Beismerte Király Tamás megölését L. József

2013. április 11. 15:36
L. József beismerte, hogy ő fojtotta meg Király Tamás divattervezőt. Vallomásában kábítószer-függőségére és szellemi fogyatékosságára is hivatkozott.

L. József beismerte, hogy ő fojtotta meg Király Tamás divattervezőt, a büntetett előéletű férfi vallomásában kábítószer-függőségére és szellemi fogyatékosságára is hivatkozott – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályának vezetője a fővárosban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. Szigeti József elmondta: térfigyelő kamerák felvétele alapján megállapítható, hogy a 39 éves gyanúsított az utcán találkozott a 60 éves divattervezővel. Miután felmentek Király Tamás lakására, L. József szóváltás után bántalmazta, majd megfojtotta a művészt. Ezután a lakásban talált értékekkel elmenekült.

A főosztályvezető elmondta, hogy a férfi a szerdai elfogása után beismerő vallomást tett. Ebben kábítószer-függőségre, alkoholos befolyásoltságra, szellemi fogyatékosságra, valamint olyan, a felismerési képességét befolyásoló tényezőkre hivatkozott, mint a látászavar. Vallomása szerint nem ölési szándékkal ment a lakásba. Szigeti József újságírói kérdésre válaszolva megjegyezte, a nyomozás során eddig nem merült fel ezzel ellentétes információ.

Beszámolt arról is, hogy L. Józsefet kamerafelvételek alapján azonosították. Hozzátette: a hajléktalan férfi elfogásakor családtagoknál bujkált Ózdon. Azt, hogy L. József korábban miért volt büntetve, Szigeti József nem közölte, csak annyit mondott, hogy a három csapás törvény nem alkalmazható majd rá.

Szerdán a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján azt közölte, hogy aznap reggel Ózd Farkaslyuk nevű településrészén fogták el azt a férfit, akit azzal gyanúsítottak, hogy április 7-én hajnalban Budapesten, a VIII. kerületi Baross utcai lakásában megölt egy 60 éves férfit.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 8 ker éhező divatkirályának kb erre a hajléktalan prostira futotta már.

Mármint erre sem. Kb ezért is ölhette meg.

Szörnyű vég.

A perverz meg az épeszű az kettő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés