megszűnik.

Térj már magadhoz. Hol van ebbe utasítás: Orbán Viktor arra kéri „a Legfelsőbb Bíróság elnökét, vizsgálja meg, Magyarországnak milyen jogi eszközök állnak rendelkezésére, hogy érvényt szerezzen az alkotmánynak”?

Kiegészítés.

"A cionizmust és az anticionizmust egyaránt vádolták azzal, hogy tulajdonképpen a rasszizmus egy formája. Az ENSZ 4686-os határozata eltörölte a korábbi, 3379-es határozatot, mely szerint „A cionizmus a rasszizmus és a faji megkülönböztetés egy formája.”

Az olvasatomban a cionizmus egy olyan eszmerendszer, amely célja a zsidó állam Izrael létrejötte és fennmaradása.
Az anticionizmus pedig ennek a tagadása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés